תקראו לו סלט כרוב וגזר, סלט כרוב לבן וגזר, סלט כרוב וגזר, סלט כרוב וגזר במיונז, או פשוט סלט קולסלאו. מה זה משנה השם שלו כשהצבעוניות המרהיבה, הנראות המגרה, העסיסיות הנוטפת והיופי המפתה
בולטים מעל כל הסלטים האחרים ומקשטים את שולחן השבת באווירה חגיגית ומרשימה?
אז רגע לפני שמכינים בקלילות סלט קולסלאו מתקתק ומטמטם, זכרו שהסוד שלו הוא בתיבול מדויק ופשוט. כרוב חתוך, גזר מגורד ו... מיונז, סוכר, חומץ ומיץ ליים. כן, לא לימון – ליים, שאולי קצת יותר חמוץ מלימון, אבל מוסיף עומק טעמים רענן ומשגע. אל תוותרו על מיץ ליים, הוא דומה ללימון רק בצבע ירוק, לפעמים הוא יותר חמוץ מהלימון, אבל מוסיף עומק טעים משגע קולסלאו מנצח שהוא גם מרהיב ביופיו, גם בוהק ומגרה, גם בריא ומלא ויטמינים, גם עסיסי ורענן בעוניות מרהיבה, נראות מגרה, עסיסיות מטריפה חובה על השולחן ומשדרג כל ארוחה שורה תחתונה: שם כל סלט אחר בשולחן בכיס הקטן סלט קולסלאו ועוד סלטים מהממים נוספים לשבת חובה ללוות באיזה חלה טרייה טרייה ורכה רכה שנאפתה במיוחד לסוף השבוע. לא יודעים איך לאפות? לא מצליחים להחליט על איזו חלה ללכת? 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות, מרשימות וחגיגיות שיעשו לכם שבת מפנקת וטעימה במיוחד
אז איך מכינים סלט קולסלאו מתקתק ומטמטמם?
באדיבות: ליאת שפיצר
מצרכים:
1 כרוב לבן חתוך דק
2 גזרים מגורדים
4-5 כפות מיונז - לפי גודל הכרוב
5 כפות סוכר
3 כפות חומץ
רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
כפית מיץ ליים
אופן ההכנה:
נשטוף במים קרים ונסחט היטב מהמים
נקלף ונגרד את הגזר בחלק הגס של הפומפייה
נתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית מיץ ליים, 3 כפות חומץ, 5 כפות סוכר ו-4-5 כפות מיונז (תלוי בגודל הכרוב)
נערבב היטב ונגיש