בחודשים הקרובים תחל מהפכה ירוקה ביישובי המועצה האיזורית שדות נגב. בשלב הראשון יוצבו בכל היישובים מתקני מיחזור המיועדים להפרדה של סוגי פסולת. מעתה יהיו מתקנים נפרדים לבקבוקים, לניירות, לעיתונים ולבטריות
"אנו מתכוונים ליישם את תכניתו של המשרד לאיכות הסביבה "הפרדה במקור", מסביר מאיר יפרח ראש המועצה, "ולשם כך אנו פועלים להגברת המודעות בקרב התושבים בעניין המיחזור ושמירה על הסביבה. אין זה סוד שהרשויות המקומיות הן שנושאות בנטל העלויות של הטמנת הפסולת, ההולך וגדל משנה לשנה. כחלק מתהליך שנועד לחסוך בעלויות ההטמנה, ומתוך שאיפה לתרום לשמירה על הסביבה, אנו פועלים לקידום של תהליכי מיחזור הכוללים את הפרדת הפסולת במקור. אני מקווה שבזמן הקרוב גם נרכוש פחים לשימוש ביתי, שבהם תופרד הפסולת האורגנית מחומרים אחרים. מבחינתנו זהו תהליך משמעותי שיתרום הן מבחינה סביבתית והן מבחינה כלכלית. כולי תקווה שע"י קידום תכנית "הפרדה במקור ", נצליח לצמצם באופן ניכר בעלויות ההטמנה וכמובן נתרום ליצירת דשן מפסולת האורגנית שכה נחוצה לקרקעות החקלאיות" .
במוסדות החינוך שבמועצת שדות נגב המהפכה הירוקה שמתנהלת מזה כמה שנים צברה תאוצה השנה, וילדים רבים שותפים לתהליך המיחזור, כך למשל הוצגה תערוכה מרהיבה בנושא "קיימות כמוכנות", בבי"ס יסודי נועם שביישוב תושיה, בבי"ס מעגלים אוספים בקבוקי פלסטיק לצורך ציפוי גדרות בכותלי בתי הספר, בבי"ס דע"ת שבקיבוץ סעד, הוצבו פחים לקומפוסט בכל כיתה ומתקנים לאיסוף נייר, תלמידים עצמם אחראים על איסוף הפסולת.
"יש התעניינות רבה וסקרנות שהולכת וגוברת סביב הנושא איכות הסביבה, בקרב הילדים, "מספר מוטי אדרי מנהל מח' החינוך, "השנה הנושא צבר תאוצה, בכל מוסדות החינוך נותנים דגש רב על נושא טיפוח הסביבה ומיחזור בכל בית ספר זה מתבטא בצורה שונה,אך ישנו מוטיב שחוזר על עצמו בכל מוסדות החינוך, זה הרצון של הילדים לשמור על הסביבה והמודעות שהולכת וגוברת לכל הנושא של איכות הסביבה".