כיום, אם חד הורית שלא מצליחה לגבות דמי מזונות מבעלה לשעבר ומשתכרת פחות מ-5,013 ₪ בחודש, מקבלת קצבת מזונות מהביטוח הלאומי בסך 2,672 ש"ח, והביטוח הלאומי גובה את הכסף מהבעל. כ-20,139 נשים קיבלו קצבה באופן זה בשנת 2009.
על פי חוק המזונות, אם אישה, המקבלת קצבה זו, יוצאת לחו"ל יותר מפעם אחת בשנה הקצבה נשללת ממנה. הקצבה נשללה מ-1,500 נשים בשנת 2009. הצעת החוק של ח"כ פאינה קירשנבאום מבטלת סעיף זה. הצעת החוק קובעת כי אישה תוכל לצאת לחו"ל עד 4 פעמים בשנה, ועד ל-72 יום במצטבר על מנת למנוע מנשים שעזבו את הארץ את הזכאות לקצבה. הצעת החוק נכתבה בשיתוף מרכז רקמן לקידום מעמד האישה באוניברסיטת בר אילן.
עד היום, במקום שהמוסד לביטוח לאומי ישמש כגובה המזונות של אמהות חד הוריות מהאבות בלבד, התייחס המוסד לנשים אלו על פי הקריטריונים של הבטחת הכנסה. החוק שהתקבל היום מערער על תפיסה זו וקובע כי לנשים אלו הזכות לעשות ככל העולה על רוחן בחייהן הפרטיים ללא התערבות המדינה.
ח"כ פאינה קירשנבאום, יוזמת החוק: " חוק זה הינו חלק אינטגרלי מהמאבק על זכותן של נשים על חייהן, על מקומן בשוק העבודה ועל זכויותיהן. אישה שנמצאת לבד בארץ עם ילדיה, ומשפחתה שולחת לה כרטיס כדי שתבוא לביקור אינה צריכה לשאול את עצמה, האם אני יכולה ללכת לבקר את משפחתי? האם לא ישללו לי את הקצבה? אין מקומה של המדינה להתערב בחיי אותן נשים. כולי תקווה שהצלחתי בהעברת חוק זה תהא התחלה של יחס שיוויוני יותר כלפי נשים במוסד לביטוח לאומי."
ח"כ חנין אמר עם אישור הצעת החוק כי: "זוהי הצעת חוק חברתית ממדרגה ראשונה. לא הגיוני שבגלל שאישה יוצאת לחו"ל ילדיה לא יקבלו את המזונות שמגיע להם. יציאה מישראל אינה מעידה בהכרח על עושר".