כנס טוקסיקולוגיה קלינית בינלאומי, ראשון מסוגו בארץ, יתקיים השבוע בקריה הרפואית רמב"ם. הכינוס, שימשך יומיים (16-17.11.10) יעסוק במגוון רחב של נושאים בתחום הטוקסיקולוגיה הקלינית, ביניהם: בטיחות תרופות, סמים, טיפול נמרץ טוקסיקולוגי וטוקסיקולוגיה סביבתית

כלים

הכנס הינו שת"פ של הקולג' האמריקאי לטוקסיקולוגיה רפואית (ACMT) והחברה הישראלית לטוקסיקולוגיה. יו"ר הכנס הוא פרופ' ידידיה בנטור, יו"ר הועדה האקדמית של החברה הישראלית לטוקסיקולוגיה ומנהל המכון הארצי למידע בהרעלות שברמב"ם.

במשך יומיים יתקיימו במסגרת הכנס, הרצאות ודיונים מרתקים בסוגיות השונות, שבהם ייקחו חלק עשרות מרצים, ביניהם 20 מרצים ידועי שם מקנדה, ארה"ב, אירופה וברזיל, כולם רופאים מומחים בתחום ההרעלות.

אחת הסוגיות שתוצג בכינוס, היא בעיה המעוררת לא מעט מחלוקות-סוגיית אמינותן של הערכות המשמשות את המשטרה לבדיקת שכרות ושימוש בתרופות וסמים אצל נהגים. בשנים האחרונות סוקרו לא מעט מקרים, בהם תוצאות הבדיקה דיווחו על תוצאות כוזבות ואף מצאו נוכחות אלכוהול בגופם של נהגים שלא שתו כלל.

ד"ר ג'וזף סיטרון Joseph Citron)) מאטלנטה, ג'ורג'יה ירחיב בהרצאתו על המגבלות של בדיקות להערכת שכרות והשפעת תרופות וסמים הנעשות לנהגים בצד הדרך: ספציפיות נמוכה, אמינות סטטיסטית לא גבוהה והשימוש הרב בתרופות המאפיין את החברה המערבית.

פן נוסף בו יעסוק הכנס הוא טוקסיקולוגיה סביבתית. אחת ההרצאות בנושא תתמודד עם נושא הזיהום במפרץ חיפה. ד"ר אריק אמסטר Eric Amster)) מביה"ס לבריאות הציבור בהארוורד, שהה באוניברסיטת חיפה במסגרת קרן פולברייט והרצאתו תעסוק במקורות לזיהום אוויר באזור חיפה, בהשפעות זיהום האוויר על הבריאות של הקהילה והעומס הנוצר עקב כך על מערכת הבריאות.

מחקר מרתק בנושא ניסיונות התאבדות חוזרים באמצעות שימוש ברעלים יוצג ע"י פרופ' ירון פינקלשטיין, ישראלי לשעבר, הפועל כיום בביה"ח לילדים בטורונטו שבקנדה. קבוצת חוקרים מטורונטו, ביניהם פרופ' פינקלשטיין, בדקה למעלה מ-29,000 מקרים של הרעלה מכוונת במבוגרים ובילדים והגיעה לתוצאות בעלות משמעות לאיתור אוכלוסיות בסיכון גבוה והטיפול בהן.

פרופ' ג'פרי ברנט מדנבר קולורדו יסקור בהרצאתו את המחקרים העוסקים במתן טיפול חדשני בהרעלות מסוימות ע"י הזלפת תמיסת שומנים לתוך הוריד.