במסגרת מפגש מחזורים ראשון לבוגרי הפקולטה למשפטים בתל אביב הושק ארגון הבוגרים של הפקולטה, שיסייע לקדם את התכניות למצוינות אקדמית ולמעורבות בחברה הישראלית. בין בוגרי הפקולטה בכירי המשפטנים, ומובילים במשק, בפוליטיקה ובתקשורת

כלים
בוגרי הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב לדורותיהם, קיימו כנס מחזורים ראשון של בוגרי הפקולטה. במסגרת הכנס הוכרז על הקמתו של ארגון הבוגרים של הפקולטה.

שר הרווחה "יצחק הרצוג">יצחק הרצוג , בעצמו בוגר הפקולטה, אמר כי הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב היא power house, מרכז כוח שכבר עשרות בשנים משפיע על מה שקורה במדינת ישראל: "הסתכלו על הבוגרים, ראו לאן הגיעו וראו גם את תפיסות העולם שהם הביאו איתם, ותבינו שהיום הפקולטה היא הגורם המשפיע ביותר על מערכות גדולות מאוד של החיים הציבוריים, המשפטיים והחברתיים במדינת ישראל".

במסגרת הכנס הוצגו הישגיה של הפקולטה ב-3 תחומים מרכזיים: ההישגים המחקריים של חברי הסגל של הפקולטה וגופי המחקר השונים הפועלים בה, המביאים את הפקולטה להימצא בחזית האקדמיה המשפטית בעולם;תוכניות הלימודים המיוחדות והחדשניות של הפקולטה, המבליטות לא רק את מחויבותה להתחדש אלא גם את הערך המוסף שיש למצוינות מחקרית לטובת הכשרה משפטית ברמה הגבוהה ביותר; מחויבות עמוקה לחברה הישראלית, אשר אף היא מהווה מרכיב מכונן של הזהות העצמית של הפקולטה, שכן – לפחות בתחום המשפטים – לא רק שאין מתח בין מצוינות אקדמית לבין תרומה חברתית, אלא הם אף מזינים ומעצימים זה את זה.

דיקאן הפקולטה למשפטים, פרופ' "חנוך דגן">חנוך דגן , אף הוא בוגר הפקולטה, אמר כי הקמת ארגון בוגרים, נועדה לשמש כעוגן לקשר המיוחד של הפקולטה עם בוגריה, כאתר של תמיכה הדדית ושל פרגון של הפקולטה ובוגריה, וכמצע לרישות חברתי ומקצועי של הבוגרים בינם לבין עצמם: "חיזוק הקשר של הפקולטה עם הבוגרים הוא כיום מרכיב מרכזי של התוכנית האסטרטגית המנחה אותנו. אנחנו מודעים למשקל המכריע של המוניטין של הבוגרים, במוניטין המצוינים שיש לפקולטה, בהיותה המבוקשת ביותר על ידי סטודנטים, ובהיות בוגריה מבוקשים כל כך בקרב מעסיקים פוטנציאלים. יותר מכך, ברור לנו שהדרך שבה אנחנו, כאנשי אקדמיה, משפיעים על החברה הישראלית עוברת דרך תלמידינו ודרך הבוגרים שלנו. מי שמסוגל להפוך רעיונות אקדמיים למציאות קיימת, ומי שמסוגל להציף כשלים וצרכים הקוראים לעיון אקדמי הם הבוגרים. ארגון בוגרים פעיל ותוסס, כפי שאני מקווה שיקום כאן היום, משתלב אם-כן היטב בתכנית האסטרטגית שלנו: להיות לא רק הפקולטה הטובה ביותר בישראל ברמת הסטודנטים שלה ובוגריה, לא רק הפקולטה למשפטים שהישגיה המחקריים הולכים לפניה בעולם, אלא גם גוף רלבנטי בחברה הישראלית; מוסד שהקים שורה מפוארת של בוגרים ששותפים לאתוס המצויינות שלו, ניזונים ממנו ומזינים אותו".

השר הרצוג הוסיף על כך: "אנחנו מקימים מועדון של alumni; כי זה זמנם של הבוגרים להיות מעורבים, לתת כתף, לבוא עם יוזמות, ובעקבות מה שקיבלו גם להעניק בחזרה לפקולטה".

שופטת בית המשפט העליון הגב' אסתר חיות בוגרת הפקולטה ריגשה את קהל הבוגרים כשסיפרה על הצידה החשובה שלקחה לדרך מתקופת לימודיה בפקולטה: ההבנה עד כמה חשובות הערבות והעזרה ההדדית ללכידותה של חברה, כל חברה. לדבריה הבנה זו נבטה בה בשל השתייכותה למחזור מיוחד במינו בתולדות הפקולטה שהחל את לימודיו באוקטובר 1973 בשלהי מלחמת יום הכיפורים.

