בהתאחדות התעשיינים מרחב צפון עוקבים בדריכות אחר המצב הביטחוני בגבולות הארץ ושמים דגש רב על היערכות לטיפול באירועי חירום במפעלי הצפון. בנוסף לקורס כיבוי אש וחומרים מסוכנים שהתקיים בשבוע שעבר בעכו, נפתח השבוע בחיפה מחזור נוסף של קורס נאמני עזרה ראשונה לחברות ומפעלי תעשייה, בשיתוף מגן דוד אדום. "המצב הנפיץ בגבולות המדינה מחייב היערכות מתאימה. על כל מפעל לדעת לתת מענה ראשוני לאירועי חירום", דברי ליאור אפלבאום, מנהל התאחדות התעשיינים בצפון.

חרף כל הפעילויות הנעשות באופן שוטף למיגון עובדים ולהטמעת נהלי בטיחות מקיפים במפעלים, התרחשויות בלתי צפויות כמו אירועים ביטחוניים, רעידות אדמה, קריסת תשתיות, שריפות ותאונות עבודה, עלולות להתרחש בכל עת ולעיתים הגעת צוותי הרפואה עלולה להתעכב בשל סיבות שונות. לכן, קיימת חשיבות עליונה להכשרת נציגים במפעלים להגשת עזרה ראשונה באירועי חירום עד הגעת רכב פינוי וצוות רפואי מוסמך.

בהתאחדות התעשיינים מרחב צפון החליטו, עקב המצב הביטחוני בגבולות המדינה, לפתוח בנוסף לקורס ממוני התגוננות ובטיחות בתעשייה שהתקיים בשבוע שעבר בעכו, גם מחזור נוסף של קורס נאמני עזרה ראשונה לחברות ומפעלי תעשייה, בשיתוף מגן דוד אדום. מטרת הקורס להכשיר צוות חירום פנימי, אשר יוכל להגיש עזרה ראשונה בזמן אמת ולהתמודד עם מגוון תרחישים קיצוניים הכוללים פגיעות גוף של עובדים במפעל.

הקורס, שכלל שלושה מפגשים, נערך השבוע בחיפה והמשתתפים בו קיבלו הדרכה עיונית ומעשית בנושאים כמו- החייאה בסיסית, התחשמלות, מתן עזרה ראשונה לפגיעות ראש, חזה, בטן, שברים וכוויות, טיפול בתרחישי פגיעה המונית במפעל, הערכות לרעידת אדמה ונושאים חשובים נוספים.

ליאור אפלבאום, מנהל התאחדות התעשיינים בצפון, מציין כי "המתיחות בגבולות הארץ וההסלמה העלולה להתרחש בגבול הצפוני מחייבים הקניית ידע בסיסי, תיאורטי ומעשי לצוותי חירום בתעשייה, אשר פעילותם יכולה להציל חיים ולהוות גורם מכריע עד להגעת גורם רפואי מוסמך. בהתאחדות מכשירים תעשיינים באופן מתמיד, מתוך אמונה כי חברות ומפעלי תעשייה שיידעו להיערך בשגרה למקרי חירום, יתמודדו טוב יותר וביעילות רבה יותר בזמן אמת ויקטינו סיכונים של פגיעה בנפש, ברכוש ובחוסן הכלכלי-עסקי של הארגון. עיתות חירום אינן צריכות להשבית את יכולתה של התעשייה בצפון להמשיך בתהליכי הייצור כסדרם".

קורס עזרה ראשונה 2014

יום עיון בנושא עולם העבודה התקיים השבוע במפעל "פלסאון", שבקיבוץ מעגן מיכאל, ביוזמת התאחדות התעשיינים במרחב צפון. המשתתפים קיבלו סיור מודרך במפעל והאזינו לתכנים ועדכונים הנוגעים לעולם התעסוקה, ביניהם הרצאה מפי אילן לוין – ראש אגף עבודה ומשאבי אנוש בהתאחדות התעשיינים – שהציג את המגמות, השינויים והתמורות בעולם העבודה, עו"ד רפי הולין –שפירט בנוגע לחוק להגברת האכיפה בדיני עבודה ונתן עצות מעשיות וכן הרצאה מפי אילה אבני, בנושא הביטוח הפנסיוני.

