פסטיבל ג'אז בים האדום ה- 24 : 23-26 באוגוסט, אילת. פסטיבל הג'אז הגדול והמצליח בארץ יוצא לדרך עם יותר מ- 20 אומנים בינלאומיים וישראליים: ריקי לי ג'ונס, גארי ברטון, סטפן האריס, דנילו פרז, ניקי ינופסקי, ברי סחרוף ורע מוכיח, שם טוב לוי ואחרים

כלים

דייב דאגלס ובראס אקסטזי

דייב דאגלס, יליד 1963, נחשב לחצוצרן מבריק ולמלחין מקורי, חדשני ואינטליגנטי. קריירת הסולו שלו החלה בניו יורק בשנת 1993 ובמהלכה הוציא יותר מעשרים אלבומים. בנוסף לג'אז העכשווי, הוא חוקר מחוזות מוזיקליים כמו קלאסי, פולק אירופי, כלייזמר, מחול מודרני, קולנוע, ספוקן וורד ועוד.

בראס אקסטזי הוא הפרויקט האחרון שלו, שיצא לאוויר העולם באביב 2009. ההרכב, על טהרת כלי הנשיפה ממתכת, כולל קרן יער, טרומבון וטובה, ומגיש מוזיקה מקורית עם רמזים לצליל של תזמורות הבראס הפופולריות.

דייב דאגלס, חצוצרה

לואיס בונילה, טרומבון

וינסנט צ'נסי, קרן יער

מרקוס רוחאס, טובה

נשיט ווייטס, תופים

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 20:00, היכל. יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 23:30, היכל. כתת אמן: דייב דאגלס, חצוצרה - יום שלישי 24.8 בשעה 15:00 במלון ישרוטל אגמים.

ניקי ינופסקי

לפני ארבע שנים, כשהיא רק בת 12, פרצה הזמרת ניקי ינופסקי אל זירת המוזיקה העולמית, בהופעה בלתי נשכחת בפסטיבל הג'אז הבינלאומי במונטריאול. הקנדית הצעירה משלבת את המסורת של זמרות הג'אז הגדולות "עם עולם">עם עולם המוזיקה הקלה ומחזות הזמר של ברודוויי. בקריירה בינלאומית קצרה אך עמוסה היא הספיקה לסגור קופות בפסטיבלי ג'אז במונטריאול, בטורונטו, בסאפורו ובמפרץ מונטגו, להופיע בקרנגי הול, בפסטיבל ג'אז בלינקולן סנטר, במועדון הג'אז הנודע של קטלינה בלוס אנג'לס, ואפילו בטוקיו.על אף גילה הצעיר מפגינה ינופסקי ביטחון עצמי יוצא דופן, ואישיות בימתית מסקרנת שעוד צפויה להפתיע.

ניקי ינופסקי, שירה

רוב פהיי בס, קולות

ג'ון סדווי, פסנתר, קלידים, קולות

אנדי דקוליס, גיטרה

ריצ'ארד ארווין, תופים, קולות

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 21:45, ארנה

סטפון האריס ובלקאאוט

סטפון האריס, נגן ויברפון ומלחין ניו יורקי, מנגן על טווח רחב של טעמים מוזיקליים. הוא וההרכב האנרגטי שמאחוריו, בלקאאוט, עושים ג'אז מודרני עם מקצבים, נעימות ועולמות צליל של אר אנ' בי, פופ, היפ הופ, והרבה פאנק ואלקטרוני. מוזיקה שמושכת גם את הצעירים לעולם הג'אז.

האריס, בן 36, נחשב לנגן וירטואוז בעל נוכחות בימתית סוחפת, ולמלחין מאתגר ושנון. אלבומו האחרון "אורבנוס" זכה לביקורות נלהבות והוגדר כ"יצירה מרהיבה המבעבעת אופטימיות וכושר המצאה מקורי". ב"ניו יורק טיימס" כתבו עליו: "יש לו את הסווינג; וכשהוא מנגן הוא עושה לכם טוב".

