עקשנותם של פקחי רשות הטבע והגנים הובילה לסיומו הטוב של אחד מסיפורי הסחר החמורים ביותר בהם נתקלו הפקחים: צבת ים חומה, מין בסכנת הכחדה, הושבה לטבע לאחר שנחמסה מחוף הים במהלך הטלת ביצים, הוחזקה כ-48 שעות מחוץ למים והועמדה למכירה לכל המרבה במחיר

כלים

הצבה ככל הנראה נלקחה מאחד מחופי המרכז לאחר שעלתה לחוף להטיל ביצים והועמדה למכירה תמורת אלפי שקלים. מידע מודיעיני שהגיע לפקח רשות הטבע והגנים הוביל למצוד אחר הצבה, כאשר כל רגע שעובר מסכן את בריאות הצבה ומעלה את החשש כי היא נמכרה. לאחר חקירה מאומצת שנמשכה יומיים, הצליחו פקחי רשות הטבע והגנים, בסיוע של בלשי תחנת טייבה של משטרת ישראל, להגיע באישון לילה לצבה ולשחרר אותה משביה. הצבה, כבת 50+ ובמשקל 50 ק"ג, הועברה לבדיקה במרכז להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים, בבית הספר מבואות ים.

הבדיקה הראתה שיתכן כי מדובר בצבה המוכרת לפקחים, זאת בשל העובדה שחסרה לה גפה- עובדה הגורמת לה להשאיר על החוף עקבות ייחודיות כאשר היא עולה להטיל את ביציה. לאחר שנמצא כי למרות הטראומה הצבה חיונית, חזקה ובריאה, הוחלט לשחררה חזרה לים, מתוך תקווה כי תוכל להטיל ביצים נוספות כבר בעונת ההטלה הנוכחית. כנגד החשוד במעשה נפתחה חקירה, שבסופה יוגש כתב אישום.

ליעד לינג, ממונה הפיקוח והאכיפה במחוז מרכז של רשות הטבע והגנים: "זהו מקרה קיצוני שחושף עד כמה תחום הסחר הבלתי חוקי בערכי טבע חי וקיים בישראל. אותם פקחים שחילצו את הצבה לבסוף הם אלו שמידי בוקר סורקים את חופי ישראל מתוך מטרה לאתר את קיני הצבים ולהעתיקם למקום מבטחים. עצם העובדה שאדם חומס את הצבה מהחוף עצמו, מתוך אמונה מלאה שהוא יצליח להרוויח ממכירתה, מעידה עד כמה החשש מענישה כמעט ולא קיים. פקחי רשות הטבע והגנים ברחבי הארץ מחלצים חיות בר שהוחזקו בשבייה למטרות מסחר לא חוקי מידי יום ביומו ואני שמח שעבודה מאומצת וטובה הצליחה להוביל אותנו גם לצבת הים- בטרם נמכרה, אך אני חושש שללא ענישה הולמת כנגד מי שמבקשים להתפרנס על חשבון הטבע של כולנו, נמשיך להיתקל במקרים כאלו. נותר רק לקוות כי הצבה תשוב במהרה לחופינו על מנת להטיל את הדור הבא של צבי הים, וכי בפעם הבאה שתעלה לחפור קן תוכל לשוב לים כדרך הטבע- וללא עזרת הפקחים. אנחנו מבקשים מהציבור- אם נתקלתם בחיית בר במצוקה אנא דווחו לנו דרך מוקד הסביבה 6911*, ותנו לחיית הבר את הסיכוי לשוב לטבע".