"אני רואה חשיבות ואחריות אישית בעידוד המו"פ בישראל ולכן פעלתי להגדלת תקציב המדען הראשי במשרד התמ"ת בשנת 2010 בלמעלה מ-10 אחוז. אני בטוח שהגדלת תקציב המו"פ בשילוב המומנטום של היציאה מן המשבר ישא פירות בפיתוח מוצרים חדשניים, בהגדלת כושר התחרות של המשק הישראלי ובחיזוק מגמת הצמיחה של הכלכלה הישראלית", כך אמר שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר בכנס המדען הראשי, מו"פ 2010 שהתקיים באוניברסיטת ת"א.
הכנס עסק בכלכלת המו"פ ופיתוח ושיתוף פעולה בינ"ל במו"פ, ופרט לבן אליעזר השתתפו בו מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי , המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר ; מנכ"ל משרד האוצר, חיים שני; יו"ר איגוד תעשיית האלקטרוניקה, יהודה זיסאפל ועוד.
בן אליעזר הוסיף כי "מזה כשני עשורים, מדינת ישראל ממצבת את מעמדה כמדינה מובילה בחדשנות ובטכנולוגיה תוך שהיא מפתחת תעשייה מתקדמת ומובילה בקנה מידה עולמי. התעשייה הישראלית השכילה לנצל את יתרונותיה המוכחים בתחום החדשנות ולתרגם אותם ליכולת כלכלית אשר הביאה עמה צמיחה מבורכת".
עוד ציין השר בן אליעזר כי "ההשקעה במו"פ בישראל עומדת היום על 4.9% מהתמ"ג - הרבה מעל ממוצע ה-OECD העומד על 2.3%, שלא לדבר על ממוצע האיחוד האירופי שעומד על 1.8%. חדשנות ומו"פ הינן הערובה שהטכנולוגיה שאנו מייצרים תישאר בשורה הראשונה של החידושים בעולם. חובתנו לשמר יתרון זה על מנת לשמור על מעמדה המוביל של מדינת ישראל ולמען חוסנו של המשק הישראלי. במסגרת זו ממלא משרד התמ"ת תפקיד מרכזי ואנו רואים בפיתוח ההון האנושי את אחת ממשימותיו החשובות ביותר. פעילות לשכת המדען הראשי מעניקה תמיכה רבה למחקר ופיתוח ומעודדת חדשנות בכל תחומי התעשייה בארץ".
"כלכלת המאה ה 21 תאופיין ככלכלה מוטת ידע וטכנולוגיה, דבר המגביר את דרישות ההשקעה במחקר ופיתוח של חברות ומדינות. השינויים העוברים על הכלכלה העולמית וצמיחתן של מדינות המזרח מדגישים את הצורך של ישראל להמשיך ולהשקיע בתחומי המחקר והפיתוח וזאת כדי לשמר את יתרונה התחרותי".
הוא הוסיף כי הוא פועל במרץ על מנת להמשיך ולחזק את לשכת המדען הראשי באופן שיאפשר לה להתמודד עם האתגרים העתידיים בצורה המיטבית כדי להוביל את ישראל לשיאים חדשים.
"כדי לעמוד באתגרים העתידיים בתחומי המו"פ עלינו לפעול לעידוד החינוך המדעי והטכנולוגי בשילוב עם תמיכה בהשקעות במחקר ופיתוח תעשייתי. הסיוע הניתן צריך להיות מותאם לצרכי מגזרי התעשייה השונים תוך התמקדות באפיקי הפיתוח הטכנולוגי החדשניים ביותר, שהם גם בעלי הסיכון הגבוה יותר ובשל כך סובלים ממיעוט מקורות מימון פרטיים, באפיקי פיתוח המדגישים את פעילות השת"פ הבינ"ל – מתוך אינטרס הדדי לתרום לתעשייה העולמית ולהיתרם מהידע בעולם לטובת התעשייה המקומית- וכמובן לחיזוק מגזר התעשייה המסורתי והשבחת הענפים המסורתיים על ידי אימוץ ופיתוח טכנולוגיות ייצור חדשניות אשר יסייע בצמצום הפערים הכלכליים.
השר בן אליעזר ציין כי "מדינת ישראל נבחרה להיות הנשיאה התורנית לשנה הקרובה של "יוריקה", הרשת המאגדת בתוכה את תכניות התמיכה הלאומיות במו"פ של 40 מדינות אירופיות שונות, וביניהן ישראל, בסך כולל של 1.5 מיליארד יורו מדי שנה. מדינת ישראל אחראית ל-10% מהפעילות השנתית ברשת, הרבה מעבר לגודלה היחסי ביבשת. נתונים אלה הם שאפשרו את זכייתה של ישראל בנשיאות יוריקה ואנו רואים בזאת אות כבוד והכרה בין לאומית ביכולת המחקר והפיתוח של מדינת ישראל".
השר בן אליעזר הודה לד"ר אלי אופר על ארגון הכנס וברך אותו לקראת קבלת תפקיד נשיא ארגון יוריקה. ומר כי הוא משוכנע שהוא ולשכת המדען הראשי ידעו לייצג נאמנה את המדינה בנשיאות זו.