מימושן של תוכניות אלה, יוביל ליחס של כ-1,300 חדרי מלון לכל ק"מ חוף, כמעט פי 3 מיחס חדרי המלון לק"מ חוף הקיים כיום ברצועת החוף בתל אביב. בין יזמי המלונות נמצא היזם טופ בן בע"מ.
מעבר לתוכניות המלונאות לאורך חוף בת ים, במסגרת התוכנית האסטרטגית של העיר ישנן תוכניות לפיזור המלונאות בכל רחבי העיר ולא רק בחוף הים. כך למשל באזור גבול יפו בת ים שם משרד הבינוי והשיכון אישר תקציב לפרוייקט פינוי בינוי למלונאות ומגורים, ותוכניות לפיתוח צימרים וחדרי אירוח עירוניים.
יש לציין כי כבר היום בת ים מהווה חלק בלתי נפרד ממפת התיירות המטרופולינית של ישראל. בשנת 2008 לנו בבת ים כ-100,000 תיירים, 70,000 מהם תיירים זרים (בהשוואה ל-3.5 מליון לינות תיירים זרים בירושלים ו- 2.2 מליון בתל אביב יפו), מסך של 10.4 מליון לינות זרים בארץ. בבת ים ישנם כיום כ-530 חדרי מלון ב-5 מלונות (מתוכם 226 חדרים פעילים), יחס של 150 חדרי מלון לכל ק"מ ברצועת החוף העירונית – בדומה לערים כגון נתניה והרצליה. תפוסת המיטות בעיר זהה לתל אביב ועמדה על ממוצע של 56%, המהווים אחוז גבוה יחסית – לעומת 48% בנתניה, 46% בהרצליה ו-52% בחיפה.
הפוטנציאל התיירותי של העיר בת ים מסתמך על הים התיכון שהינו אחד המשאבים הייחודיים והמשמעותיים ביותר בישראל במגוון היבטים. רצועת החוף בעיר משתרעת לאורך
עו"ד ארז פודמסקי - שקד, סמנכ"ל פיתוח ואסטרטגיה בעירייה: "2.6 מליון התיירים הזרים המגיעים לישראל רואים ברצועת החוף מהרצליה עד בת ים כגוש מטרופוליני אחד. מבחינתם אין הבדל בין מלון על חוף ימה של תל אביב לבין חוף ימה של בת ים למעט המחיר והשירות, ובזה העיר בת ים יכולה להתחרות בהצלחה".