סטפון האריס, ויברפון ומרימבה

בן וויליאמס, בס

קייסי בנג'מין, סקסופון

סאליבן פורטנר, פסנתר וקלידים

טראון גאלי, תופים

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 23:30, היכל. יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), מועדון ג'אז

מוזיקה נוּדה

הצמד האיטלקי מוזיקה נודה הוא סיפור של אהבה מצליל ראשון. בשנת 2003, הזמרת פטרה מגוני תכננה סיבוב הופעות קטן עם גיטריסט בכמה מועדונים בטוסקנה. רצה הגורל ויום לפני ההופעה הראשונה הגיטריסט נפל למשכב. במקום לבטל, ביקשה פטרה מהבסיסט פרוצ'יו ספינטי להצטרף אליה ברגע האחרון. ספינטי, בלי לחשוב הרבה, אמר כן. החיבור המינימליסטי והלא שגרתי בין קול פעמונים לקונטרה בס מיושן הוליד אלכימיה מופלאה. תוך כמה שבועות גיבשו השניים רפרטואר ששילב חומר פשוט ומורכב, במנעד רחב של השפעות מוזיקליות כמו ג'אז, רוק, פופ, pאנק, קלאסי ועוד. פטרה ופרוצ'יו מפשיטים כל ז'אנר מוזיקלי עד העצמות, בניסיון להגיע אל המבנה המהותי והבסיסי שלו. תחת ידיהם מקבלים הלחנים חיים חדשים ואת תו ההיכר הייחודי וההומוריסטי של מוזיקה נודה.

פטרה מגוני, שירה

פרוצ'יו ספינטי, קונטרה בס

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 23:30, מועדון ג'אז, יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 20:00, מועדון ג'אז

הרמטו פסקואל ולהקתו

הרמטו פסקואל הוא תופעת טבע. הברזילאי בן ה-74 החל את החיבור הטוטאלי שלו למוזיקה כשהיה בן ארבע או חמש. הוא הכין חליל מדלעת שאיתו ניגן לציפורים, ובילה שעות באגם כשהוא מנגן עם המים. בגיל שבע התחיל לנגן על אקורדיון וטמבורין, מאוחר יותר הצטרפו פסנתר, חליל וכל מה שעושה רעש. הוא החל את דרכו כנגן במועדונים וצמח למלחין ויוצר של מוזיקה מקורית עם השפעות של הקצב והלהט הברזילאיים. בשנות השבעים פרץ לזירה הבינלאומית וכיום הוא עובד עם חמישה אנסמבלים בראשותו ומלחין גם לתזמורות.

פסקואל הקליט אלבום עם שדרי ספורט; הופיע עם תזמורתו מול אלפיים ילדים בתוך בריכת שחייה שהועלתה אל הבמה על פי בקשתו; ומיוני 1996 עד יוני 1997, במשך שנה, הוא כתב לחן אחד מדי יום, לא משנה היכן היה, ואלה פורסמו בהמשך כ"לוח שנה של צלילים".

בהופעות של פסקואל הכול יכול לקרות, והוא יכול לנגן גם ארבע שעות בלי הפסקה. לכאן הוא מגיע עם שבעה נגנים, שאוחזים ביותר מעשרים כלים, ושכולם ללא יוצא מן הכלל מנגנים כלי הקשה. צפוי ערב קצבי ולא שגרתי.

הרמטו פסקואל, קלידים, אקורדיון, קנקן תה, חליל בס, השלד שלו, כוס מים...

אלין מורנה, שירה, גיטרה ותיפוף גוף

איטברה זווארג, בס וכלי הקשה

אנדרה מרקוס, פסנתר, חליל וכלי הקשה

ויניסיוס דורין, סקסופונים, חלילים וכלי הקשה

פביו פסקואל, כלי הקשה

אזורינה זווארג, תופים וכלי הקשה

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), ארנה , יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), ארנה.