רבים מן הסטודנטים שנרשמו לשנת הלימודים הזו לא הגיעו לפתיחת השנה. חלקם, למרבה הצער, נפלו חלל בקרבות. אחרים נפצעו ונזקקו לתקופת החלמה, והיו גם כאלה שנותרו מגויסים חודשים רבים לאחר תחילת השנה. לכן, הוחלט במחזור שלנו, שזכה לכינוי "מחזור המגויסים", כי מי שהחל את הלימודים בזמן (בעיקר הבנות) יאמץ חייל מגויס או פצוע ויסייע לו בהשלמת החומר הנלמד.

בזכות ההחלטה לאמץ את החיילים המגויסים שרובם חזרו ללימודים רק לקראת סוף הסמסטר הראשון, הם אכן הצליחו להשתלב בלימודים ולהשלים את השנה הראשונה יחד עם כולם. האווירה המיוחדת שנוצרה במהלך שנת הלימודים הראשונה אשר התאפיינה כאמור באותה ערבות ועזרה הדדית, המשיכה ללוות גם את יתר שנות לימודינו בפקולטה, והדבר זכור לי כחוויה מאחדת ומכוננת. ערכים של ערבות הדדית ומחויבות חברתית הינם מתכון הכרחי לעיצוב חברה טובה יותר,

הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב הוקמה בשנת 1969, וכיום היא מוסד פורח ומשגשג השופע פעילויות והישגים. בפקולטה הוכשרו דורות של סטודנטים מעולים, ובוגריה נמצאים כיום בשורה הראשונה של העיסוק המקצועי במשפטים בישראל – בעריכת דין, בשיפוט, בשירות הציבורי, בחברה האזרחית ובהוראה, וכן בתחומים מרכזיים נוספים כגון התקשורת הכתובה, המשודרת והאלקטרונית, פוליטיקה ועסקים.

הפקולטה שואפת, ומצליחה, לחדש כל העת במצוינות אקדמית, במחקר, בהוראה ובתחום המעורבות החברתית. הפקולטה גאה ברמה הגבוהה של המחקר האקדמי של אנשי הסגל שהישגיהם המחקריים רואים אור בכתבי עת ובבתי הוצאה לאור מהנחשבים בעולם ומזכים אותם בהכרה ובהוקרה בינלאומיות. הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב פועלת כל העת לטפח את המרכזים, המכונים ותכניות המחקר המגוונים הפועלים במסגרתה, ובראשם מרכז-על צגלה למחקר בינתחומי של המשפט המוציא לאור את Theoretical Inquiries in Law, הנחשב לאחד מכתבי העת המובילים בעולם בתחום.

בשנים האחרונות הועשרו הלימודים לתארים מתקדמים בפקולטה, והם מהווים חלופה אטרקטיבית ללימודים מתקדמים בחו"ל. פותחו תכניות משותפות עם בתי-הספר למשפטים של אוניברסיטאות ברקלי ונורת'ווסטרן, והוקם מרכז "צבי מיתר">צבי מיתר ללימודי משפט מתקדמים, המציע, לראשונה בישראל, תכנית לימודים ייעודית לתלמידי מחקר במשפטים. הפקולטה בולטת על מפת האקדמיה הישראלית בפעילותה המגוונת למען מטרות חברתיות חשובות, בקליניקות המשפטיות הדינמיות שלה – שהן מודל פורץ דרך לקליניקות האחרות הפועלות כיום בארץ - ובפרויקטים הרבים שבמסגרתם היא עושה רבות להנגשת ידע משפטי לאוכלוסיות רחבות בחברה הישראלית.

עדכונים אחרונים

ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
נוב 30, 2023

שליטה באמנות האנימציה: המשמעות של קורסי אפטר אפקטס במכללות לאנימציה

בתחום כמו אנימציה, חשוב להישאר מעודכנים תמיד. ככל שהתעשייה מתפתחת, כך גם הכלים והטכניקות…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…
אוג 03, 2023

מה חשוב ללמוד כשיוצאים לעבודה בהייטק

בעולם הטכנולוגיה המתפתח במהירות, חיוני להישאר בקדמת העקומה ולהצטייד בכישורים ובידע…
מרס 01, 2023

כל מה שחשוב לדעת על לימודי ניהול

תוכנית הלימודים בתואר ראשון בלימודי ניהול עוסקת בתיאוריות ובפרקטיקות של הניהול העסקי.…
ינו 16, 2023

סטודנטים? כך תקלו על עצמכם בתואר

לימודי תואר ראשון הם חוויה מרתקת ומעצימה, אבל גם תובענית מאוד.