ליאור אפלבאום, מנהל התאחדות התעשיינים במרחב צפון: "מעסיקים בימינו נאלצים להתאים את עצמם למציאות המשתנה ועליהם לדעת כיצד להתאקלם באופן חוקי ויעיל ביחסי העבודה החדשים הנוצרים כתוצאה משינויים אלו. יום העיון שיזמנו הציג בפני המשתתפים את הכלים והמגמות החדשים בנושא זה ואני שמח לומר שמנהלים רבים בחרו לנצל את ההזדמנות ולהרחיב את הידע בתחום. אנו מקפידים לצייד את מנהלי המפעלים במידע העדכני ביותר בנושאי חקיקת עבודה ורואים חשיבות עליונה בקיום אירועים בהם ניפתח בפני המנהלים צוהר נוסף לידע זמין בין מכלול רחב של תחומי הניהול".

הרצאה בנושא עולם העבודה. צילום: התאחדות התעשיינים מרחב צפון

בתעשייה הצפונית ממשיכים כל העת לשמור על היערכות גבוהה וקיימו השבוע קורס בכיבוי אש וחומרים מסוכנים במרכז לאימון חומ"ס וכיבוי אש שבעכו. בקורס השתתפו נציגים ממגוון חברות ומפעלי תעשייה צפוניים ועברו הדרכות ותרגולי שטח של הפעלת ציוד ותגובה לאירועים. "הערכות מבעוד מועד של גורמים פנים מפעליים לתרחישי ייחוס שהם חלק מהמציאות שלנו, תעזור למנוע פגיעה בכלכלת הצפון בעיתות חירום", דברי ליאור אפלבאום, מנהל התאחדות התעשיינים בצפון.

הקורס, שנערך ביוזמת התאחדות התעשיינים במרחב צפון, התקיים השבוע במרכז הישראלי לאימון חומ"ס וכיבוי אש שבעכו ומטרתו לשמר את יכולות הסקטור היצרני להתמודד עם תרחישי ייחוס ולשמר את יכולת הייצור של התעשייה באזור גם בשעות חירום ולמנוע פגיעה בכלכלת הצפון והמדינה.

בקורס הנוכחי השתתפו נציגים ממפעלים וחברות בצפון הארץ, רובם ממוני בטיחות ומנהלי אבטחה והתגוננות אזרחית. במסגרת הקורס למדו המשתתפים על היערכות מיטבית של הארגון למצבי חירום, טיפול וזיהוי חומרים מסוכנים, כיבוי אש, איתור וחילוץ נעדרים, פינוי אוכלוסיה ועוד וכן תרגלו תגובות לאירועי חומ"ס ותרגילי אש שונים כגון הימלטות מאזור בוער.

"עיתות חירום אינן צריכות להשבית את יכולתה של התעשייה בצפון להמשיך בתהליכי הייצור כסדרם", מציין ליאור אפלבאום, מנהל התאחדות התעשיינים במרחב צפון. "חברות ומפעלי תעשייה שיידעו להיערך בשגרה למקרים אפשריים של שריפה, דליפת חומ"ס, רעידת אדמה ואירועים ביטחוניים, יתמודדו טוב יותר וביעילות רבה יותר עם מצבים אלה ויקטינו סיכונים של פגיעה בנפש, ברכוש ובחוסן הכלכלי-עסקי של ארגונם. החוכמה היא מתן מענה ראשוני פנים ארגוני, עד להגעת כוחות ההצלה והכיבוי שיכולים להתמהמה בהגעתם במיוחד כשיש אירוע בכמה מיקומים שונים במקביל ".

