וועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשותו של ח"כ חיים כץ (ליכוד), קיימה היום דיון בתקנות תשלום דמי טיפול ארגוני-מקצועי לארגון מעבידים. התקנות הקיימות כיום נקבעו בשנת 1977, ולפיהן כל ארגון מעסיקים קבע בעצמו את דמי החבר שגבה מהחברים בו (התאחדות הקבלנים גובה דמי חבר בסך של עד 8500 שקלים בשנה, ולעומתה, התאחדות התעשיינים גובה עד 150 אלף בשנה) על פי התקנות דאז, דמי הטיפול, למי שאינו רוצה להצטרף כחבר, היו קבועים אף הם ועמדו על 50% מדמי החבר שנקבעו.
התקנות החדשות, שהוגשו על ידי משרד התמ"ת, קובעות קריטריונים להכרה בארגון כארגון מעסיקים, קובעת את הזכות לגבות דמי חבר ודמי טיפול וכן מציינות כי שיעור דמי הטיפול יהיה 25% משיעור דמי החבר הנגבים מחברי הארגון, אלא במקרים בהם הארגון יהיה חבר בוועדת הפיקוח של משרד התמ"ת, ואז יעלה שיעור דמי הטיפול המותרים לגבייה ל-50% מדמי החבר. עוד קובעות התקנות, כי שיטת החישוב תפורסם ברבים ותפוקח על ידי משרד התמ"ת.
שלמה יצחקי, נציג משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה אמר בדיון: "השינוי הדרמטי בתקנות החדשות הוא בכך שאנחנו מחייבים את ארגוני המעסיקים לפקח על קיום זכויות עובדים. אם נישאר עם התקנות הישנות ולא נאשר את החדשות, לא יהיה פיקוח".
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "רק בגלל שארגון מוכן להיות בפיקוח אתם תכפילו את דמי הטיפול שמשלמים החברים בו? זה סעיף בלתי הוגן. בגלל שמתקשים לגייס חברים לארגוני מעסיקים ואין כסף לארגונים, מוצאים דרך עקלקלה להרוויח – באמצעות דמי טיפול מנופחים".
יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ: "כמה עולה ועדת פיקוח, שמצדיקה את הכפלת דמי הטיפול? אני מבקש להתעדכן בתחשיבים השונים ובעלויות הכרוכות בהפעלת ארגון מעסיקים, על מנת שנסתמך על נתוני אמת ואז נקבע דיון נוסף ונוכל לגבש תקנות הוגנות, לשביעות רצון הצדדים".