לחם מלא ללא שמרים - מתכון בריא לאפייה ביתית, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
החומרים:
7 כוסות קמח מלא
1 כף מלח ( 20 גרם)
½3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
1. לערבב קמח ומלח, להוסיף מים ולערבב היטב. לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח 12-24 שעות.
2. להניח את הבצק על משטח מקומח וללוש על־ידי קיפול חוזר ונשנה של הבצק.
3. לעצב לכיכר ולהניח בתבנית לחם או תבנית ארוכה משומנת. להניח לתפוח 4 שעות מכוסה במגבת לחה.
4. לחמם תנור מראש לחום של C°180. להכניס לתנור אחרי התזת מים לאדים. אחרי חצי שעה להעלות את החום ל־C°200 ולאפות עוד 40 דקות