קורס כיבוי אש

תושב שעב שליד כרמיאל שניסה להשתלט על מגרש בבעלות המדינה בשטח של כ500 מ"ר, מוחמד מערי, פונה על ידי מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל

קרא עוד...

בשנים האחרונות הפכה קריית אתא למרכז עסקים מרכזי של הצפון ומשכה אליה רשתות מסחר בינלאומיות כגון איקאה, קניון מקבוצת עזריאלי, מגה קניון שייבנה בסמוך לאיקאה ומרכזי מסחר ועסקים המשמשים כמנוף צמיחה עירוני ואזורי.

הפוטנציאל הטמון בקריית אתא זוהה כבר בשנת 2011 ע"י קבוצת קניוני עזריאלי שפתחה את הקניון ה-13 במספר של הקבוצה, על פני שטח של 9,000 מ"ר במרכז העיר.

במרץ השנה נפתח בקריית אתא הסניף השלישי בישראל של רשת הריהוט השוודית איקאה בהשקעה של 380 מיליון שקלים. אל איקאה, קניון עזריאלי ומרכזי מסחר נוספים יצטרף בקיץ הקרוב גם מגה קניון עצום שנבנה ע"י חברת שיכון ובינוי. המגה קניון, שישתרע על 30,000 מ"ר, יכלול 137 חנויות כאשר מחצית מהן כבר הושכרו.

גם יו"ר איגוד סוחרי הרכב אורי דיגמי ובעלי קבוצת "ביי אנד דרייב" הבין כי צומת קריית אתא מהווה יעד מסחרי בעל פוטנציאל אדיר ופתח במקום סניף חדש להשכרת רכבים.

הסניף החדש יצטרף לסניף הדגל ואולם התצוגה בנתניה וסניפי ההשכרה בתל-אביב, רמת-השרון והרצליה פיתוח.

צומת קריית אתא הפכה למרכז מסחר ראשי של הצפון בזכות השקעה בתשתיות, תחבורה, תנופת הבנייה הרבה המתרחשת בעיר בשנים האחרונות והקמתם של מרכזי קניות כגון איקאה, I WAY ההופכים את קריית אתא מבחינת חברות ורשתות רבות לעיר מסחר שוקקת.

לרגל חנוכת הסניף החדש, יוצאת החברה במבצע הכרות מיוחד ותעניק לכל לקוח שישכור רכב בסניף קריית אתא למשך 7 ימים ומעלה יום השכרה נוסף בחינם.

לדברי אורי דיגמי, יו"ר ובעלי החברה :"קריית אתא הפכה למרכז העסקים מהגדולים באזור ולכן בחרנו לפתוח סניף השכרה חדש דווקא כאן. בשנים האחרונות אנו עדים לתנופת נדל"ן ומסחר בקריית אתא בכלל ובצומת קריית אתא בפרט, כמו איקאה, עזריאלי וחברות אחרות גם אנחנו זיהינו את הפוטנציאל הטמון בקריית אתא מבחינה מסחרית. גילינו צורך הולך וגובר בהשכרת רכבים בצפון הארץ והחלטנו להרחיב את שירותינו לתושבי הצפון וללקוחותינו המסחריים הפרוסים באזור."

קבוצת "ביי אנד דרייב" שהוקמה בשנת 1997 נמצאת כאמור בבעלות יו"ר איגוד סוחרי הרכב אורי דיגמי. בין לקוחות הקבוצה ניתן למצוא את קבוצת אשטרום, בית השקעות אפסילון, גזית גלוב ועוד.

בעלים של פאב מקומי שפלש לשטח השייך לתיאטרון חיפה וסמוך לו נאלץ לפנות את הפלישה בעקבות פעולת אכיפה של מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל. הפולש, שאחסן סחורה השייכת לו במחסן המהווה חלק משטח התיאטרון, ללא היתר ובניגוד לחוק, נאלץ להתפנות לאחר שהובהר לו כי יפונה בכוח וייתבע על עלויות הפינוי

קרא עוד...

