אותרה מוטציה גנטית המצביעה על חולים בסיכון גבוה ללוקמיה הזקוקים לטיפול מיוחד. בעקבות התגלית, פרי מחקר איטלקי-ישראלי, החל פיתוח תרופות חדשות ללוקמיה. המחקר כולו יוצג בכינוס רופאים וחוקרים משתי המדינות שיתקיים בשיבא

כלים

קבוצת חוקרים ישראלים ואיטלקים החלה לפני מספר חודשים במחקר שמטרתו אבחון סוגי לוקמיה קשים במיוחד לטיפול, ומציאת תרופות חדשות המתאימות במיוחד לטיפול בלוקמיות עם הסיכון הגבוה.

במהלך המחקר גילו החוקרים, פרופ' שי יזרעאלי משיבא, פרופ' אנדראה ביונדי, פרופ' גיוספה באסו ופרופ' גיובאני מרטינלי מאיטליה, כי בילדים ומבוגרים הסובלים מלוקמיה קשה, אשר כמעט בלתי אפשרי לרפאה, הופיעו שני גנים באופן לא תקין. אותם גנים אכן גרמו לשגשוג הלוקמיה, ונשאי הגנים מוגדרים כקבוצה בסיכון גבוה, הזקוקה לטיפול נוסף.

התגלית משמשת כעת נקודת מוצא לפיתוח תרופות לאותם חולים בסיכון גבוה- אותם גנים לא תקינים, שייכים במקור למערכת החיסון, תפקידם הנורמאלי הוא מניעת זיהומים במערכת העיכול, ופעילות מוגברת מדי שלהם, גורמת לאסתמה, אלרגיות קשות ודלקות מעי.

החוקרים גילו כי תרופות הפועלות נגד מחלות אלה, פועלות גם נגד התאים הנושאים את העיוותים הגנטיים הגורמים ללוקמיה. בימים אלה חברות תרופות שונות שוקדות על פיתוח תרופות חדשות נגד אסתמה ודלקות נוספות, במטרה לעכב את אותם גנים. כמו כן החל לפני כחודש ניסוי קליני בארה"ב, במסגרתו מטופלים ילדים ומבוגרים עם לוקמיה עמידה באחת מהתרופות החדשות.

התגלית המדעית החשובה תוצג על ידי החוקרים, בצוותא עם עבודות מחקר משותפות נוספות, בכינוס מדעי משותף וראשוני איטלקי-ישראלי. האירוע, בחסות שגרירות איטליה בישראל, ייערך בין ה15-16 לנובמבר בבית סוראסקי בשיבא.