החוק אוסר גבייה של דמי כניסה לחוף, אלא אם נקבע חלק סביר של אותו מקום שהגישה אליו נוחה לכניסה – בלי תשלום. ילדים מתחת לגיל 13 אינם חייבים בתשלום גם בחופים שנקבעו להם דמי כניסה, ועבור ילדים בגילאים שבין 13 לבין 17 דמי הכניסה לא יעלו על עשרה שקלים .
במקומות מסוימים גובים דמי כניסה לחניון. למעשה הסכום הזה מכיל גם דמי כניסה. אפשר לגבות דמי חניה, אבל צריך לזכור שהחוק מחייב להסדיר גישה סבירה אל החוף וגם לאפשר חופים ללא תשלום. הרשויות חייבות לספק תחנות הצלה, חוף נקי, תחנת עזרה ראשונה, מלתחות, בתי שימוש, פחי אשפה, מקלחות פתוחות וברזים לשטיפת רגליים, וכן להפעיל צוות פקחים שישמרו על ההנאה שנוכל להפיק משהות על החוף.
רבים מהאזרחים באים לחופי הים כדי לנוח, להשתזף או לבצע פעילות שקטה. הדין קובע שכדי לא להפריע לכל סוגי הפעילות בחוף, ייקבע בכל חוף רחצה מקום מיוחד ומגודר למשחקי כדור ולספורט. כך המשחקים לא יפריעו למעוניינים לנוח ולבלות בשקט.
הדין קובע שכאשר נראה דגל שחור על סוכת המציל, הרחצה אסורה, והמצילים רשאים על פי הדין לרשום למתרחצים דו"חות שעלולים לחייב את האזרח בקנסות.
רשימת חופים שהתקבל אישור גביית דמי כניסה: (רשימה מעודכנת נמצאת באתר משרד הפנים)
מועצה אזורית מטה אשר : חוף אכזיב, חוף שבי-ציון.
עיריית נהריה : חוף גלי גליל.
עיריית עכו: חוף ארגמן.
מועצה אזורית חוף הכרמל :חוף דור.
עיריית תל- אביב –יפו : חוף הצוק. (חינם לתושבי תל אביב בהציגם תעודת תושב)
מועצה אזורית גן-רווה : חוף פלמחים.
מועצה אזורית חוף אשקלון :חוף ניצנים, חוף זיקים.
מנכ"ל המועצה לצרכנות עו"ד אהוד פלג אומר כי ההגנה הצרכנית הטובה ביותר היא הגנה עצמית, וקורא לצרכנים להיות מודעים לזכויותיהם. מנכ"ל המועצה מזכיר לצרכנים כי בתחום פיקוחה של כל רשות חייב להימצא גם חוף שהכניסה אליו אינה כרוכה בתשלום, וקורא לצרכנים החשים נפגעים להביע מחאתם למשרד הפנים האמור לאכוף את הדין על הרשויות.