החודש הסתיים פרויקט ראשון מסוגו- קורס כלכלה מקומית מקיימת. המטרה: להקנות לפעילים חברתיים וקהילתיים כלים לפיתוח וקיום עצמאי של גינות קהילתיות בנות-קיימא.

הקורס "כלכלה מקומית מקיימת בגינות קהילתיות" הוא פרי יוזמה משותפת של קהילת חיפה של החברה להגנת הטבע, המכללה החברתית כלכלית ואיגוד ערים להגנת הסביבה אזור מפרץ חיפה. מדובר בפרויקט ראשון מסוגו בארץ, המהווה אבן דרך חשובה ביכולתן של גינות קהילתיות, בחיפה וסביבתה, לפעול כמרכזים לפעילות קהילתית וכלכלית עצמאית.

הקורס התקיים במכללת "תלתן" ובמהלכו השתתפו כ-30 פעילי גינות קהילתיות ופעילים ביוזמות חברתיות וסביבתיות מגוונות באזור מפרץ חיפה- חיפה, קריות, נשר ועמק זבולון. הקורס עסק במודלים חברתיים ומקיימים הניתנים ליישום בגינות קהילתיות ובקרב קהילות פעילים, במטרה להעניק לפעילים הסביבתיים כלים להמשיך ולתחזק את הגינות הקהילתיות באופן עצמאי ובהתאם להגדרת הבר-קיימא כגון צרכנות אלטרנטיבית, קואופרטיבים, מטבע מקומי, מנגנונים לקבלת החלטות משותפות בקהילת פעילים ועוד.

אלה אלכסנדרי, מנהלת קהילת חיפה של החברה להגנת הטבע: "בשכונות חיפה קיימות 11 גינות קהילתיות המקבלות סיוע ותמיכה מקהילת חיפה של החברה להגנת הטבע ומעיריית חיפה. לאור מספרן ההולך וגדל של הגינות בחיפה ולאור הקמתן של גינות קהילתיות גם בקריות, בנשר ובישובים נוספים במרחב החיפאי, עולות - היום יותר מתמיד - שאלות הנוגעות לתפקידן הקהילתי והכלכלי של הגינות. אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה שנוצר עם המכללה ועם איגוד ערים כחלק מתפישה של שולחנות עגולים ושיתופי פעולה בין ארגונים, תושבים ומוסדות ממשלתיים ומשוכנעים שיתפתח גם לכיוונים נוספים. אנחנו מאמינים שקורסים מעין זה הם שלב חיוני לעצמאות הגינות הקיימות מצד אחד וליכולת שלנו לסייע להקמתן של גינות חדשות במרחב מצד שני".

ד"ר עופר דרסלר, מנכ"ל איגוד ערים להגנת הסביבה אזור מפרץ חיפה: "איגוד ערים יוזם ומלווה מקצועית לאורך כל השנה פעילות חינוך סביבתי בשיתוף מוסדות חינוך וקהילה. אנו רואים בערוץ הקהילתי נדבך חשוב בחינוך לקיימות באזור חיפה והמפרץ. אנו שמחים על כל שיתוף פעולה המקדם את הנושא. המשך קיום מוצלח ועצמאי של הגינות הקהילתיות תלוי בעצמאותן הכלכלית ולכן חשוב היה לפתח פלטפורמה מתאימה לקורס ייחודי זה, שמהווה המשך ישיר לתמיכת האיגוד עד כה בהקמת הגינות ובקשר עם התושבים והפעילים."

רפי קמחי, מנהל השלוחה הצפונית של המכללה החברתית כלכלית: "פעילי ופעילות הגינות הקהילתיות הם סוכני שינוי חשובים ביצירתה של תשתית קהילתית וכלכלית אשר תקדם חשיבה ומעשה של כלכלה וקהילה מקומית בת-קיימא. אני מקווה שפרויקט ראשון זה יהווה נחשון בגל של התארגנות ארצית."פעילות קהילתית לדוגמא- הקמת גינה קהילתית במתחם בית נגלר (צילום: איגוד ערים).