עפ"י היי בוב, מודל העבודה ההיברידי הוא טרנד חדש שצץ בעשור האחרון. זהו שילוב של מקום העבודה המסורתי ועבודה מרחוק. מודל זה מאפשר למעסיקים למקסם את המשאבים שלהם תוך שהוא מאפשר לעובדים לקבל יותר גמישות ושליטה על לוח הזמנים של העבודה שלהם.
היא גם מאפשרת לעובדים שאינם מסוגלים לעבוד בסביבה משרדית להמשיך לעבוד ולתרום באופן המתאים להם ביותר. מודל העבודה ההיברידית מביא יותר גמישות וחופש לעובדים, אך הוא גם מביא אתגרים למחלקות משאבי אנוש.
האתגרים של מחלקת משאבי אנוש במודל עבודה היברידי
כחלק מתפקידה, מחלקת משאבי אנוש מתבקשת לספק תוכניות הכשרה לעובדים במקום עבודה מסורתי. במודל עבודה היבריד מדובר באתגר מכיוון שאין להם שליטה על העובדים המרוחקים.הדבר יצר צורך במענה חדש ממחלקת משאבי האנוש.
ישנם שני סוגים של משרות שנוצרות על ידי הכנסת מודלים של עבודה היברידית - חלק מהאנשים יעבדו מרחוק בעוד אחרים יעבדו במשרד. זה יוצר תפקידי משאבי אנוש חדשים כמו מנהלים מרוחקים, שאחראים להקצות משימות לעובדים מרוחקים ולהבטיח שהם עושים את עבודתם היטב.
יש בעיה של אמון בין מעסיקים לעובדים בכל הנוגע לביקורת ביצועים – איך תדעו אם העובד שלכם אכן עובד? אתגר נוסף ביישום מודל עבודה מסוג זה הוא שהוא יכול להוביל לשיעורי תחלופה גבוהים מכיוון שיש יותר סיכויים לפיתויים והסחות דעת.
לסיכום,
ע"פ היי בוב, למרות האתגרים שיש למחלקות משאבי אנוש בשינוי למודל עבודה היברידי, זהו שינוי ששווה לעשות אותו כי לשם העתיד הולך. חשוב להכיר באתגרים ולפתח אסטרטגיה להתנהלות המתאימה למחלקת משאבי האנוש שלכם על מנת שתוכלו לצלוח את המעבר.