הממשלה אישרה את יעדי המשרד להגנת הסביבה, משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ומשרד האוצר להפחתת פליטות גזי חממה וייעול צריכת האנרגיה במשק. ישום היעדים יוביל להפחתה של כ- 25% פליטות עד לשנת 2030 , צמצום הנזקים הבריאותיים מזיהום אוויר, חיסכון בדלקים וחשמל ותועלת כלכלית מצטברת למשק הישראלי בסך למעלה מ 100 מילארד ₪ . תקציב התוכנית עומד על חצי מיליארד ₪ ומענקים להשקעות בהתייעלות אנרגטית בסך 300 מיליון ₪ ל4 שנים. אבי גבאי, "השר להגנת הסביבה: "אנו מציגים יעדים דרמטים עבור ישראל.

כלים

כל אזרח ירגיש חיסכון משמעותי בהוצאות החשמל, הדלק ובצמצום זיהום האוויר בעקבות יישום התוכנית ועמידה ביעדים המקדמים אותנו צעד נוסף לכיוון מדינות ה oecd ,לחיסכון של מיליארדים למשק ופיתוח טכנולוגיות ירוקות מתקדמות. כמו בתוכניות אחרות אנחנו מאמינים שגם כאן כולם יצטרפו ונעבוד בשיתוף פעולה מלא"

שר האנרגיה ד'ר יובל שטייניץ:"אישרנו היום בממשלה תוכנית שמציגה מצד אחד יעדים משמעותיים ביותר מבחינת הפחתת הפליטות לנפש , ומציבים את ישראל במקום טוב מבחינת ההשוואה הבינ"ל, ומצד שני הם ריאליים וניתנים להשגה במחירים סבירים למשק. אני שמח על ההסכמה שהושגה בין משרדי האוצר, האנרגיה והגנת הסביבה בסוגייה חשובה זו. בקרוב נציג תוכנית להתייעלות אנרגטית שתאפשר השגת יעדים אלו בצורה שתשרת את המשק ואת הבטחון האנרגטי של מדינת ישראל"

הממשלה אישרה היום, יום א 20.09.15, את יעדי המשרד להגנת הסביבה, משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, ומשרד האוצר להפחתת פליטות גזי חממה וייעול צריכת האנרגיה במשק. ישוום התוכנית והעמידה ביעדים יובילו להגברת הביטחון האנרגטי ארוך הטווח של ישראל, ייעול והגברת התחרותיות של התעשייה ושל המשק בכלל, הפחתה בהוצאות המדינה וחיסכון לאזרחים בחשמל ודלקים, מינוף השקעות וצמיחת המשק, פיתוח תעשיית הקלינטק הישראלית, יצירת מקומות עבודה והפחתת הזיהום הסביבתי והתחלואה הנובעת ממנו.

ישראל מחוייבת על פי אמנת האקלים להגיש לאו"ם את יעדי הפחתת הפליטות עד סוף ספטמבר 2015 ולקראת ועידת האקלים בפריז בנובמבר, לצורך היערכותה לחתימה על הסכם גלובאלי חדש ומחייב למאבק בשינויי אקלים. התוכנית צפויה לחסוך למשק הישראלי למעלה מ100 מיליארד ₪ ונקבע כי האוצר יקציב חצי מיליארד ₪ למימושה, בתוספת מענקים להשקעות בהתייעלות אנרגטית בסך 300 מיליון ₪ ל4 שנים.

יעד התוכנית ,אותו קבע המשרד להגנת הסביבה בסיכום עם משרד האנרגיה ועל בסיס המלצות ועדה בין משרדית מקצועית, הוא הפחתה של כ-25% מפליטות גזי החממה הצפויות ב-2030, שהם 7.7 טון פליטות לנפש בשנת 2030. לצורך השגת היעד נקבעו יעדים לאומיים להפחתה וייעול של צריכת האנרגיה במשק וייצור חשמל ממקורות של אנרגיות מתחדשות עד שנת 2030 .

ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת עומד כיום על 2% בלבד ועל פי היעד החדש יעמוד על שיעור של 17% לפחות מסך כל צריכת החשמל בשנת 2030. עוד הוחלט על יעד צמצום צריכת החשמל בשיעור של 17% וצמצום הנסועה הפרטית בשיעור של 20% בשנת 2030 זאת על ידי מערכות הסעת המונים, המבוססות על אוטובסים, רכבות כבדות ורכבות קלות, מעבר לשימוש בגז דחוס ברכבי דיזל כבדים ובעיקר במשאיות ואוטובוסים, והפחתת רמות זיהום האוויר והגודש במרכזי הערים.

לאחר אישור הממשלה יגיש המשרד להגנת הסביבה את התוכנית לאו"ם כמחויבות הרשמית של מדינת ישראל ותוכנית העבודה לעמידה ביעדים תוגש לממשלה בתוך כחודש וחצי מאישור היעדים.