"למעשה אין היום בישראל גורם המסוגל לתת מענה אמיתי למצוקות של בני הנוער והילדים. שירותי הרווחה כלל אינם מציעים פיתרון במיקרים ה"קלים" יותר של הידרדרות, כמו ילדים הסובלים מחרם חברתי, לקויות למידה, או מתקשים להשתלב בכיתותיהם. גם כשהמקרים ה"קלים" הופכים למקרים קשים יותר בעקבות החמרת המצב, מגיעים להתמכרות לסמים ואלכוהול או הידרדרות לחברה עבריינית, שירותי הרווחה הקורסים תחת הנטל מגיעים מאוחר מדי" אומר ליאור אייזינגר, מקים המרכז לטיפול בילדים ונוער במצוקה, ולשעבר בלש במשטרת תל אביב, שהתמחה בחקירות ילדים והבין מתוך נסיונו בשטח את אוזלת ידה של המערכת בטיפול בנוער במצוקה.
יחד עם הפסיכותרפיסטית אינה פרוג, ה מתמחה בנוער בסיכון, הקים ליאור את "המגן" - המרכז הישראלי לנוער וילדים במצוקה, גוף פרטי שיספק להורים שירותים כוללניים שיערבו, במידת הצורך, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, מומחי לקויות למידה, קלינאי תקשורת, ועוד.
בנוסף, מפעיל המרכז שירותי חוקר פרטי, שיופעלו במידה והילד אינו משתף פעולה עם הוריו והגורמים הטיפולים, מתרועע עם גורמים עבריינים, או ברח מהבית. החוקר יתערב ויפעל מאחורי הקלעים בכדי לאתר את גורמי הסיכון שפועלים כנגד הילד, כמו במקרים בהם הילד קורבן לתקיפה מינית, משתמש בסמים, או נתון לניצול. היוזמים מאמינים שרי כוז כל הפתרונות לנוער וילדים תחת קורת גג אחת תסייע למשפחות רבות שחוות קושי עצום בהתמודדות עם המשברים של ילדיהם. "במקרים קיצוניים של נער שמידרדר לעבריינות ולא משתף פעולה עם תהליך טיפולי, לבקשת הוריו, לא נהסס להביא למעצרו בתיאום עם ההורים והמשטרה, כדי שישוחרר רק בתנאי שיסכים לקבל טיפול" אומר אייזינגר.
"קהל היעד של המרכז לנוער וילדים במצוקה הוא כל הורה מודאג שמרגיש שהוא "מאבד" את הילד שלו", אומרת אינה פרוג, מנהלת "המגן". "להורים רבים חסרים היום כלים להתמודד עם מצבים כמו חרם בבית הספר, מצוקה חברתית או נער שמשתמש בסמים ומסרב לטיפול. כשמורגשת ירידה בלימודים ויש חשדות שהילד מפתח או עשוי לפתח ק שרי ם עם עבריינים אין שום גורם רשמי במדינת ישראל שיכול לסייע למצב. למרות הרצון הטוב של שירותי הרווחה – אין להם מספיק כח אדם והם עסוקים מידי בכיבוי שרי פות קיימות במקום למנוע אותם."