"אותי מעניינים ההורים", הוסיף יו"ר הוועדה ח"כ מקלב, "הארגונים המפעילים מקבלים סבסוד חלקי, והם לא מעבירים את מלוא הסבסוד להורים ואלו הורי התינוקות החדשים נאלצים לשלם מחיר מלא. יתרה מכך זה לא הוגן שהורים נתבעים לשלם דרגה או שניים יותר מאשתקד, רק כי המנגנון רוצה להבטיח את עצמו במקרה ומישהו חלילה יקבל קצת יותר ממה שמגיע לו. זו קביעה שרירותית וחד צדדית. 4 חודשים לאחר פתיחת שנת הלימודים ואין להורים מושג כמה הם אמורים לשלם".
"נאלצתי לבטל את הוראת הקבע למעון וצ'קים התחילו לחזור בגלל העיכוב במתן דרגות הסבסוד למעונות כבר 4 חודשים" דיווחה לוועדות שרית עמדי, אם חד הורית.
"גם בשנים עברו היו תמיד עיכובים במתן הדרגות", אמר ליאור גבאי, מנכ"ל "נאות מרגלית", "אבל הכרנו את הטפסים ואת הקריטריונים ויכולנו לשער דרגה זמנית. עכשיו יש שיטה חדשה, ואיש אינו יודע איך ומה. אין עדיין בכלל ערכות רישום, ולכן ההורים לא מביאים מסמכים על הכנסותיהם. הבעיה העיקרית היא עם ילדים חדשים שלא היו בשנה שעברה במערכת. אני לא יודע לשער מי זכאי לסבסוד".
תמר אלמוג, מנהלת אגף מעונות יום במשרד התמ"ת השיבה: "ילדים שממשיכים משנה שעברה, מסתמכים על שנה שעברה. לגבי חדשים פיתחנו סימולאטור, שכל הורה יכול להכניס נתונים ולדעת אם הוא זכאי".
"הגיל הכי מקופח במדינה הוא בין שנתיים ו-9 חודשים עד גיל 4", אמרה עו"ד טליה לבני, יו"ר נעמ"ת, "אלה ילדי טרום חובה. חלקם נקלטים במעונות על בסיס מקום פנוי אבל אינם זכאים לשום סבסוד. האם אם לילד שמגיע לגיל שנתיים ו-9 חודשים אמורה להפסיק לעבוד? תנו להם סבסוד כמו לצהרון".
"החברה הישראלית לא מבינה שמעונות זה לא בייבי סיטר אלא מנוע צמיחה", אמר ח"כ עמיר פרץ, אישה שיוצאת ממעגל העבודה, ספק אם תחזור אליו. בגלל לקונה ארגונית דורשים מההורים לשלם דרגה גבוהה מזו שהם זכאים לה. המדינה אמורה לספוג את זה. אני בעד מנגנון בקרה אבל לא שיהפוך להקפאה. כולם מתאהבים בהקפאות. אם הייתה טעות ומישהו סבסד יותר מדי, שיגבו בהדרגה".
בסיכום הישיבה דרש יו"ר הוועדה ח"כ מקלב ממשרד התמ"ת להוציא לאלתר דרגות זמניות עד לקביעת הדרגות בפועל.