 

"ריקי לי">ריקי לי ג'ונס

יותר משלושה עשורים מצליחה "ריקי לי">ריקי לי ג'ונס, לצד הצלחה ופרסום בינלאומי, לשמור על אותנטיות אמנותית ונאמנות לעצמה. ג'ונס האמריקנית זכתה לפרסום עולמי בשנת 1979, כשהיתה בת 25, עם הלהיט "Chuck E's in Love". לאורך הדרך שילבה את היותה זמרת וכותבת שירים עם אהבתה לג'אז, ביצעה והקליטה מוזיקה מכל הסוגים. באלבומיה אפשר למצוא צלילים של רוק, אר אנ' בי, בלוז, פופ, סול, פולק, ואפילו נגיעות של אלקטרוני וגוספל. ג'ונס היא אמנית שיוצרת חיבור מפתיע בין אוהבי מוזיקה מז'אנרים שונים.לכאן היא מגיעה עם הרכב אינטימי ותשיר שירים מהרפרטואר העשיר שבנתה בשלושת העשורים האחרונים.

"ריקי לי">ריקי לי ג'ונס, שירה, פסנתר

ג'ואי מרמבה, בס

ליונל קול, תופים

יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 21:45, ארנה, יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), ארנה

מנו קאטצ'ה – Third Round

המתופף מנו קאצ'ה, זכה לפרסום מהיר ובינלאומי בשנות השמונים, כשעבד עם פיטר גבריאל וסטינג. בהמשך שיתף פעולה עם אמנים כמו אל די מיולה, דמעות לפחדים, יוריתמיקס, סימפל מיינדס, דייר סטרייטס, יאן גרברק, יוסו אנ' דו, טורי איימוס ועוד.

קצ'ה, בן 52, צרפתי שמוצאו מחוף השנהב, הוציא אלבום סולו ראשון בתחילת שנות התשעים. הוא מלחין וכותב שירים והפרויקטים האישיים "שלו משלבים בין">שלו משלבים בין גרוב לג'אז ומופיעים בהצלחה ברחבי העולם. לפרנקופילים שבינינו, פרצופו של קאצ'ה יהיה מוכר כאחד השופטים המחמירים בתוכנית "כוכב נולד" הצרפתי. בין השנים 2003 ל-2007 ישב על כס השיפוט, והפחיד בעיקר את הזמרים שהם נטולי גרוב וקצב.

מנו קאטצ'ה, תופים

אלפיו אוריגליו, פסנתר

לורה ורנרה, בס

טורה ברונבורג, סקסופון

www.manu-katche.com

יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 21:45, היכל, יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 23:30, היכל.

 

שלישיית דנילו פרז

 

הפסנתרן דנילו פרז, יליד פנמה, החל לנגן לפני 42 שנה, שהיה בן שלוש. בתחילת שנות התשעים פצח בקריירת סולו מרשימה, ובתקופה קצרה יחסית הצליח לרכוש קהל אוהד ונאמן. היום הוא נחשב לאחד המוזיקאים המובילים והדינמיים בסצינת הג'אז. פרז החל את דרכו בשנות השמונים בתזמורת של דיזי גילספי, ושיתף פעולה עם רבים וטובים בהם פקיטו דה ריברה, צ'רלי היידן, סטיב לייסי, מייקל ברקר, טיטו פואנטה, ווינטון מרסליס, ג'ון פטיטוצ'י, גארי ברטון, טום הארל, רוי היינס ועוד. משנת 2000 הוא חבר ברביעיית וויין שורטר המשובחת. שורטר סיפר שהזמין אותו לנגן איתו משום ש"הוא לא משוויץ בטכניקה שלו. הוא מספר סיפור".פרז מנגן ג'אז פאן אמריקני, משלב את המוזיקה של צפון ודרום אמריקה עם ניחוחות של מוזיקת עולם ופולקלור, הרבה קצביות, וכתיבה ואלתור ברמה מורכבת ומאתגרת.

