כלים

לחם מלא ללא שמרים - מתכון בריא לאפייה ביתית, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

החומרים:

7 כוסות קמח מלא

1 כף מלח ( 20 גרם)

½3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

1. לערבב קמח ומלח, להוסיף מים ולערבב היטב. לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח 12-24 שעות.

2. להניח את הבצק על משטח מקומח וללוש על־ידי קיפול חוזר ונשנה של הבצק.

3. לעצב לכיכר ולהניח בתבנית לחם או תבנית ארוכה משומנת. להניח לתפוח 4 שעות מכוסה במגבת לחה.

4. לחמם תנור מראש לחום של C°180. להכניס לתנור אחרי התזת מים לאדים. אחרי חצי שעה להעלות את החום ל־C°200 ולאפות עוד 40 דקות