בעוד שבנק ישראל מדווח על עליה של כ- 14.4% בסכום ההמחאות החוזרות בחודש מאי לעומת חודש אפריל, בחברת ERN מדווחים כי בנישת ההמחאות המאובטחות דווקא קיימת ירידה של כ 9% בסכום ושל כ- 10% בכמות ההמחאות החוזרות. בחברה מסבירים את הירידה, בשימוש במודל ניהול סיכונים מורכב ומשוכלל המאפשר יכולת ניבוי גבוהה לחיזוי עסקאות בעלות סיכויי פירעון נמוכים

עופר כרמל, מנכ"ל ERN מציין בסיפוק כי אחוז ההמחאות המאובטחות שחזרו נמוכים משמעותית ממספר ההמחאות החוזרות בתקופה זו במשק כולו כפי שמפרסם בנק ישראל, וכי קיימת עליה קבועה בהיקף העסקים המבקשים לבטח עסקאות ולאפשר לקונים להגדיל את הקניה בחנות.. כרמל מייחס את העלייה בביקוש לאבטחת המחאות במודעות העולה של בעלי העסקים ולאו דווקא בשאלת המיתון.

שירות אבטחת צ'קים מאפשר, באמצעות סריקה פשוטה מצד בתי העסק, לקבל אישור לצ'ק וגיבוי כלכלי המבטיח להם לקבל את מלוא הכסף, גם במידה והצ'ק יחזור מסיבה כלשהי ואכן מדד פדיון הצ'קים נראה מבטיח בחברות אבטחת הצ'קים. להערכות גורמים בענף, בישראל מאובטחות המחאות בהיקף של כ- 5 מיליארד ₪ בשנה מתוך כלל עסקאות בהיקף של כ- 80 מיליארד שקלים המשולמים בהמחאות. העלייה הניכרת בשימוש בהמחאות כאמצעי תשלום, דורשת מענה מקצועי, מהיר ויציב לאבטחת פירעונן.

בעלי רשתות רבים מדווחים כי מחזור העסקים גדל בעקבות הכנסת שרות התחייבות לפירעון צ'קים לסניפים. כרמל מסביר כי "מדובר ביתרון לבתי העסק, המגדילים את מספר הלקוחות כמו גם את נתח הלקוח, קרי את כמות הכסף שהוא מוכן לשלם."

ERN הוקמה בתחילת שנות ה 2000 כחלק מיוזמה פרטית של איש העסקים רוני נתנזון אשר עשה את הונו בארה"ב והחליט להקים ולפתח בארץ שירות שיחזיר את כבודו האבוד של הצ'ק מחד ויאפשר יצירת מקומות עבודה בישראל מאידך. כיום כבר עובדים בחברה כ 130 איש והיא משרתת למעלה מ-9,000 נקודות מכירה הכוללות את מרבית רשתות המזון הגדולות, מוסכים, ביגוד והלבשה, רשתות קרמיקה, מכללות, רשתות חשמל ועוד ומגלגלת מחזור עסקאות של מיליארדי שקלים ₪ בשנה. ויזה כ.א.ל מחזיקה ב-20 אחוזים ממניות החברה.