הסוף לרגישות בעור מתכשיטים המכילים ניקל: תו תקן חדש יגביל את כמות הניקל במוצרי מתכת הבאים במגע עם גוף האדם. גרישה דייטש, הממונה על התקינה בתמ"ת: "התקן יחייב את היצרנים להגביל את כמות הניקל בסגסוגות המשמשות ליצור המוצרים הבאים במגע ישיר וממושך עם גוף האדם; ההגבלות יחולו גם על כל המוצרים המיובאים"

כלים

שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר חתם על הכרזת הרשמיות של תקן המגביל נדידת ניקל מהתכשיטים לגוף האדם ובכך הפך אותו למחייב בשלבי הייצור, הייבוא והשיווק. רשמיות התקן ת"י 5562 תיכנס לתוקף החל מהיום

הממונה על התקינה במשרד התמ"ת, גרישה דייטש מבהיר כי התקן ת"י 5562 חל על מוצרי המתכת המיועדים לבוא במגע ישיר וממושך עם גוף האדם, כגון: שעונים, צמידים, טבעות,שרשרות, ענקים, תליונים ועל מוצרי המתכת המיועדים לניקוב בגוף האדם.

הנוכחות של ניקל במוצרי מתכת מסוימים, הבאים במגע ישיר וממושך עם העור, עלולה לגרום לגירוי ודלקת העור ולעורר תגובות אלרגיות אצל אנשים רגישים לניקל. עפ"י הערכות מומחים, 10% מהאוכלוסייה, סובלים מרגישות זו.

דייטש מסביר כי התקן ת"י 5562 מגביל את כמות הניקל במוצרי המתכת הבאים במגע עם גוף האדם על ידי קביעת קצב השחרור המותר המקסימאלי של הניקל מהסגסוגת וקובע שיטות בדיקה של מוצרים אלה. לאחר קבלת המעמד של תקן רשמי יחייב התקן ת"י 5562 את היצרנים להגביל את כמות הניקל בסגסוגות המשמשות ליצור המוצרים הבאים במגע ישיר וממושך עם גוף האדם. כמו כן ,יחולו ההגבלות האלה על כל המוצרים המיובאים.

עוד מציין דייטש כי הכרזת הרשמיות של התקן ת"י 5562 החל על המוצרים, המכילים ניקל, תואמת את מדיניות משרד התמ"ת ובאה כדי לשמור על בריאות הציבור.

רשמיות התקן ת"י 5562 תיכנס לתוקף החל מהיום (ה- 25 במאי 2010).

יצוין כי הדרישות בתקן הישראלי ת"י 5562 הן הדרישות של הדירקטיבות האירופיות94/27/EC (מיוני 1994) ו-E/2004/96 (מספטמבר 2004), ושיטת הבדיקה שבתקן היא שיטת הבדיקה של התקן האירופי. EN 1811