דנילו פרז, פסנתר "אדם קרוז">אדם קרוז , תופים בן סטריט, בס

יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 20:00, היכל, יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 23:30, מועדון ג'אז

רביעיית ג'ף "טיין" ווטס

 

כשמקשיבים למתופף ג'ף "טיין" ווטס אפשר לשמוע הרים זזים. ווטס, יליד 1960, הוא אחד ממתופפי הג'אז המבוקשים בעולם. בשנות השמונים היה חבר ברביעייה של ווינטון מרסליס ולאחר מכן ברביעיית ברנפורד מרסליס, והוא המוזיקאי היחיד שהשתתף בכל האלבומים זוכי הגראמי של האחים. בהמשך שיתף פעולה עם בטי קרטר, מייקל ברקר, דנילו פרז ועוד רבים, וגם הספיק לחיות שלוש שנים בלוס אנג'לס ולנגן בתוכנית הלילה של ג'יי לנו. כסולן ומלחין הוציא שישה אלבומי סולו. הוא מלחין יצירתי ופורה, וכתב את רוב היצירות לאלבומים שלו. העוצמה והכוח שהוא מצליח לבטא בנגינתו נדירים וסוחפים. הוא ממשיך את מסורת התופים של אלוין ג'ונס ולוקח אותה למחוזות חדשים.

ג'ף "טיין" ווטס, תופים

ז'אן טוסון, סקסופון טנור, סקסופון סופרן

דיוויד קיקוסקי, פסנתר

ג'יימס ג'ינס, בס

יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 21:45, ארנה, יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), מועדון ג'אז, כתת אמן: ג'ף "טיין" וואטס, תופים- יום רביעי 25.8 בשעה 16:30 במלון ישרוטל אגמים

עוז נוי מארח את וויל לי ודייב ווקל

עוז נוי אוחז בגיטרה מגיל צעיר, וכבר בגיל 16 ניגן "עם מיטב">עם מיטב האמנים בישראל. בשנת 1996 הגיע לניו יורק והשתלב היטב בסצינה המקומית. נוי הווירטואוז מושפע מג'אז מסורתי ומשלב בלוז, פופ, רוק, פיוז'ן וFאנק לכדי גרוב מקורי ומלהיב. בשנת 2003 החל בקריירת סולו והוציא עד היום ארבעה אלבומים. בהרכב הנוכחי מנגן "נוי עם">נוי עם שני מוזיקאים חשובים ומובילים. וויל לי מוכר כבסיסט המופע של דיוויד לטרמן במשך יותר משני עשורים, ניגן ביותר מ-1,500 אלבומים ועבד בין היתר עם פרנק סינטרה, ברברה סטרייסנד, האחים ברקר, פט מתיני, סטילי דאן, רינגו סטאר, ג'יימס בראון, ובארי מנילו. המתופף דייב ווקל תואר כאחד המתופפים הטובים של כל הזמנים, וניגן עם מייקל ברקר, סיימון וגרפונקל, צ'יק קוריאה ועוד. ההרכב מופיע בהצלחה עם חומרים מקוריים של נוי המשלבים ג'אז עם רוק ופאנק בניחוח ניו יורקי.

עוז נוי, גיטרה

וויל לי, בס

דייב ווקל, תופים

יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 23:30, מועדון ג'אז, יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 20:00, היכל, כתת אמן: דייב ווקל, תופים- יום חמישי 26.8 בשעה 15:00 במלון ישרוטל אגמים.

