כלים

בית ספר סגול למדעי המוח, שיחנך באוניברסיטת תל אביב הוא ראשון מסוגו בישראל.  הסטודנטים יפגשו בביה"ס את טובי המרצים והחוקרים בתחום משבע פקולטות שונות ברחבי הקמפוס: מדעי החיים ומדעי החברה, רפואה והנדסה, המדעים המדויקים, מדעי הרוח והאומניות. השילוב של הפקולטות השונות יאפשר לבית הספר לפתח תוכניות בינתחומיות חדשות בחקר המוח בשנים הבאות

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב, ציין כי האוניברסיטה, גייסה את מלוא עוצמתה האקדמית למשימה אדירה וחדשנית: הכשרת דור העתיד של אנשי מדע מצטיינים, חוקרים רחבי אופקים וידע, שיובילו את מדעי המוח בשנים הבאות.

לדברי פרופ' אורי אשרי, ראש בית ספר סגול למדעי המוח, לבית הספר החדש יתקבלו המובחרים שבסטודנטים, והם ילמדו בו משלב התואר הראשון למצטיינים, דרך תוכניות לתואר מוסמך ועד לדוקטורט בחקר המוח.

הסטודנטים בבית הספר יחשפו לידע עדכני רב-רובדי בתוך סביבה מעשירה של שיתוף פעולה בינתחומי, ויתמודדו לראשונה עם אתגרי המחקר המדעי.

לדברי פרופ' קלפטר, ביה"ס החדש ישמש במה למפגש ולשיתופי פעולה בינתחומיים בין חוקרים שישתלבו בפעילותו. הוא יפתח את שעריו גם לסטודנטים ומדענים מחו"ל, יקדם שיתופי פעולה בינלאומיים, וישים דגש על קליטת ישראלים השבים אלינו במסגרת המאמץ הלאומי המכונה 'החזרת מוחות'.

פרופ' קלפטר ציין עוד, כי ביה"ס סגול למדעי המוח נבנה על יסודותיו האיתנים של חקר המוח הבינתחומי והמגוון, המתקיים באוניברסיטת תל-אביב כבר שנים רבות. יותר מ-70 חוקרים עתירי הישגים פועלים היום בפקולטות השונות תוך שיתוף פעולה עם מרכז-העל לחקר המוח ע"ש אדמס ומכונים ייעודיים נוספים.

אוניברסיטת תל אביב הייתה הראשונה בישראל, שפיתחה תוכניות לימוד לתואר ראשון במדעי המוח. פעילותה המחקרית בתחום משלבת מצע פורה של מחקר בסיסי עם מחקר יישומי מתקדם, הנתמך על-ידי 17 מרכזים רפואיים המסונפים לאוניברסיטה.

עד היום, הניבו חוקרי המוח של אוניברסיטת תל-אביב מאות פטנטים ופרסומים בכתבי-עת מדעיים מובילים, ואף רשמו לזכותם הישגים מרשימים במאבק למיגור מגוון מחלות קשות שמקורן במוח.

לרגל חנוכת ביה"ס סגול למדעי המוח (הנקרא על שמו של סמי סגול) יתקיים באוניברסיטת תל אביב בין ה-7-9 בפברואר כנס בינלאומי לחקר המוח.

הכנס יפגיש לראשונה ארבעה חתני פרס נובל, בתחומי פיזיולוגיה ורפואה: לינדה באק (ארה"ב) וארווין נהר (גרמניה) ומתחום הכימיה: מרטין צ'אלפי (ארה"ב) ועדה יונת (ישראל). כמו-כן ישתתפו חוקרים מובילים בתחומי מדעי המוח מהארץ ומהעולם.

הכינוס יתרכז בין היתר בחידושים ובפריצות דרך מדעיות בהבנת המנגנונים למחלות ניווניות ופסיכיאטריות, כגון אלצהיימר וסכיזופרניה ובהתקדמות שחלה בפיתוח תרופות למחלות אלה; ביכולות של המוח לקלוט ולעבד מידע; בבסיס העצבי לרגשות ובעיבוד מידע הנקלט באמצעות החושים. בין הנושאים שיידונו: הבנת חוש הריח, הבסיס הגנטי לאלימות; כיצד המוח יודע לזהות פרצופים; כיצד עטלפים יודעים לנווט את דרכם; המוח הגמיש- כיצד מתאפשרת למידה במוח גם בגילאים מבוגרים.

עדכונים אחרונים

ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
נוב 30, 2023

שליטה באמנות האנימציה: המשמעות של קורסי אפטר אפקטס במכללות לאנימציה

בתחום כמו אנימציה, חשוב להישאר מעודכנים תמיד. ככל שהתעשייה מתפתחת, כך גם הכלים והטכניקות…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…
אוג 03, 2023

מה חשוב ללמוד כשיוצאים לעבודה בהייטק

בעולם הטכנולוגיה המתפתח במהירות, חיוני להישאר בקדמת העקומה ולהצטייד בכישורים ובידע…
מרס 01, 2023

כל מה שחשוב לדעת על לימודי ניהול

תוכנית הלימודים בתואר ראשון בלימודי ניהול עוסקת בתיאוריות ובפרקטיקות של הניהול העסקי.…
ינו 16, 2023

סטודנטים? כך תקלו על עצמכם בתואר

לימודי תואר ראשון הם חוויה מרתקת ומעצימה, אבל גם תובענית מאוד.