מובילים ברובוטיקה: נבחרת הרובונר שייצגה את משגב בארה"ב זכתה במקום ראשון כללי בקטגוריית תיכונים ובפרסים נוספים. נבחרת הרובונר של בי"ס אסיף משגב חוזרת מארה"ב כשאמתחתה פרסים וחוויות משמעותיות. שלוש קבוצות של תלמידי י"א במגמת אלקטרוניקה השתתפו בתחרות, שהתקיימה -Trinity College בהרטפורד, קוניטיקט, באפריל ארה"ב ב1-3/4/16. הם זכו במקום ראשון כללי בקטגוריית תיכונים
מדע
פסטיבל המדע והטכנולוגיה Geek PicNic יתקיים בירושלים
מסיבת עיתונאים לא שגרתית ועתידנית התקיימה היום במוזיאון מגדל דוד. אחד האתרים העתיקים בירושלים אירח את שני האירועים העתידניים ומתקדמים ביותר שעומדים להתקיים בירושלים בפרט ובישראל בכלל.
זוכי תחרות הרובוטיקה הלאומית של ישראל: ביה''ס כרמל זבולון
ארבע מערכות של שתי קבוצות מבית הספר התיכון מקיף אזורי כרמל זבולון ביגור של המועצה האזורית זבולון שנבנו במסגרת שיעורי המכטרוניקה, מתחומי ידע שונים ומגוונים עפ"י בחירת התלמידים ושעליהן הם אמורים להיבחן ברמה של 5 יח"ל הוצגו בתחרות הרובוטיקה הלאומי ולאור העובדה שחברי וועדת השיפוט התקשו להכריע ביניהן, הוענק המקום הראשון לשתי קבוצות מבית הספר כרמל זבולון: לקבוצת פארק האדרנלין - עומר סטולר ,תום דנה והתאומים טל וגיא רועי, ולקבוצת רובוטניס - סער נודלמן, איתי מיק, רון כהן ונמרוד צור.
גידול הידרופוני ביתי למתחילים
מגיע לכם מזל טוב! החלטתם לגדל צמחים בשיטה ההידרופונית. זו שיטה נפלאה לגידול צמחים, פירות, ירקות, פרחים, תבלינים ואפילו עצים, ובוודאי יש לכם שפע של שאלות על גידול הידרופוני ביתי. ריכזנו לכם מספר רב של תשובות לשאלות בנושא:
כשעיצוב והנדסה נפגשים: שנקר מציגה את ''פסטיבל מרקחה''
איך ישפיע הסגוויי על עיצוב הרחוב העירוני? איך הופכים את כל מכללת שנקר למשחק אחד גדול? כיצד משתלבת מתמטיקה בתכשיטים ועיצובים? איך משחקים תופסת באמצעות שידור וידאו מרחפן? האם יש קשר בין מחשבים ואריגה בנול? שאלות אלו ועוד רבות אחרות יעמדו במרכזן של סדנאות ייחודיות, שנולדו ממפגש מרתק בין יכולות הנדסיות וטכנולוגיות מתקדמות לעיצוב מהפכני ועתידי ב"פסטיבל המרקחה" הרביעי של שנקר
וועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת שמעה הרצאה ממרצה רובוט
וועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת דנה היום בהתמודדות עם השינויים הצפויים בשוק התעסוקה בעידן הרובוטיקה. יו"ר הוועדה ח"כ אורי מקלב אמר "הטכנולוגיה מתקדמת והרובוטיקה היא בקידמת הבמה". מקלב סיפר "פנה אלי אזרח וכתב לי שעד שנסיים לטפל ברכבת הקלה, הציבור ייסע ברחפנים וברכב ללא נהג. היום 4-5 אנשים עובדים סביב חולה סיעודי אחד. בעידן הרובוטי, נסתפק בעובד אדם אחד.
נציב האיחוד האירופי למחקר ומדע מבקר בישראל
נציב האיחוד האירופי למחקר, מדע וחדשנות, קרלוס מואדס (Carlos Moedas), יגיע היום (10.1) לביקור בישראל. במהלך ביקורו ייפגש עם נשיא המדינה, שר המדע, המדען הראשי במשרד הכלכלה, יו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב של האוניברסיטאות, ויבקר במספר מוסדות אקדמיים ומחקריים, בחברות וחממות טכנולוגיות.