direnfeldmavhלפני 23 שנה היא נולדה בהפריית מבחנה מהראשונות שנעשו בארץ. היום, אחרי 5 שנות טיפולים בבית החולים כרמל גם היא נכנסה סוף סוף להריון המיוחל במהלך נדיר, וגם בעזרת הפריית מבחנה

כלים

הצוות הבכיר של מחלקת נשים ויולדות בבית החולים כרמל התרכז כולו בחדר האולטראסאונד כדי להיות בטוחים שהכל בסדר. ד"ר רון אוסלנדר מנהל המחלקה עם ניסיון מהגדולים בארץ באבחון תינוקות ועוברים העביר את המכשיר שוב ושוב על ביטנה של עמל בת ה 23 מנצרת והתינוק שעל המסך ניראה ברור בריא. עכשיו כבר כולם יכלו לנשום לרווחה ולחייך. האימא החדשה עמל היא תינוקת המבחנה הראשונה שנולדה לפני 23 בכרמל ושנכנסה להריון באמצעות הפריית מבחנה בבית החולים כרמל, היא גם מהבודדות והנדירות בארץ.

"היו הרבה ספקות ולא היה לנו מספיק נסיון בארץ כדי לדעת האם תינוקות שנולדו בהפריית מבחנה אכן מסוגלות ללדת בצורה תקינה" מסבירה פרופ' מרתה דירנפלד מנהלת יחידת ההפריה IVF בבית החולים כרמל שטיפלה בעמל. "לשמחתנו ההריון המוצלח של עמל הוא הוכחה ניצחת לכך שגם תינוקות מבחנה יכולים ללדת ולהביא ילדים לעולם ".

אמה של עמל סאמירה מרעי מנצרת נסתה לפני 28 שנה להכנס להריון ולא הצליחה. בעיות ודלקות חוזרות גרמו לה לסתימת החצוצרות וכל הנסיונות שלה במשך שנים להכנס להריון ולהביא תינוק לעולם עלו בתוהו. בצר לה היא פנתה למנהלת היחידה החדשה שרק נפתחה בכרמל, פרופ' דירנפלד, ועברה הפריית מבחנה מהראשונות שנעשו .

"הציוד והטכניקה שבה עבדנו לפני כמעט 23 שנה היו כמעט חלוציים לעומת מה שיש וקיים אצלנו כיום" מסבירה בחיוך פרופ' דירנפלד, אז לא היה לנו אולטראסאונד וגינילי והיינו צריכים להכנס בניתוח לפרוסקופי לראות פיזית ולשאוב את הביציות, ציוד המעבדה היה בחיתולים וכמובן שזה אמור היה להשפיע גם על התוצאות וההצלחות.

אבל למרות כל הקשיים והציודים החלוציים הצליחה פרופ' דירנפלד כבר בניסיון ההפריה הראשון וסאמירה נכנסה להריון וילדה את ביתה היחידה עמל לאחר הפריית המבחנה בשנת 1986 לקול שמחה גדולה של כל העיר נצרת.

אחרי 18 שנה התחתנה עמל תינוקת המבחנה שגדלה, ואז שוב התגלו הקשיים ביכולת להכנס להריון. "היה ברור לי שאני חוזרת שוב לבית החולים כרמל ולפרופ' דירנפלד" אומרת הסבתא סאמירה "פרופ' דירנפלד היא הסבתא של הבת שלי והיא צריכה לדאוג גם לה ".

פרופ' דירנפלד טיפלה בעמל באמצעות טיפולים הורמונליים ובשיטות נוספות וכשאלה לא הועילו ולאחר מספר נסיונות עברה עמל הפריית מבחנה ביחידת ה IVF בבית החולים כרמל. "כשנודע לנו שעמל נקלטה והיא בהריון היינו מאושרים עד הגג" מספרת הסבתא סאמירה.

גם בבית החולים כרמל נכנסו לכוננות בעקבות ההריון המיוחד, ועמל הושמה במעקב ופיקוח קפדניים כדי לשמור על התינוק החדש.

"כמעט כבר התייאשתי ולא היה לי כח לטיפולים" מספרת עמל "אבל מאוד רציתי שלהורים שלי יהיה לפחות נכד אחרי כל מה שעברו איתי, כך שהייתי מוכנה לעבור את הכל כדי להכנס להריון ".

"בישראל יש כיום כ 20,000 תינוקות מבחנה שנולדו בתחילת שנות ה 80 ורובם עדיין לא התחתן ולא הביא ילדים," מסבירה פרופ' דירנפלד "כך שאין לנו מספיק נסיון בארץ וגם בעולם מה קורה עם תינוקות מבחנה בכל מהלך הבאת הילדים שלהם. עמל מבחינתנו היא ההוכחה הטובה ביותר כי גם תינוקות מבחנה יכולים להביא ילדים לעולם והאושר והסיפוק שזה נותן לנו הרופאים שעוסקים בתחום ההפריה הוא אושר ללא גבולות ". עמל נמצאת בחודש השביעי להריונה וצפויה ללדת בן בקרוב.