רביעיית גארי ברטון עם ג'וליאן לייג', אנטוניו סאנצ'ז, סקוט קולי

 

נגן הוויברפון גארי ברטון, האיש והאגדה, הוא אחד ממוזיקאי הג'אז המשפיעים והחשובים של המאה. ברטון, בן 67, גדל באינדיאנה, ולימד את עצמו לנגן על ויברפון, כלי שהומצא ב-1921 ומזוהה עם הצליל של הביג בנד הקלאסיים. את הקריירה המוזיקלית התחיל בגיל 17, ובשנת 1967 הקים את הרביעייה הראשונה שלו. בשנות השישים והשבעים היה לאחד האבות הרוחניים והחלוציים של תופעת הפיוז'ן עם שימוש במקצבים, צלילים ודינמיקות מעולם הרוק, תוך שימור הצד הג'אזי של אלתור ומורכבות הרמונית. בהמשך עבד עם הגיטריסט הצעיר פט מתיני והקליט דואטים עם הבסיסט סטיב סוולואו, הגיטריסט ראלף טאונר, והפסנתרן צ'יק קוריאה. המפגש בין ברטון וצ'יק קוריאה הוביל למערכת יחסים ארוכה ומוצלחת. נגינתו של ברטון מתייחדת בליריות ואסתטיקה והוא משלב ג'אז מסורתי עם ניחוחות של פיוז'ן.

גארי ברטון, ויברפון

ג'וליאן לייג', גיטרה

אנטוניו סאנצ'ז, תופים

סקוט קולי, בס

יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), ארנה, יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 21:45, היכל.

חמישיית "אילן סאלם">אילן סאלם

 

החלילן אילן סאלם, בן 49, הוא אחד מעמודי התווך של הג'אז הישראלי. בחליל הוא התאהב מ "מבט ראשון">מבט ראשון , על אף שמדובר בכלי שאינו שחקן ראשי בזירת הג'אז, והוא מפיק ממנו צליל ייחודי המשלב גוונים של מזרח ומערב. לפסטיבל מגיעה החמישייה שלו עם הופעת בכורה של חומרים מאלבום חדש. סאלם ניגן "עם יוני">עם יוני רכטר, אחינועם ניני, יהודית רביץ, אסתר עופרים ועם אמני ג'אז רבים, ואת אלבומו הראשון הוציא בשיתוף הפסנתרן האמריקאי קני וורנר. הוא אחד מהמורים הראשונים בבית הספר רימון, מהנגנים שנסעו לברקלי, הביאו לכאן את השיטה, וגידלו "את דור">את דור הכוכבים הצעירים של היום. עם החומרים החדשים, סאלם יוצא למסע פרוע ואנרגטי עם נגן הגיטרה והעוד "עמוס הופמן">עמוס הופמן ועם רית'ם סקשן צעיר ומשובח.

אילן סאלם, חליל וחליל אלט

"עמוס הופמן">עמוס הופמן , גיטרה ועוד

ניתאי הרשקוביץ, פסנתר

גלעד אברו, בס

אמיר ברסלר, תופים

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 20:00, מועדון ג'אז

אנסמבל "שם-טוב לוי">שם-טוב לוי

המוזיקאי הישראלי הוותיק והמוכר "שם טוב לוי">שם טוב לוי אינו מפסיק לחדש ולרענן את סביבתו המוזיקלית. בימים אלה חוגגים הוא וחברי האנסמבל שלו שבע שנות פעילות ואת צאת אלבומם השני. לוי, יליד 1950, הוא מלחין, חלילן, מעבד וגם זמר, מהיוצרים החשובים והמעניינים בארץ. הוא מוכר לרבים בזכות ההרכבים המשפיעים של שנות השבעים, קצת אחרת וצליל מכוון, בזכות שיתוף הפעולה הפורה לאורך שנים "עם אריק">עם אריק אינשטיין, ובזכות רבים משיריו שהיו לקלאסיקה ישראלית. המוזיקה של האנסמבל היא בעלת חותם ייחודי, עשיר ומובהק והרפרטואר כולל קטעים מקוריים שכתב לוי, כמו גם מוזיקה בסגנון צועני, בלקני, ערבי, ג'אז וקלאסי.

