עמותת נגבה, הפועלת לרווחתם של ילדים בסיכון ומציעה להם מגוון רחב של פעילויות חינוך, ספורט ותרבות, תערוך במהלך חופשת פסח פעילות מיוחדת התנדבותית לילדים כדי לשמח אותם בחג ולשתף אותם בתכנים חינוכיים. הפעילות כוללת טיולים ומסלולי הליכה בנחל ערוגות ואזור עין גדי, אירוח בפארק האטרקציות "אקשן פארק" בחבל לכיש, ביקור במפעל תנובה, פעילויות חווייתיות על מהות החג, הצגות, סדנאות להכנת מצות וברוח החג גם ניקיונות לפסח

כלים

מייסדי העמותה קלוד קדוש וקלוד מאיר וכן המתנדבים והפעילים הרבים בחרו להקדיש את זמנם בחופשת הפסח כדי לשמח את הילדים ולערוך להם פעילות ערכית וחינוכית כחלק מהחזון של עמותת נגבה, לתת לילדים הזדמנות שווה לכל ילד שיבלה בחופשת החג.

חנה גייסמן מנכל"ית עמותת נגבה: "בחופשה באין מסגרת לימודית, הילדים נמצאים בסיכון גבוה יותר, ולכן אנו מקיימים פעילות אינטנסיבית ויצירתית על מנת לקבל את הילדים במקום שגם שומר עליהם, גם יעשיר אותם וגם ידאג להם לארוחות מסודרות. כל הפעילות נעשית על ידינו הודות לתורמינו ובשיתוף מלא של של הרשויות והיא תקיף השנה כ-200 ילדים מבאר שבע, שדרות וירושלים".

אודות עמותת נגבה

עמותת נגבה פועלת לסיוע לילדים בסיכון. לא מעט אנו שומעים על ילדים אשר מסיבות כלכליות, חברתיות או משפחתיות מתחילים את דרכם בחיים בחוסר שיווין לעומת ילדים אחרים. לפי הנתונים הרשמיים של משרד הרווחה ומכון מאיירס- JDC ברוקדייל, כ-14% מילדי ישראל מתחת לגיל 18 מוגדרים כילדים הנתונים בסיכון, מתוכם רק 8% זוכים לסיוע משירותי הרווחה.

מדובר בילדים המגיעים ממשפחות אשר מתמודדות עם קשיים רבים ושונים (כלכליים, חברתיים, בעיות בריאותיות וכו') שבגללם ההורים אינם יכולים תמיד לענות על הצרכים החינוכיים והחברתיים של ילדיהם.

בעמותת נגבה מבינים כי מתן מסגרת לילדים בסיכון חייב להתחיל מגיל צעיר כשלדבר יש עדיין סיכוי להצליח ומאמינים כי הילדים זקוקים להגנה, לטיפול וחום, וכמו כן גם זכאים לקבל חינוך תוך התחשבות בקשייהם האישיים מבלי לוותר על השאיפה להצטיינות בלימודים. לכן החליטה עמותת נגבה לרכז את פעילותה בנגב במטרה לפעול במקומות בהם שירותי הרווחה של העיריות אינם מסוגלים לפעול ביעילות בשל חוסר איזון בין המשאבים לצרכים .

בתי התקווה של עמותת נגבה הינם מועדוניות לילדים בגילאי 6-12 המתבססים על מודל של תא משפחתי, מרוהטים בפשטות ומקושטים ע"י הילדים המעניקים מימד אישי לסביבה. לכל בית צוות קבוע, הכולל אם-בית כדמות אמהית, האחראית לתפקוד הבית, מדריך המהווה דמות אב, בנות שירות לאומי ומתנדבים שונים. בתי התקווה פועלים בשעות הצהריים ומציעות לילדים מגוון רחב של פעילויות חינוך, ספורט ותרבות.

עמותת נגבה הוקמה בשנת 2006 ומאז הספיקה לפתוח שבעה בתי תקווה (שישה בבאר שבע ואחד בשדרות) המפעילים כמאתיים ילדים.

עמותת נגבה הקימה בתי תקווה ומועדוני תקווה לנערים, כמו כן הקימה העמותה את קרן תקווה המעניקה סיוע למשפחות.

מטרת עמותת נגבה היא להגיש את מירב התמיכה החיונית לילדים אלה בכדי לסייע להם להשתלב ולהצליח בחברה.

לאתר העמותה: http://www.negba.org