אם הדבר תלוי בגיא קדם, שותף ומנהל בטיחות קהל בחברת Safety Access, אז התשובה הינה חד משמעית. החברה הישראלית, המתמחה בניהול הבטיחות באירועים המוניים חתמה השבוע על זיכיון מטעם קבוצת ICMS לפיה תייצג Safety Access את הקבוצה בישראל ותפעל על פי התקינה והסטנדרטיים המקובלים באירופה לבטיחות ואבטחת אירועים המוניים. לרגל החתימה, הגיע לארץ ג'רארד ואן דויקרן, מנכ"ל קבוצת ICMSההולנדית, מהחברות הגדולות והמובילות באירופה בתחום ניהול הבטיחות והאבטחה באירועים המוניים.

כלים

ואן דויקרן, 49, מנכ"ל קבוצת ICMS שבאמתחתו ניסיון של 30 שנה ומעל ל-5000 אירועים, ביניהם אירועי ענק כמו אולימפיאדת לונדון 2012, הגיע לארץ על מנת לחתום על חוזה זיכיון עם חברת Safety Access הישראלית, במסגרתו תפעל החברה בתקנים והסטנדרטים הנהוגים באבטחת אירועים המוניים באירופה. חברת ICMS היא כיום החברה המובילה באירופה בניהול בטיחות קהל (rowd Safety ManagementC) ואליה שייכות חברת The Security Company ההולנדית ו- Showsec הבריטית.

חברת Safety Access הישראלית, הפועלת בתחום ניהול האבטחה, נוסדה בשנת 2011 ופועלת זה זמן מה לגיבוש תו תקן מחייב לאבטחת אירועים בישראל. כבר כיום החברה הינה הנציגה היחידה בישראל עם זיכיון להשתמש במחסומי מוג'ו, המקובלים בכל העולם, לחלוקת קהל לאזורים מוגדרים והוכחו כגורם יעיל למניעת מקרי דחק קהל. לדברי גיא קדם, שותף ומנהל בטיחות קהל (Crowd Management) בחברה, אירועי המונים מחייבים היערכות מתאימה מבחינת ניהול בטיחות הקהל, האבטחה הנדרשת, ציוד יעודי וכדומה, "במדינות המתקדמות בעולם ניהול אירועים המוניים נעשה אך ורק על ידי ממונה מוסמך בתחום ניהול בטיחות קהל (Crowd Manager) ובהתאם לתקנות וסטנדרטים ברורים וקבועים. בארץ, על פי נהלי משטרת ישראל, יכול לשמש בתפקיד זה גם מי שאינו בעל הסמכה ייעודית בנושא. ניהול קהל הוא תחום מקצועי הצובר תאוצה רבה בעולם ומחייב הכשרה מקצועית והתמחות במתודולוגיות שונות. אנו גאים לאמץ את הנהלים והסטנדרטים המקובלים בחברות המקצועיות ביותר באירופה ופועלים על מנת לקדם תקינה מקצועית בישראל, בדומה לזו הקיימת מדינות אחרות בעולם".

ההכשרה המקובלת כיום בעולם בתחום ניהול קהל כוללת לימודים בהיקף של שנתיים במוסדות ייעודיים המציעים תוכנית מקיפה ללימוד ההיבטים של ניהול קהל. ואן דויקרן מציין, שבאירופה, ללא הכשרה פורמאלית זו, לא ניתן לעבוד בתחום. "הכשרה פורמאלית בתחום הינה חשובה מאין כמותה. אסונות רבים ברחבי העולם יכלו להיות חמורים פחות או אף להימנע, דוגמא לכך זה האסון בפסטיבל ערד שם מוטט לחץ הקהל את המחסומים בכניסה. אחד הדגשים החשובים בלימודי ניהול קהל זה שאסונות רבים מתרחשים דווקא בכניסה וביציאה מאירוע, תשומת לב והכנת האזור מראש יכולה לעזור במניעת מקרים מסוג זה. אם ישראל רוצה למשוך אליה אירועים המוניים בינלאומיים, כמו למשל תחרויות ספורט, קונצרטים ואירועים דומים, היא צריכה לעמוד בסטנדרטים המקובלים בעולם, כדי להבטיח את קיומם הראוי".

בתמונה- מימין- ג'רארד ואן דויקרן, מנכ

ארוע המונים באירופה