שם-טוב לוי, חליל, פסנתר ושירה

"צור בן">צור בן זאב, בס ושירה

גדי בן אלישע, גיטרות ושירה

גרשון וייסרפירר, עוד, בריטון ושירה

שרלי סבאח, עוד ושירה

"נועם חן">נועם חן , כלי הקשה

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 21:45, היכל, יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 23:30, מועדון ג'אז

מארש דוֹנדוּרְמָה

התופעה המוזיקלית מארש דוֹנדוּרְמָה, היא שילוב כמעט דמיוני של ביג בנד, הרכב בלקני עממי מהסרטים של קוסטוריצה, ותזמורת מצעדים. ההרכב כולל חמישה סקסופונים, שלוש חצוצרות, שני טרומבונים, ארבעה מתופפים וסוזאפון אחד ענק. הם משלבים מסורות עממיות, ג'אז ופאנק, עם מוזיקה ערבית, אפריקאית, צוענית ולטינית ומגיעים לתוצאה סוחפת, מרקידה, מקורית וססגונית.המארשים, שחגגו לאחרונה חמש שנות פעילות ואת השקת אלבומם השלישי סוחפים אחריהם קהל מאמינים הולך וגדל. ההופעה הראשונה שלהם היתה בשוק מחנה יהודה בירושלים, ובהמשך חרשו "את הארץ">את הארץ במסיבות רחוב ספונטניות והופעות מועדונים. הם זכו להערכה והכרה גם בפסטיבלים ברחבי העולם, כולל פסטיבל הג'אז במונטריאול. כשחגגו יום הולדת ארבע קיימו הופעה שטה, על סירה בירקון, "עם כמה">עם כמה מעריצים מסורים. דוֹנדוּרְמָה, למי שתוהה, הוא שמה של גלידה תורכית.

עידן רווה, חצוצרה

אבירן בן נאים, חצוצרה

אלי פרמינגר, חצוצרה

יעקב גורנשטיין, סקסופון

גל דהן, סקסופון

טל גור, סקסופון

דני ליבוביץ', סקסופון

אנטון פלקו, סקסופון

לואיזה סלומון, טרומבון

"ארנון דה">ארנון דה בוטון, טרומבון

"נעה סגל">נעה סגל , כלי הקשה

עודד אלוני, כלי הקשה

יאיר זלצמן, כלי הקשה

דותן יוגב, כלי הקשה

"אודי רז">אודי רז , סוזאפון

 

"יום שני">יום שני , 23.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), מועדון ג'אז

 

 

רביעיית אבטה בריהון - גשרים

נגן הסקסופון, הזמר והמלחין אבטה בריהון מגשר בין התנסויות מוזיקליות ג'אזיות, אפריקאיות וים תיכוניות, שמתמזגות יחד לקסם של יצירה אותנטית ובוגרת.

בריהון היגר לישראל מאתיופיה בשנת 1999, כשהיה בן 32 ובעיצומה של קריירה מצליחה כנגן וכמוביל של הרכב ג'אז. לאחר תקופה לא קלה של קליטה, חזר אל המוזיקה והשתלב בסצינה המקומית. הוא הקים והוביל שלושה הרכבים: כולומה, שניגן אפרו-פופ, ג'אז ושירים אתיופיים; תֶזֶטָה, שהוא שמו של סולם מוזיקלי אתיופי המשמש להבעת חלומות ומשאלות; וראס דשן, שמו של ההר הגבוה באתיופיה.

לבריהון יש צליל מיוחד והיו מי שהשוו את נגינתו לזו של ג'ון קולטריין. לאילת הוא מגיע עם הופעת בכורה לתוכנית חדשה בשם "גשרים".

