כלים

המחלקה לתקשורת חזותית ב"שנקר" תארח בסוף החודש, את צמד המעצבים פביאן בורי (Fabienne Burri) ושיבו רישלי (Cybu Richli) הנמנים בין המעצבים החדשניים והמרתקים באירופה. העבודות הייחודיות של הצמד השווייצרי זיכו אותם בשנים האחרונות בפרסים יוקרתיים, בהם פרס הארד עבור פוסטר שעיצבו לביאנלה הבינלאומית בסין

לפני מספר שנים הקימו בורי ורישלי את סטודיו F2C, המתמחה בהיבטים שונים של תקשורת חזותית, בדגש על: עיצוב, אמנות, תרבות ומדע. בפרויקטים שלהם ניתן למצוא חיבורים מסקרנים ומאתגרים בין עיצוב לעריכה, מידענות ומגוון תחומים של תרבות ויצירה. המוטיבים ונקודות ההתייחסות של עבודותיהם מגיעים ממקורות שונים ומגוונים מרחבי העולם, החל ממעצבים בולטים כמו ג'יאקומו סנטיאגו רוגאדו ואנסטסיה קצידיס, עד לגופים ומוסדות מובילים, בהם הניו-יורק טיימס, פנטגרם הבינלאומית ומורנינגסטאר האמריקנית.

בסדנא שיעבירו השניים בבית הספר לעיצוב בשנקר, הם יעבדו עם הסטודנטים על בריף משונה ומסקרן, הנושא את הכותרת "כיצד לאפות עוגה", יציגו את עבודותיהם הבולטות ויסקרו את תהליך העיצוב; החל משלב הרעיון עד לפיתוח וביצוע היצירה. בנוסף, בורי ורישלי יתנו הרצאה במסגרת פעילות "צהריים בשנקר", הפתוחה לקהל הרחב, בה יציגו את תפיסותיהם האישיות בנוגע לעיצוב, יספרו על ההשראה והמוטיבציה לעבודותיהם ויספקו הצצה בלעדית לשגרת העבודה בסטודיו שלהם.

שיבו רישלי הוא פרופסור לעיצוב מידע בתקשורת חזותית באוניברסיטה לאומנויות בציריך (ZHdK) ופרופסור עמית במספר אוניברסיטאות מובילות; בעל השכלה אקדמית בתקשורת חזותית ובארכיטקטורה. פביאן בורי היא בוגרת לימודי תקשורת חזותית באוניברסיטה לאומנות ולעיצוב בלוצרן, שווייץ, ומשמשת כפרופסור עמית במספר אוניברסיטאות.

הציבור מוזמן להגיע להרצאתם במסגרת "צהריים בשנקר" - יום שלישי, ה-27.03.12 בשעה 12:30, אודיטוריום 2000, רחוב ידע-עם 8, רמת-גן.

עדכונים אחרונים

יונ 22, 2025

מעולמות הפיתוח לעולמות ההשפעה: הקריירה הטכנולוגית שלא הכרתם

כשחושבים על קריירה טכנולוגית, קל לדמיין מסך מחשב מלא בקוד, מוניטור נוסף עם גרפים של…
מאי 21, 2025

לימודים אקדמיים: איך מתכוננים לתחילת תקופה מרתקת?

עבור צעירים רבים, המחשבה על התחלת לימודים אקדמיים מעוררת לא מעט תחושות – סקרנות, התרגשות…
מאי 18, 2025

העתיד שייך למקצוענים: קורסים קצרים שמובילים לקריירה ארוכה

בעידן הנוכחי, קצב השינויים הגלובליים בתחומי הטכנולוגיה, הכלכלה והחברה הולך וגובר. תמורות…
דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…