בפנייה דחופה ששיגרו 'אדם טבע ודין ועמותת אחל"ה למועצה הארצית לתכנון ולבנייה קראו הארגונים לעצור את התוכנית להקמתן של כ-23,000 יחידות דיור ומעל למיליון וחצי מ"ר לתעסוקה ולמסחר על קרקעות תע"ש המזוהמות.
בפנייתם כתבו הארגונים כי אין להמשיך ולקדם את התכניות לשטחו של מתחם תע"ש השרון בטרם יערך סקר קרקע מקיף וכי כל המתוכנן מעל פני הקרקע עלול להיות מושפע מחוסר הודאות באשר לתכולת הקרקע ובאשר לנדרש לשם טיהורה.
"מתחם תע"ש השרון הוא כנראה החמור מבין מתחמי תעש המזוהמים וקיימת בו "פצצה מתקתקת" של זיהום קרקע ומים, המאיים על הסביבה ועל מקורות המים באזור כולו. אחת העדויות לכך היא שבשנים האחרונות נסגרו בארות רבות באזור עקב זיהום חמור ואין מחלוקת על כך שהסכנה טרם חלפה והמשמעויות הקשות טרם הובררו כל צרכן", כתבו 'אדם טבע ודין ועמותת אחל"ה למועצה הארצית.
לדברי עו"ד קרן הלפרן-מוסרי, ראש תחום קהילה וסביבה ב'אדם טבע ודין': "מדינת ישראל חושפת את תושביה לסכנות בריאותיות כאשר היא מאשרת להפקדה תוכנית לבניית עשרות אלפי יחידות דיור במתחם תע"ש השרון המזוהם. משמעות הפקדת התוכנית היא שהחליטו, כבר בשלב זה, היכן יבנו מגורים ובתי ספר עוד לפני שקיים מידע בנוגע למיקום המדויק של הזיהום המסוכן, הגזים הרעילים וגודל ההשקעה הנדרשת לטיהור".
לדברי רוני רום יו"ר עמותת אחל"ה :" התוכנית המקודמת ע"י משרדי הממשלה מונעת מהיבטים נדלניים בעיקר וכתוצאה מכך היא מזניחה ומסכנת את בריאות הציבור המונה כ- 300,000 תושבים המתגוררים בטווח של 3 ק"מ בלבד ממפעלי תעש השרון. משרדי הממשלה המאיצים בימים אלה את התכנית שרויים בקונספציה שעיקרה מיקסום ערך הקרקע ואינם מצליחים להפנים כי במתחם הנטוע בלב אוכלוסיה אזרחית יש לנקוט בתוכנית זהירה המגנה על הציבור ולא תוכנית המסכנת ופוגעת בציבור ברגל גסה."
רום הבהיר כי עמותת אחל"ה ואלפי תומכיה יאבקו ציבורית ומשפטית ולא יניחו לתכנית המסוכנת הזו לעבור.