מה עושים כשמחירי הדירות לא ריאליים? מעדיפים לשפץ את הנכס הקיים או לעבור לשכירות. שאול סלם, מנכ"ל פורטל adira.co.il מציג את המגמות החדשות בעולם הנדל"ן ומסביר ממה נובעת העלייה בשוק השיפוצים

בתקופה האחרונה מתחזקת המגמה ששוק הנדל"ן תקוע, מספר העסקאות לקנייה ומכירה של דירות הולך ויורד והמחירים במגמת צניחה. המוכרים עדיין לא מוכנים להוריד מחירים באופן משמעותי והקונים יושבים על הגדר וממתינים לטוב. גם הקבלנים לא נשארים פסיביים ויוצאים במבצעי הנחות ומגדילים את תקציבי הפרסום ויחסי הציבור.

ומה קורה כרגע בשטח בשוק הנדל"ן, משפחות רבות שהיו אמורות לקנות או למכור נכסים נשארות בבית או עוברות להשכרה. הערכה היא שבתחום השכירות צפויה עלייה חדה במחירים.

מעבר לכך, בעלי בתים ודירות רבים קיבלו החלטה שעדיף להם לשדרג את הנכס שברשותם, לשפץ את הדירה, להרחיב את החדרים ולהשקיע בריצוף, חשמל, קירות גבס ועוד כדי להעלות את ערך הנכס שברשותם וגם מתוך הבנה שהם לא יוכלו למכור את הדירות שלהם כמו שהן במחיר המבוקש. פועל יוצא לכך הוא שרבים משקיעים עשרות אלפי שקלים בשיפוצים. קבלני השיפוצים זוכים לעבודות רבות וגם כאן צפויה עלייה במחירים.

מנתונים של פורטל adira.co.il עולה כי בתקופת הקיץ ולקראת תחילת שנת הלימודים והחגים משפחות רבות עוברות דירה או מחפשות בית חדש שיהיה קרוב לעבודה, לסביבת מגורים איכותית בקרבת בית ספר וגני ילדים. נתוני שוק הנדל"ן והמחירים הגבוהים כרגע בשוק מאלצים משפחות רבות להישאר בדירה הקיימת ולהעדיף שדרוג הנכס ושיפוצים על פני הוצאות חריגות מעבר לתקציב. כמו כן גם אופציה של השכרה ומעבר לשכירות באה בחשבון.

על פי נתונים של אתר adira.co.il גובה ההשקעה הממוצעת לשיפוץ עומד על כ-40 אלף ₪ למשפחה ורוב המשפצים הם בעלי בתים פרטיים (38%) צמודי קרקע, כאשר מידי שנה נמכרים בישראל 105 אלף מטבחים, 98 אלף חדרי אמבטיה ו-78 אלף חדרי שירותים.

האזורים המובילים בבית לשיפוץ הם הסלון (48%), חדר השינה (44%) והמטבח (43%).