בחודשי הקיץ חל גידול בכמות הנופשים בחופים, המגדילים את כמות האשפה המצטברת בחופים. זאת ותוצאות סקר אינטרנטי שנערך לאחרונה באמצעות לשכת הפרסום הממשלתית, מצביעים על הצורך בהרתעת הציבור מלהמשיך ללכלך. לפיכך, הוחלט במשרד להגנת הסביבה לתגבר את ההרתעה בחופי הארץ, על ידי יצירת אווירה נוקשה של אכיפה ופיקוח על משליכי פסולת וחידוד המסרים מול ציבור הנופשים על הקנסות האפשריים והנזק לסביבה שנגרם כתוצאה מהשלכת הפסולת בחוף

כלים

כיוון שהאחראיות החוקית על מצב הניקיון בחופים היא של הרשויות המקומיות והאזוריות, הוחלט במשרד להגנת הסביבה השנה לבצע פעילות רק עם רשויות מקומיות אשר ישתתפו בהרתעה ובאכיפה באופן פעיל, במטרה: למנוע השלכת פסולת על ידי הציבור בחופים.

"הרתעה משולבת תתקיים בחופי הארץ במטרה לגרום לציבור לחשוב פעמיים לפני השארת פסולת בחוף. הפעילות תכלול תליית שלטים מאיימים בחופים נבחרים בתיאום עם הרשויות המקומיות, ופיקוח שוטף על ידי נציגי הרשויות המקומיות." נכתב בתוכנית העבודה של המשרד להגנת הסביבה.

בסוף השבוע, בימי שישי או שבת, תערך פעילות משולבת של הסברה ואכיפה על ידי מפקחי המשטרה הירוקה ואגף ים וחופים, מתנדבי "משמר החוף", שוטרי משטרת ישראל והפיקוח העירוני. את הפעילות האגרסיבית של המשרד להגנת הסביבה, שתלווה בחלוקת קנסות למלכלכים, ישלימו "כרזות מאיימות" בנוסחים כמו לכלכת- שילמת! קנס בגובה 750 ₪ למשאירים זבל על החוף, לכלכתם, החוף הרוס מזה, בקטע חוף זה מתקיימת אכיפה מוגברת. קנס של 750 ₪ למשאירים פסולת בחוף , ואף - השארת אחריך זבל בחוף?! תתבייש לך!!!