יחד כל הדרך - "אפס הפרדה" בבילינסון בין האם לתינוק מרגע הלידה גם לאחר ניתוח קיסרי. מחקרים מראים כי שהות רציפה של ההורים עם התינוק מקדמת את הביטחון ההורי הראשוני ומסייעת ברכישת מיומנויות וידע בטיפול בתינוק ותורמת משמעותית לקשר בין ההורים לתינוק. בשנים האחרונות קיימת מגמה של נשים רבות המבקשות לשהות לצד תינוקן לאחר הלידה, חלקן מבקשות שלא יופרדו לאחר הלידה מהתינוק ואף שהטיפולים והבדיקות יעשו בנוכחותן.

כלים
אפס הפרדה בבית החולים בילינסון. צילום: בנימין אדם
אפס הפרדה בבית החולים בילינסון. צילום: בנימין אדם

בבילינסון הבינו את הצורך והחלו ביישום מדיניות "אפס הפרדה" לטובת הזוגות המבקשות ליהנות מהליך זה. שיטת אפס ההפרדה מתאפשרת במחלקת יולדות ד' המיועדת רובה ככולה לנשים שבחרו בביות מלא. בשיטת אפס הפרדה, התינוק נשאר עם היולדת ובן/בת זוגה מרגע הלידה ועד רגע השחרור מבית החולים. הטיפולים, החיסונים ובדיקות הרופא נעשים גם הם בנוכחות ההורים וזאת במידה ואין מניעה רפואית לכך.

גם לאחר ניתוח קיסרי מתוכנן (שנקבע מבעוד מועד) ניתנת אפשרות להורים להישאר לצד התינוק מרגע לידתו (וזאת באם אין מניעה רפואית לכך) – בזמן שהאם מתאוששת מהניתוח המלווה העיקרי שוהה לצד התינוק ומלווה אותו לטיפולים ולבדיקות. לאחר מכן מצטרפת היולדת לתינוקה.

ויולן קרסק, אחות אחראית יולדות ד' בבית חולים לנשים בבילינסון המובילה את יישום הגישה": אנחנו מקדמים יוזמה זו ושמחים לאפשר לכל משפחה לחוות את ימי ההורות הראשונים בדרך המתאימה ביותר להם. אנו רואים כי הורים שבחרו במסלולים של אפס הפרדה וביות מלא, רוכשים ביטחון הורי ומיומנויות טיפול בתינוק באופן טבעי ומהיר יותר."

פרופ' ארנון ויזניצר, מנהל בית חולים לנשים בבילינסון : "לצד מתן מענה מקצועי לצרכים הרפואיים, חשוב לנו לסייע ליולדת בימים הראשונים שלאחר הלידה ולהעניק לה חוויה מיוחדת שמתאימה לה, לבני המשפחה ולתינוק"