חברת אס.די.אי הודיעה היום כי החלה את בניית המודל הראשון (מבין רבים) של תחנת כוח מגלי הים לתפוקה של KW 1,000, שיותקן במקסיקו במהלך חצי השנה הקרובה. תחנת הכוח בתפוקה של KW1,000 תותקן בעיר קנקון במקסיקו, ותהווה את הצעד הראשון ביישומה של תכנית כוללת לבניית תחנות כוח רבות נוספות בחופים בשני צידי מקסיקו

כלים

מנכ"ל חברת אס.די.אי, מר שמואל עובדיה אירח לאחרונה משלחת נציגים של אחד מחמשת התאגידים הגדולים במקסיקו, אשר הביעה עניין במימון הפרויקט של אס.די.אי בכל רחבי מקסיקו ובראשה עומד מר ריקרדו מנדז, יושב ראש התאחדות הכדורגל המקסיקנית לשעבר, במטרה לקיים מספר פגישות לבחינת שיתוף פעולה.

מר ריקרדו מנדז וחברת אס.די.אי חתמו על הסכם שיתוף פעולה להקמת תחנות כוח מגלי הים בכל מדינת מקסיקו על מנת לפתור את בעיית המחסור החמור בחשמל לאור הגידול בביקוש העולה על יכולת האספקה הנוכחית של המדינה הדרום אמריקאית.

ממשלת מקסיקו, המעוניינת בהתקנת תחנות כוח חלופיות בארצה, החליטה על מתן מענקים לתחנות כוח המפיקות חשמל מגלי הים בשל הפוטנציאל הגדול הטמון בהפקת חשמל מהגלים הגבוהים של חופיה הארוכים של מקסיקו.

דו"ח של תוכנית הפיתוח באו"ם UNDP)), ששוחרר בתחילת חודש נובמבר, קובע כי שיטות הצריכה וההפקה הנפוצות כיום גורמות לנזקים סביבתיים עצומים בקנה מידה עולמי. עוד קובע הדו"ח כי שינויי האקלים הנובעים משיטות הפקת האנרגיה הנהוגות עלולים להזיק להתפתחות הגזע האנושי.

במקסיקו קיים צורך גדול ביישום מיידי של הטכנולוגיה מגלי הים של חברת אס.די.אי בעקבות רמות הזיהום הסביבתי המשמעותיות במדינה.

מה שהוגדר האסון הסביבתי הגדול ביותר בארצות הברית נגרם כתוצאה משאיבת נפט לצורך הפקת אנרגיה. כזכור, באפריל השנה התפוצצה באר נפט במפרץ מקסיקו והפכה את האזור כולו לכתם נפט ענק שהוביל לאסון אקולוגי ברמה עולמית. הנזק שנגרם למערכת האקולוגית הינו עצום ובלתי הפיך בחלקו, מומחים מעריכים כי יעברו עשרות שנים עד לתחילת שיקומו של האזור.

כתוצאה מכך, טכנולוגיית ייצור החשמל מגלי הים של חברת אס.די.אי הנה הפתרון המושלם לבעיות מחסור החשמל והזיהום הסביבתי במקסיקו; הטכנולוגיה תספק למקסיקו מקור אנרגיה נקי ומשתלם כלכלית, שיצמצם את שעורי הזיהום במדינה, מבלי לפגוע בצמיחה הכלכלית והתעשייתית של המדינה.

המערכת נחשבת ליעילה ביותר בעולם ומוצעת במחירים אטרקטיביים מאוד. לשם השוואה - המחיר עבור בניית תחנת כח של MW1 תוך כדי שימוש בטכנולוגיה של חברת אס.די.אי הוא $650,000, וזאת בהשוואה לעלות של 1,500,000$ מפחם, 900,000$ מגז, 3,000,000$ מאנרגיה סולארית ו-1,500,000$ מאנרגיית רוח. בנוסף, מציעה אס.די.אי מחיר של 2 סנט בלבד עבור קילו-ואט בהשוואה ל-3 סנט מפחם, 3.5 סנט מגז,12 סנט מאנרגיה סולארית ו-3.6 סנט מאנרגיית רוח.

המערכת שפותחה על ידי חברת אס.די.אי הנה בעלת היכולת לספק כמות חשמל שהנה פי 500 מן הצריכה העולמית. לאס.די.אי יש פטנט עולמי ועוד מספר פטנטים בתהליכי רישום. עד היום, הקימה החברה 8 מודלים של תחנות כוח, אשר מומנו, נבדקו ואושרו ע"י ממשלת ישראל.

כרגע אס.די.אי מחזיקה בהסכמים לרכישת חשמל עם רשויות החשמל של מדינות רבות, ונמצאת בתהליכי אבטחת הסכמי רכישת חשמל נוספים במקומות אחרים בעולם. הסכם שיתוף הפעולה להקמת החברה המשותפת במקסיקו הינו התשיעי במספר של חברת אס.די.אי בנוסף ל 8 חברות משותפות, שהוקמו בעבר.