אבטה בריהון, סקסופון, קולות

עומרי מור, פסנתר

אלון לופה, תופים

אסף הקימי, בס

יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 20:00, היכל

עומרי מור ופרויקט אנדלוג'אז

 

הפסנתרן הווירטואוז עומרי מור משייט בבטחה על הקו ש "בין תרבות">בין תרבות מזרחית לתרבות מערבית, בין אוריינט לאוקסידנט. מור בן ה-27 התחיל לנגן בגיל שבע ונמשך לסוגי מוזיקה רבים. הוא למד מוזיקה קלאסית באקדמיה ע"ש רובין בירושלים ומגיל 14 למד את יסודות המוזיקה האנדלוסית בסגנון האלג'יראי בהדרכתו של נגן העוד והפייטן נינו ביטון. רשימת המוזיקאים שעימם הופיע מלמדת יותר מכל על טווח מוזיקלי עשיר: אמני ג'אז מהארץ ומחו"ל, אמני הרוק ברי סחרוף ומיכה שטרית, פסנתרן הראיי האלג'יראי מוריס אל-מדיוני, התזמורת המגרבית בהנהגת חנניה ביטון, התזמורת הישראלית האנדלוסית עם הפייטנים חיים לוק ו "ליאור אלמליח">ליאור אלמליח , התזמורת הפילהרמונית הישראלית וסימפונט רעננה. בפרויקט אנדלוג'אז, משלב מור את שתי אהבותיו, ג'אז ומוזיקה אנדלוסית, וחושף את כישוריו כמלחין מבטיח ומרענן. על הפסנתר יכול מור להישמע כמו תזמורת של איש אחד, ובשיתוף ארבעת הנגנים של אנדלוג'אז והרבה תשוקה הם יוצרים תמהיל מקורי ומרענן של מזרח ומערב.

עומרי מור, פסנתר

גלעד אברו, בס

נועם "קוּבֶּה" דוד, תופים

"חיים אוחיון">חיים אוחיון , דרבוקה

"יורם אזולאי">יורם אזולאי , טמבורין

יום שלישי, 24.08.2010 בשעה 23:30, היכל, יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 20:00, מועדון ג'אז

 

 

ירוסלב ודניאל יעקובוביץ' וחברים

 

בארבעים השנה האחרונות מנהל ירוסלב יעקובוביץ' את חייו "בין ישראל">בין ישראל לארצות הברית. ירוסלב, סקסופוניסט, מוזיקאי ומלחין, בן 63, נולד בצ'כיה והגיע לישראל בשנת 1968. בשנות השבעים חי בארצות הברית ועבד עם מוזיקאים כמו פול סיימון, חמישיית ג'קסון, בט מידלר, ריי צ'ארלס, ליונל המפטון, ובאדי ריץ'. לאחר מכן חזר לישראל, היה בין המוזיקאים המשפיעים של שנות השמונים כמעבד, נגן, מלחין ומפיק, ועבד עם אמנים כמו שלום חנוך, יהודית רביץ, "אריק איינשטיין">אריק איינשטיין ומרגלית צנעני. בשנת 2000 עזב לניו יורק והקים הרכב ג'אז פולק המבצע קטעים מקוריים ועיבודים לשירים ידועים. בשנת 2009 הקליט אלבום אינסטרומנטלי עם עיבודי ג'אז לשירים של שלום חנוך איתו שיתף פעולה מתחילת שנות ה-80. באלבומו האחרון, "Coincidence", שיתף פעולה עם גדולי המוזיקאים בעולם הג'אז, בהם רנדי ברקר ואדם נוסבאום. לפסטיבל יגיע ירוסלב עם בנו דניאל והרכב איתו הוא משתף פעולה כבר כמה שנים.

