כלים

יוחנן דרום מהחברה להגנת הטבע מתנגד להקמת מפעל התפלה ענק בלב האזור הכפרי של הגליל המערבי ותומך בהצבתו באזור תעשיה עכו ● מגמה ירוקה, צלול, הפורום להגנה על חופים, תנועת הירוקים בנהריה, אל"ס ואחרים, תומכים גם הם במאבק תושבי הגליל המערבי ● במטה אומרים: "יצאנו למאבק נחוש נגד הקמת מפעל התפלה ותחנת כוח, במרווח החקלאי בין לוחמי הגטאות לבין שבי-ציון. לשמחתנו, המועצה האזורית מטה אשר וארגונים ירוקים נותנים לנו כתף"

מטה המאבק נגד הקמת מפעל התפלה ותחנת כוח על אדמות שבי ציון, זוכה לרוח גבית מארגוני ירוקים, מרשויות מקומיות באזור ומתושבים מהשורה מהגליל כולו. המטרה המאוחדת של כולם היא: סיכול ההמלצה של ועדת העורכים, להקים מפעל התפלה ותחנת כוח על שטח ראשוני של 100 דונם ועל שטח כפול ויותר בהמשך.

המפעל מתוכנן לשאוב מים מקטע ים שהמדינה עצמה ממליצה להכריז עליו כשמורת טבע ימית ייחודית ומוצא השפכים לאחר ההתפלה יהיה אל אותו קטע ים.

בצוות מטה המאבק גליל מערבי אומרים: "התחלנו את הפעילות בקטן, אך אנו מעודדים מכך שתוך שבועיים הצטרפו אלינו מאות פעילים ושגם ארגונים ירוקים מביעים תמיכה והזדהות עם המאבק." בין הארגונים: החברה להגנת הטבע, צלול, מגמה ירוקה, הפורום להגנה על חופים, תנועת הירוקים בנהריה, אל"ס (עמותת אזרחים למען הסביבה בגליל) ואחרים.

בפגישה עם יוחנן דרום מ'החברה להגנת הטבע' אמר דרום: "החברה להגנת הטבע גורסת, שאזור תעשיה עכו הוא החלופה האופטימלית. היא מגלמת את רוב תנאי הסף שקבעה הוועדה. היא חלופה נוחה, גם משום שקיימת היענות עקרונית לכך בעכו."

ועוד נאמר בפגישה, כי חלופת עכו דורשת הארכת הצינור השואב מן הים לכדי 6 ק"מ. עובדה זו מייקרת את הקמת המפעל, אך הייקור אינו גבוה מהייקור הנובע מהקמת מפעל באזור חקלאי נטול תשתיות תעשייתיות, הנמצא במרחק של 3 ק"מ מהחוף.

יוחנן דרום אמר בפגישה: "החלופות בשבי ציון ובחצרות יסף אינן מקובלות עלינו. השטח מדרום לשבי ציון ועד עכו אמור להיות נקי מפיתוח יישובי. זהו מפתח ייחודי של קרקע חקלאית רציפה, שיש במחוז צפון בפרט ושטח פתוח נדיר באזור החוף בכלל."

אריק עפרון, חבר מליאת המועצה במטה אשר אומר: "אין לזה שום פרשנות אחרת. מדובר בהקמת אזור תעשיה חדש, לא מתוכנן ולא מאושר, שסותר את רוח תמ"א 35, את עיקרון שימור השטחים החקלאיים והמרחב הפתוח, ואת תנאי הסף לבחינת חלופות מיקום וסותר גם את החלטות העבר של המדינה עצמה בנושא מפעלי התפלה. נילחם בזה בכל הכוח, ללא פשרות ומבלי שנתעייף – עד שההחלטה תבוטל."

מאיר בן-שיה, מראשי וועד הפעולה אומר: " ההמלצה על הקמת מפעל התפלה ותחנת כוח במיקום הנוכחי, מגלמת ליקוי מאורות ומהווה איום להרס בלתי הפיך של איכות חיים, ערכי טבע וערכי סביבה באזור כולו. ההחלטה התקבלה בדרכי הסתרה והטעיה, תוך כניעה מבישה ללחצים נגד אתרים אחרים, תוך התעלמות מהשכל הישר ומההיגיון התכנוני ותוך סתירה של החלטות קודמות של המדינה."