לא לפסוח על ארוחת בוקר – צריכה של ארוחת בוקר קשורה לשמירה על משקל תקין, תורמת לקשב וריכוז ומשפרת הישגים לימודיים. מומלץ לצרוך ארוחת בוקר המשלבת פחמימה (דגני בוקר מחיטה מלאה, לחם) וחלבון (חלב מועשר בסידן, יוגורט, גבינה, ביצה). למי שאינו אוהב לאכול ארוחת בוקר גדולה, ניתן גם לצרוך כוס חלב מועשר בסידן כארוחת בוקר. העיקר לא לצאת מהבית מבלי לאכול.
מומלץ לקחת אוכל לבי"ס. אי התארגנות מראש תוביל לרעב מוגבר שיתבטא לרוב בקנייה של אוכל לא בריא במזנון או לצריכה מוגברת מדי של אוכל בארוחת הצהריים.
כריכים לבי"ס – מי שצריך לעלות במשקל - מומלץ שייקח כריך מלחמנייה/פיתה ומי שצריך לשמור על משקלו, מומלץ שייקח כריך מלחם. מומלץ שהלחמנייה/פיתה/לחם יהיו מחיטה מלאה.
ממרח בכריך – ממרחים מומלצים – גבינות 5%, גבינה צהובה, גבינה מותכת 5% טחינה, חומוס, פסטרמה, טונה, ביצה, אבוקדו. ממרחים פחות מומלצים – חמאת בוטנים, חלבה, ממרח שקדים, ריבה, דבש. ממרחים לא מומלצים – שוקולד, מרגרינה, חמאה. מומלץ להעשיר בממרחים מומלצים ולהמעיט בממרחים לא מומלצים.
מומלץ לגוון את הכריכים לבי"ס. בימים ארוכים, מומלץ לקחת 2-3 כריכים לבי"ס, בהתאם לשעת ארוחת הצהריים. מומלץ לפזר את האוכל לבי"ס על-פני ההפסקות ולא לאוכלו בבת אחת. כדאי להכין רשימה שבועית מראש, זה יקל על ההורה בהכנת הכריך ועל גוון הכריכים.
מומלץ לשלב ירקות בכריך או לקחת בנפרד. לקחת לפחות מנת פרי אחת מגוונת מדי יום לבי"ס. מומלץ להצטייד בבקבוק מים. ולשתות מים במהלך בי"ס. לא מומלץ לשתות שתייה ממותקת. ולא מומלץ להסתמך על שתייה מהקולר. מומלץ לאכול ארוחת צהריים איכותית, וביתית עם הגעת הילד הביתה. מומלץ שארוחה זו תכיל חלבון דל שומן (עוף, בקר, הודו, דג), דגנים (אורז, פסטה, תפוח אדמה וכו') קטניות (עדשים, אפונה, שעועית וכו' ) וירקות.
שמירה על הרגלי אכילה נבונים במהלך בי"ס תסייע בשמירה על בריאות, משקל תקין, תבטיח אספקה נאותה של אבות מזון, ויטמינים ומינרלים.
הכותבת, רקפת אריאלי, היא דיאטנית קלינית וספורט, מהמרכז לרפואת ספורט "הדסה אופטימל"