צ'טני שזיפים על המבורגר טלה - מתכון מיוחד של השפים נדב קמפ ומאור סיטון, מסניף אשדוד של רשת המסעדות ''בורגוס''
סטייק סינטה ברוטב חרדל ושמנת - מתכון מיוחד ממסעדת אדלה. המנה, כמו גם רבות אחרות, תוצג בשבוע הבא ב"שבוע טעמים בעמקים 2011", שייפתח בעמק יזרעאל ב- 16 בינואר 2011
גולאש: מתכון יהודי מסורתי, של השף זמי שרייבר ממסעדת "סנדר" שלמד את סודות הבישול היהודי מסבתו. המתכון לקוח מסדנת בישול יהודי מסורתי שהעביר השף שרייבר בבית הספר התיכון הקולינרי תדמור, הנמצא בעיצומו של פרוייקט עמים ועדות בו זוכים התלמידים לבשל מאכלי עמים ועדות עם השפים המובילים במדינה במסגרת סדנאות אורח בבית הספר
מסעדת SPACE שבמושב אמונים מצאה את סוד העושר: השילוב בין יין ובשר הינו מיוחד - לא כל יין מתאים לכל בשר ולכן חשובה ההתאמה המיוחדת והידע הנרחב בתחום. "היינות שלנו נשמרים במקררי יין ייחודיים בטמפרטורה של 17 מעלות המותאמת במיוחד לסוגי היינות ושומרת על הארומה שלהם" אומרים במסעדת הבשרים הכשרה, space, שהוקמה לפני חודשיים במושב אמונים, הסמוך לאשדוד
ביום העצמאות, הבשר הוא המלך הבלתי מעורער של חגיגות "על האש" המסורתיות. כמעט כל אחד חושב שהוא מומחה באיך לבחור בשר ומה לעשות איתו. הלכנו לשאול את דעתם של האנשים שמגדלים את הפרות. מנתונים לצריכת בשר בקר שנבדקו לקראת יום העצמאות נמסר ע"י חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) ומועצת הבשר, כי צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 107 אלף טון בשר בשנה, הצריכה הממוצעת לנפש הינה 14.5 ק"ג בשר בקר בשנה, לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה
יש משפחות שיזדקקו לסיוע במוצרי מזון בסדר. על מנת לעזור להם הקימה אגודת מזון לחיים בפ"ת חמ"ל מיוחד לקראת חג הפסח,