ד"ר מאייר שונברגר בחן בהרצאתו את התופעה המפתיעה של זיכרון מושלם בעידן הדיגיטאלי. הוא חשף מדוע אנו מחויבים להכניס מחדש לשימוש את יכולת השכחה שלנו; שכן, הטכנולוגיה הדיגיטאלית מעצימה אותנו בצורה שלא התאפשרה קודם לכן. עם זאת, העצמה זו לא צפתה את ההשלכות לכך: תוכן פוגעני בפייסבוק נשמר במרחב הווירטואלי עבור מעסיקים פוטנציאליים עתידיים. גוגל זוכר כל ערך אותו חפשנו ומתי חיפשנו אותו.
ויקטור מאייר שונברגר עוקב אחרי תפקידה החשוב של השכחה, כפי שהיא באה לידי ביטוי לאורך ההיסטוריה האנושית, מהיכולת להחליט החלטות קשות בעבר ועד למתן ההזדמנות השנייה. מאייר שונברגר בחן את הטכנולוגיה המסייעת לאפשר את השיכחה – היא הטכנולוגיה הדיגיטאלית המאפשרת איכסון זול ושליפה קלה של המידע, נגישות גלובאלית ותוכנות ההולכות ומתחזקות – עם זאת, הוא תיאר את הסכנות הטמונות בזיכרון דיגיטאלי אינסופי. הוא תיאר מדוע זכויות פרטיות המידע ותקנונים שונים לא תמיד יכולים לעזור. הוא מציע פתרון פשוט והוא – תאריך תפוגה על מידע.
את האורח קידמו בדיברי ברכה רקטור המכללה פרופ' ברנרד פינצ'וק, דיקן ביה"ס לתקשורת במכללה פרופ' דב שנער והמנהל האקדמי של המרכז לדיאלוג אסטרטגי ד"ר ראובן פדהצור.