מצרכים:
להכנת הבסיס:
כוס וחצי של שקדים טחונים (קמח שקדים)
כף שטוחה של ממתיק ללא סוכר בצורת אבקה
חצי כפית תמצית וניל איכותית
חצי כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת
להכנת המלית:
550 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
חצי כוס שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
1 גביע של שמנת חמוצה (400 מ״ל) בטמפרטורת החדר
2 ביצים בגודל L ועוד חלמון אחד בטמפרטורת החדר
4 כפות שטוחות של ממתיק ללא סוכר בצורת אבקה
גרידה מחצי לימון
כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
את העוגה נאפה בתבנית קפיצית בגודל 22 ס״מ.
להכנת הבסיס:
מחממים תנור ל - 180 מעלות
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס, ומשטחים בצורה אחידה על גבי תחתית התבנית.
אופים למשך 10 דקות בערך, עד להשחמה קלה, ומוציאים לצינון מלא בטמפרטורת החדר.
להכנת העוגה:
העלו את הטמפרטורה של התנור ל - 200 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים גבינת שמנת, עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
תוך כדי הקצפה מוסיפים את הממתיק, כף אחת בכל פעם, עד שהוא נטמע לגמרי בתערובת.
מוסיפים לאט ובהדרגה את הביצים אחת אחרי השניה, ומקציפים עד שהן נטמעות היטב.
מוסיפים תוך כדי ערבוב שמנת מתוקה ושמנת חמוצה, תמצית וניל וגרידת לימון, וממשיכים את פעולת הערבוב עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את הבלילה על התחתית הקרה, ומפזרים אותה באופן אחיד.
את העוגה אופים על 200 מעלות במשך 10 דקות, ולאחר נוריד את הטמפרטורה של התנור ל - 160 מעלות, ונמשיך לאפות את העוגה כ - 50 דקות נוספות לערך.
העוגה מוכנה כאשר השוליים שלה זהובים והמרכז רוטט מעט.
כאשר העוגה מוכנה מומלץ לפתוח מעט את התנור, ולהשאיר אותה להצטננות כחצי שעה.
לאחר חצי שעה הוציאו את העוגה, ואפשרו צינון מלא בטמפרטורת החדר.
מומלץ לפרוס ולהגיש רק לאחר שהעוגה היתה לילה שלם במקרר, על מנת שתוכל להתייצב בצורה מלאה.
טיפים חשובים לקבלת עוגת גבינה מושלמת:
חשוב להקפיד להוציא את המצרכים השונים מחוץ למקרר כמה שעות מראש, על מנת שיגיעו לטמפרטורת החדר לפני השימוש. מומלץ לפתוח כמה שפחות את דלת התנור במהלך האפייה. על מנת לפרוס את העוגה בצורה קלה, מומלץ להרטיב סכין חדה במים רותחים לפני כל חיתוך. העוגה מחזיקה במקרר למשך 5 ימים
למתכונים נוספים מותאמים לסוכרתיים בקרו באתר גפן מדיקל