ירוסלב יעקובוביץ', סקסופון

דניאל יעקובוביץ', גיטרה

"ישראל נחום">ישראל נחום , תופים

"צור בן">צור בן זאב, בס

עדי רנרט, פסנתר

מורן ברון, טרומבון

ארד ייני, חצוצרה

יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 21:45, היכל

שלישיית "עופר גנור">עופר גנור

שלישיית "עופר גנור">עופר גנור מנגנת ג'אז מודרני, הרפתקני, אנרגטי ולירי. גנור החל את דרכו כגיטריסט בניו יורק ועד מהרה נחל הצלחה וזכה לנגן עם ענקי ג'אז כמו רון קרטר, וויין שורטר והרבי הנקוק. לגיטרה של גנור יש קול מיוחד ובלעדי, לצד השפעות מובהקות של ווס מונטגומרי וג'ים הול. מתוך הרבה נאמנות ואהבה לג'אז המסורתי, מבוסס המופע על אלתור שמשמש נקודת מוצא למסעות מוזיקליים מרתקים, הרמוניות מפותחות עם מקצבים דינמיים והרבה סווינג. גנור, יליד 1970, משתף פעולה עם אחיו התאום אייל, שמנגן על קונטרבס, ועם המתופף ונגן כלי ההקשה חגי לשם. בין השלושה קיים קשר עמוק שנוצר לאחר שעות ארוכות של נגינה ותפישת עולם משותפת.

"עופר גנור">עופר גנור , גיטרה

"חגי לשם">חגי לשם , תופים

"אייל גנור">אייל גנור , קונטרבס

יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 20:00, מועדון ג'אז

Idan K and The Movement of Rhythm

עידן K - מפיק, נגן כלי הקשה ודי.ג'יי - הוא האישיות והמנוע מאחורי הרכב אנרגטי של 11 נגנים. בעולם רב-תרבותי של מיזוגים והכלאות, ההרכב מציג שילוב בין מוזיקה אלקטרונית לאפרו-ביט, וערבוב מושכל של קצב אפריקאי, האוס, לטיני, פאנק ורגאיי. מתוך חזון מוזיקלי ייחודי, הלהקה משתדלת לשבור מחסומים תרבותיים וליצור סאונד חדש ומרתק, המושרש עמוק במסורות מהן מגיעים היוצרים ולפעמים אפילו מגדיר מחדש את הז'אנרים עליהם הוא נשען. התוצאה היא יצירה מוזיקלית אינטליגנטית, מורכבת, והופעה-תופעה מרקידה וסוחפת.

אודליה אוחנין, שירה

"אמיר פינטו">אמיר פינטו , שירה, כלי הקשה

ליאת שמאי, שירה

שחם אוחנה, בס

"שי פרץ">שי פרץ , גיטרה

שאול עשת, קלידים

תומר "ג'ורג'" כהן, סקסופון

מתן ממן, טרומבון

"מתן גוב">מתן גוב ארי, חצוצרה

עידן כרמלי, תופים

עידן K, כלי הקשה, קולות

יום רביעי, 25.08.2010 בשעה 01:15 (לאחר חצות), מועדון ג'אז

ברי סחרוף ורע "מוכיח - Ra-Ka-">מוכיח - Ra-Ka- Tak

Ra-Ka-Tak הוא פרויקט חדש של השותפים הוותיקים ברי סחרוף ורע מוכיח הנפגשים שוב ושוב לאורך השנים לשיתופי פעולה מסקרנים וייחודיים. סחרוף - זמר, ומוזיקאי רוק פופולרי, ומוכיח - מוזיקאי, מפיק ומעבד, שיתפו פעולה לראשונה ב-1993 בהפקת האלבום "סימנים של חולשה", ששילב רוקנרול עם מוזיקה אלקטרונית, חיבור חלוצי לאותה עת. הצמד מלהטט בחופשיות בין ז'אנרים וסגנונות, בחיבור שמוליד מיקס מקומי ועכשווי: פאנק, פיוז'ן, ג'אז, רוקנרול, מוזיקה מזרח תיכונית, מוזיקה קלאסית מערבית ודאנס. מופע בועט ולא מתחנף, חדשני, מרקיד, משני אמנים המזינים זה את זה ומגיעים יחד למחוזות לא מוכרים.

רע מוכיח, תופים, אלקטרוניקה קולות

ברי סחרוף, גיטרות, קלידים וקולות

עמית כרמלי, בס, קולות

איתמר דוארי, כלי הקשה ואלקטרוניקה

"עומרי מור">עומרי מור , קלידים וקולות

יום חמישי, 26.08.2010 בשעה 21:45, ארנה

כרטיסים בודדים: 150 – 250 ₪ .

70 ₪ - כיתת אמן.