עוד מדווחת מזור כי 20 ניתוחים נוספים בטכנולוגיית הניווט הייחודית של החברה ובאמצעות משתלי ה-GO-LIF יתבצעו כבר במהלך החודשים הקרובים בבית החולים גוטינגן שבגרמניה במחלות ובתסמינים שאינם נכללו עד כה במסגרת 30 הניתוחים הראשונים שכבר בוצעו. ניתוחים אלה עשויים להרחיב את השימוש בטכנולוגיה של מזור למגוון יישומים כירורגיים נוספים במגוון רחב יותר של ניתוחים ולהגדיל את הפוטנציאל העסקי של המוצר והטכנולוגיה.
בכל שלושים הניתוחים שוחררו המנותחים לביתם בתום 24-72 שעות מהניתוח וחזרו לפעילות סדירה, זאת בהשוואה לכ-5 ימי אשפוז בממוצע בניתוחי גב דומים אחרים המצריכים גם תקופת שיקום שאורכת מספר שבועות. הניתוחים התבצעו במגוון פתולוגיות שונות ובמנותחים בגילאים שונים (40-75). הניתוחים נערכו הן על ידי צוותים נוירוכירורגים במסגרת ניתוחים בעמוד שדרה צווארי והן על ידי צוותים אורטופדיים בניתוחי עמוד שדרה באזורי הגב והמותניים ולא נצפה כל הבדל בין הניתוחים בכל הקשור לאיכות השימוש במשתלים או לתוצאות ושביעות רצון הצוות המנתח.
לאור הצלחת הניתוחים, החליט צוות הרופאים המנתחים בבית החולים גוטינגן שבגרמניה לבצע מחקר עצמאי נוסף במסגרת ניתוחים בחולים הסובלים ממחלות שונות, שעד כה לא נכללו בתסמינים הראשוניים המומלצים לטיפול בשיטת ה-GO-LIF. מחקר זה, ביוזמת בית החולים, מעיד על העניין והצורך של רופאים בהרחבת טווח המחלות והתסמינים בהם ייעשה שימוש במשתלי ה-GO-LIF. הניסיון הקליני שיירכש במחקר זה, ובמחקרים נוספים, עשוי יהיה לאפשר שימוש במשתלים במגוון רחב יותר של ניתוחים.
מוצר ה-GO-LIF של מזור מקבע חוליות בעמוד השדרה תוך שימוש בטכנולוגיית הניווט של החברה. מדובר במשתלים המיועדים לעמוד השדרה שניתן להחדירם לגוף המנותח בפרוצדורה זעיר פולשנית ייחודית ומדויקת. בסקר שוק מקיף שביצעה מזור באמצעות חברה בלתי תלויה בקרב45 מנתחי עמוד שידרה בארה"ב, אירופה וישראל נמצא כי יותר מ- 90% מהמנתחים הביעו רצון להשתמש בפרוצדורת ה-GO-LIF. להערכת מזור, ה-GO-LIF עשוי להיות רלוונטי לכ20%- מניתוחי קיבוע עמוד שדרה דבר שיהפוך את ה GO-LIF- לפרוצדורת טיפול סטנדרטי בכ- 10%מהמקרים בהם יש צורך בקיבוע עמוד השדרה. גודל השוק של הפרוצדורה בעולם נאמד בכ-2.5 מיליארד דולר. באוקטובר 2008 קיבל מוצר ה-GO-LIF את אישור ה-CE האירופי.
מנכ"ל מזור טכנולוגיות, אורי הדומי , מציין כי "הצלחת הניתוחים שהתבצעו באמצעות מערכת ה-SpineAssist והסתייעו במשתלי ה-GOLIF מעידים, פעם נוספת, על רמת הדיוק הגבוהה של המערכות הניתוחיות של מזור, על הסיכון הנמוך שבשימוש בהן לפגיעות נוירולוגיות ועל שביעות הרצון של הצוותים המנתחים מתוצאות השימוש במערכות בניתוחי עמוד שדרה".
עוד אמר הדומי כי "מזור ממשיכה לבחון דרכים להרחבת מספר האינדיקציות הקליניות בהן תיושם הטכנולוגיה. המחקר שיתבע ביוזמת בית החולים גוטינגן בגרמניה יאפשר להוכיח, פעם נוספת, את יציבות הטכנולוגיה, את בשלותה, ובעיקר לפתוח בפני הטכנולוגיה של מזור מגוון נוסף של יישומים כירורגיים בעלי פוטנציאל עסקי חשוב".
מזור נוסדה ב-2001 והיא עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מכשירים רפואיים לתמיכה בפרוצדורות כירורגיות בתחום האורטופדיה והנוירוכירורגיה. לחברה פיתוחים נוספים בתחום ניתוחים מונחי הדמיה, שעיקרם הכוונה וניווט של כלים כירורגים בדייקנות גבוהה ובפולשנות מזערית אל גוף האדם, תוך שימוש בטכנולוגיות של הדמיה תלת ממדית ורובוטיקה מיניאטורית. מוצר הדגל של החברה הוא ה SpineAssist המאושר רגולטורית באירופה ובארה"ב ושני מוצרים הנמצאים בשלבי פיתוח: ה GO LIF המאפשר ניתוח בפולשנות מזערית בעזרת ה SpineAssist ומוצר הC-Insight , המאושר רגולטורית באירופה ובארה"ב, מוצר מבוסס תוכנה שמאפשר הדמיה תלת מימד בחדר הניתוח. בין בעלי המניות הבולטים של מזור נמנים קרן ההשקעות של ג'ונסון אנד ג'ונסון, קרנות הון הסיכון: Alice Ventures וקרן שלום וכן מגדל אחזקות.