בנק ישראל מפרסם נתונים מהם עולה כי היקף מתן המשכנתאות בחודש אוגוסט עלה ב-7.6% (בהשוואה ליולי) והסתכם ב-4.7 מיליארד שקל. מדובר במספרים שכמעט ולא היו כמותם בהיסטוריה הכלכלית של מדינת ישראל. הנתונים שפרסם הבנק כוללים גם מיחזורי משכנתאות ולא רק משכנתאות חדשות

נראה שנגיד בנק ישראל והמפקח על הבנקים לא מצליחים לבלום את החגיגה בשוק המשכנתאות. רק לפני חודשיים נכנסה לתוקפה הוראת המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו שהורה לבנקים להגדיל את ההפרשות לחובות מסופקים בגין משכנתאות שניתנות במימון של יותר מ-60%, פעולה שנועדה להקשיח את התנאים לקבלת משכנתא, להקטין את הביקושים לדירות ובכך לרסן את עליית המחירים הפרועה, זה כאמור לא קרה.

כבר מספר חודשים שבבנק ישראל מביעים חשש וחוסר שביעות רצון מפני עלייה במחירי הדירות ובהיקפי המשכנתאות הנלווית מכך, בשל העלייה ברמת הסיכון של משקי הבית ומכאן העלייה בסיכון הבנקים. ר' שמואל קיסטר, מנכ"ל החברה החרדית 'פריים משכנתאות' אומר כי חגיגת רכישת הדירות אינה פוסחת על הציבור החרדי, אך מתמקדת בעיקר בדירות יד שנייה בבית"ר עילית ובמודיעין עילית בגלל ההקפאה. "אנחנו מזהים תנועה משמעותית של רכישת דירות להשקעה דווקא בפריפריה, מחיפה וצפונה וכן בבאר שבע ודרומה. הציבור החרדי שחסך קצת כסף, מאתר דירות לא חדשות באזורים אלה ורוכש אותן להשקעה, במקביל נמשכת ההסתערות על מעט הדירות החדשות בבני ברק וירושלים שנחטפות".

בדיקות שקיימו עיתונים כלכליים ישראליים גילו כי רוכשי דירות שנטלו משכנתאות הצמודות לריבית הפריים הרוויחו. מתברר כי מי שבחר במסלול הפריים ולא במסלול הצמוד למדד המחירים לצרכן, שילם השנה כ 45% פחות, חיסכון בהחלט משמעותי בתשלומי הריבית לבנק למרות הסיכון שבמסלול הפריים.