משרד התמ"ת מתכוון לפעול ליישום חוק הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים, כך דיווחו היום נציגי המשרד מפקח עבודה ראשי יורם אלעזרי והיועץ המשפטי עו"ד מיכאל אטלן, לועדת עבודה רווחה ובריאות בכנסת. יורם אלעזרי מציין כי מכשירי החייאה לא מצויים בתחום מומחיותו וסמכותו המקצועית של משרד התמ"ת על כן המשרד מסתייע בשירותיו המקצועיים של מד"א שהינו הגוף הסטטוטורי המופקד על הצלת חיים

כלים

עוד מוסיף מפקח העבודה הראשי כי ההיבטים המקצועיים הכרוכים ביישומו מצויים באחריות משרד הבריאות. כך, היחידה לאביזרים ומכשירים רפואיים (אמ"ר) במשרד הבריאות אחראית לרישוי מכשירי ההחייאה ולכל הקביעות המקצועיות באשר לסוגי המכשירים, טיבם, איכותם, עמידתם בתקנים, אחסנתם תחזוקתם ופסילתם.

"יורם אלעזרי">יורם אלעזרי מציין עוד כי הגורמים המקצועיים בתחום הקרדיולוגיה קובעים כי הפעלת מכשיר ההחייאה (דפיברילציה) הינה חלק מ"שרשרת הצלת חיים" המתחילה בהזעקת שירותי רפואה דחופה ומסתיימת במתן טיפולי החייאה מתקדמים בידי צוות מקצועי.

היועץ המשפטי של משרד התמ"ת עו"ד מיכאל אטלן מוסיף ואומר כי הצעת התקנות שתועבר בקרוב לאישור, לוקחת בחשבון קביעות אלה, מתוך כוונה להגשים את תכלית החוק שהינה – הצלת חיים. לכן במסגרת התקנות ייקבעו הוראות שיבטיחו הצבת מכשירים בתנאים שהם נגישים לפרט, מסומנים בשילוט אחיד וברור לכל, מוגנים מפני ונדליזם ובלאי בארון זכוכית שניתנת לשבירה עם פטישון נלווה. כמו-כן, הצבת המכשירים תיעשה כך שהשימוש בהם יפעיל באופן אוטומטי חייגן מחובר למד"א, על מנת להבטיח רצף בשרשרת ההצלה בין הפעלת המכשיר לבין זימון אמבולנס לפינוי המטופל והצלתו.

במקביל, פועל משרד התמ"ת מול משרד האוצר לקבל משאבי פיקוח ואכיפה על החוק מתוך כוונה לאשר את התקנות בתוך 3 חודשים.