להראל ז"ל, שבין השאר, נודעה כמי שהייתה אחראית על עיצובו-מחדש של מוזיאון יד ושם, זכויות רבות בהקמת תצוגות ארכיאולוגיות בארץ ובהן הסירה בבית יגאל אלון בגינוסר; מרכז המבקרים ע"ש דוידסון בירושלים, הרובע ההרודיאני בירושלים; המחשת אתרים ארכיאולוגים ציפורי, עבדת, בית שערים, בית שאן, ועוד.
במסגרת הגן הארכיאולוגי, הונצח גם זכרו של ישראל אלקבץ ז"ל, שהיה מנכ"ל המכללה במשך 14 שנים ומצא את מותו בתאונת דרכים סמוך למכללה לפני כ-9 שנים. משפחתו של אלקבץ ז"ל העבירה למכללה אבני מיל מהתקופה הרומית המאוחרת - המאות השנייה והשלישית לספירה, כאשר על אחת מהן נמצאו שרידי כתובת ביוונית. אבנים אלה נמצאו ע"י ישראל בשדות תל קציר בעת שעבד בשדה.
התצוגה הארכיאולוגית במכללה הוקמה בשיתוף פעולה של רשות העתיקות והמכללה האקדמית כנרת. הגן מאפשר קשר ישיר ומוחשי ללימודי א"י וארכיאולוגיה הנלמדים במכללת כנרת. במכללה אלפי סטודנטים ומבקרים, אשר בדרך זו, ייחשפו לעברה ולהיסטוריה של ארץ ישראל.
במהלך הטקס ציין פרופ' חנוך לביא, נשיא המכללה האקדמית כנרת, בהתרגשות: "דורית הראל הביאה לידי ביטוי בפעילותה האומנותית את הקשר להיסטוריה ולמורשת של ארץ ישראל ועם ישראל בעבר ובעת החדשה. המכללה, בדומה למפעלה האמנותי של דורית, שמה גם היא דגש על נושאי חברה ומדינה בישראל, על ארכיאולוגיה ועל לימודי ארץ ישראל, ולכן אך טבעי היא שהתרומה שביקשה משפחתה לתרום להנצחת זכרה של דורית, נותבה להקמת גן ארכיאולוגי על שמה, ובכך נוצר חיבור בין חזונה וערכיה של דורית לבין אלה של המכללה. מי ייתן וגן זה יהיה גל עד לזכרה".
מדבריו של זיו אופיר, סמנכ"ל המכללה האקדמית כנרת ומנחה הטקס: "משפחתה של דורית ז"ל בחרה להקים במכללה האקדמית כנרת גן ארכיאולוגי, אשר ינציח את זכרה של דורית ויביא לידי נראות את המגע העיצובי המיוחד הבא לידי ביטוי בעבודותיה המתעדות את ההיסטוריה היהודית. הגן הארכיאולוגי "כנרת", מורכב ממוצגים חקלאיים אשר אפיינו את ההתיישבות החקלאית הקדומה בסובב כנרת: תירוש, דגן ויצהר. שלושה מוצרים חקלאיים השלובים זה בזה". עוד מוסיף אופיר: " ואני שלא הכרתי את דורית בחייה, יכול לראות בסיפור חייה ויצירתה, סימבוליות לתהליך הפקת השמן / היצהר. תהליך המלווה בכתישה וייסורים וסיומו במאור / ביצירה גדולה אותה הוא מביא".
סגן מנהל רשות העתיקות ד"ר עוזי דהרי, אמר ש"הממצאים הארכיאולוגים שייכים לכל אזרחי המדינה, ולכן, מדיניות רשות העתיקות היא להציג לראווה עתיקות בכמה שיותר מקומות. ככל שאזרחי ישראל יחשפו יותר לעתיקות תגדל הזיקה בינם לבין הארץ. שמחנו ליזמה להקים תצוגה ארכיאולוגית בחצר מכללת עמק הירדן. הרעיון העיצובי של התערוכה, המשלב אבנים עתיקות עם ברזל מודרני, המסמל את הקשר בין העבר להווה, סימבולי גם לכלל פעילותה של רשות העתיקות, שבשנתה העשרים קבעה לעצמה את הסיסמא "העבר עוד לפנינו".