בארגון השמאל יש דין אמרו הערב כי: "הכיבוש הישראלי איננו "עניין פנימי ישראלי", אין בקבלת תרומות ממדינות זרות שום פסול. מבלי להידרש לשאלה האם תרומה לחיזוק זכויות האדם יכולה להיחשב להתערבות (פסולה) בעניינים הפנימיים של מדינה, ארגון זכויות האדם יש דין אשר עוסק במגוון סוגיות של זכויות אדם בשטחים הכבושים דוחה מכל וכל את הרמיזה שהכיבוש הישראלי הוא "עניין פנימי ישראלי".
אם הכיבוש הוא עניין פנימי ישראלי אזי מדיניות הגרעין של איראן היא עניין פנימי איראני. אין בקבלת תרומות ממדינות זרות שום פסול ויש לראות את החוק שאוסר אותן כמו שהוא: סיכול ממוקד שעושה רוב פרלמנטארי למיעוט פוליטי חלש, תוך רמיסה של עקרונות הדמוקרטיה."
מבצלם נמסר בתגובה לאישור הצעות החוק של אקוניס וקירשנבאום: "הממשלה הזאת לא תצליח להשתיק אותנו. בצלם ישתוק רק כאשר ישראל תפסיק להפר זכויות אדם בשטחים. עד אז, נמשיך לחשוף את עוולות הכיבוש. כל מדינה דמוקרטית זקוקה לארגונים לזכויות האדם ופעולתו של בצלם תורמת לחברה ישראלית צודקת יותר. ממשלת נתניהו היא זו שמדרדרת את מעמדה הבינלאומי של ישראל לשפל חדש."
ח״כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) מברכת את וועדת השרים לחקיקה על תמיכתה בחוק מיסוי תרומות לעמותות מישות מדינית זרה אשר יזמה. ״מדובר בתיקון לקונה בחוק אשר אפשרה למדינות זרות להתערב בשיח הציבורי הישראלי באמצעות הזרמת כספים לעמותות קיצוניות. אין שום סיבה שמדינת ישראל תעניק פטור ממס על תרומות כאלו. כולי תקווה כי נצליח להעביר את הצעת החוק על כל שלביה במהירות האפשרית.״
עמותת סיכוי הפועלת לקידום שוויון אזרחי בין יהודים לערבים בישראל, הביעה התנגדות חריפה לאישור הצעת החוק להגבלת מימון זר של עמותות בוועדת השרים. בעמותה אמרו כי חובת הממשלה לאפשר פעילות חופשית של ארגוני חברה אזרחית אשר פועלים לשמירת הדמוקרטיה והגנה על זכויות האזרח, ובמיוחד של אלה הביקורתיים כלפי פעילות הממשלה. פגיעה מכוונת בארגונים אלה היא פגיעה ישירה בעקרונות היסוד של משטר דמוקרטי ועומדת בניגוד גמור לאינטרס של אזרחי המדינה. על ראש הממשלה מוטלת אחריות אישית לעצור את מהלך חקיקה זה.
יהודית אופנהיימר, מנכ"ל עמותת עיר עמים, אמרה הערב: "לא מדובר רק בפגיעה מכוונת ואנטי-דמוקרטית בפעילות של ארגוני זכויות אדם חשובים ולגיטימיים, אלא חץ בליבה של הדמוקרטיה הישראלית כולה. ביום זה ממשלת ישראל ביצעה אקט מכוער וקשה של דה לגיטימציה למדינת ישראל כולה והשחירה את פניה בפני העולם. במקום לאפשר שיח פתוח על סוגיות בליבה של החברה הישראלית, הממשלה החליטה להילחם נגד המבקרים אותה ואת מדיניותה ולמעשה מנסה לחסל את פעילותם. למרות המגבלות והמתקפות שמציבה בפנינו הממשלה אנו נמשיך בפעילותנו החשובה והצודקת".
חה"כ דב חנין (חד"ש), תקף בחריפות את החלטת הממשלה לתמוך בהגבלת תרומות מחו"ל ולשלילת הפטור ממס על תרומות לארגוני זכויות ישראלים. ח"כ חנין: "השבוע מוסרות המסכות ומתגלה לכולנו שמי שעומד בראש המתקפה על המרחב הדמוקרטי הוא ראש הממשלה בעצמו. אי אפשר עוד יהיה להסתתר מאחורי חוגי ימין הזויים כאשר מר נתניהו בעצמו נותן את האור הירוק למתקפה על הארגונים.
ראש הממשלה למד משהו מהקיץ האחרון- הוא הבין שבחברה הישראלית ישנו פוטנציאל התנגדות גדול למדיניותו, על כן הוא מבקש להקדים תרופה למכה ולפגוע בארגוני החברה האזרחית הפועלים למען זכויות בני האדם בארץ הזאת. זה הזמן לצאת לפעולה להגנת הדמוקרטיה – כי בלי דמוקרטיה לא יהיה פה צדק חברתי!".
ד"ר ישי מנוחין, מנכ"ל הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל: "אישור הצעת החוק למימון זר של עמותות על ידי ועדת השרים מציבה את ישראל בקו אחד עם החברות הלא-דמוקרטיות בעולמנו. החלקנו עוד כברת מדרון חלקלק אל עבר מחיקת הדמוקרטיה בישראל. 11 השרים שתמכו בהצעת החוק הפגינו חוסר הבנה מינימאלית לגבי חופש ביטוי בדמוקרטיה, חוסר מחויבות בוטה לדמוקרטיה ורצון עז לסתום פיות של אנשים שחושבים אחרת מהם."
לדברי חגי אלעד, מנכ"ל האגודה לזכויות האזרח, "הממשלה הנוכחית מובילה מתקפה על יסודות הדמוקרטיה – היום עמדו על הפרק עצמאות בית המשפט העליון וחופש הפעולה של ארגוני זכויות אדם, אך הממשלה מבקשת להעמיד במבחן גם את חופש הביטוי וחופש העיתונות, וכן צפויים לעלות עוד חוקי "נאמנות" וחוקים גזעניים המבקשים להדיר את האזרחים הערבים מהמרחב הדמוקרטי. לנוכח זאת, אנחנו נמשיך בעבודתנו לשמירה על זכויות האדם ובמאבקנו בכנסת ובציבור נגד שורת החוקים שמאיימים על אופייה הדמוקרטי של המדינה, ועל הזכויות הבסיסיות של כולנו".