ניתוח קיסרי

(הריון ולידה)
אפס הפרדה בבית החולים בילינסון. צילום: בנימין אדם

יחד כל הדרך - "אפס הפרדה" בבילינסון בין האם לתינוק מרגע הלידה גם לאחר ניתוח קיסרי. מחקרים מראים כי שהות רציפה של ההורים עם התינוק מקדמת את הביטחון ההורי הראשוני ומסייעת ברכישת מיומנויות וידע בטיפול בתינוק ותורמת משמעותית לקשר בין ההורים לתינוק. בשנים האחרונות קיימת מגמה של נשים רבות המבקשות לשהות לצד תינוקן לאחר הלידה, חלקן מבקשות שלא יופרדו לאחר הלידה מהתינוק ואף שהטיפולים והבדיקות יעשו בנוכחותן.

(חדשות הבריאות )

מיטב המומחים של המרכז הרפואי בני ציון בראשותם של מנהל אגף נשים ויולדות בביה"ח, ד"ר שלומי שגיא ושל מנהל מחלקת כירורגיית ילדים בביה"ח, פרופ' איגור סוחוטניק, נרתמו לביצוע ניתוח חירום מציל חיים בפגה שנולדה בניתוח קיסרי בשבוע ה-32 להריונה של האם, כשהיא סובלת מסיבוך נדיר - תסביב המעי. הניתוח בוצע בהצלחה והפגה שוחררה השבוע לביתה במצב תקין

(חדשות הבריאות )

אגף הנשים והיולדות ב'וולפסון' בחן את הניתוחים הקיסריים לפני ואחרי ההחלטה לקצר את הזמן שבין ניטור המצוקה לבין פעולת החילוץ,מ-22 ל-12 דקות, בממוצע. עפ"י החוקרים, לא חלה עליה בסיבוכים וחל שיפור בתוצאות היילוד.

(חדשות הבריאות )

P10100011באמצעות הליך ייחודי שבוצע בהדסה: אישה שעברה הקפאת רקמת שחלה לפני השתלת מח עצם עברה תהליך ייחודי להשתלת פיסות השחלה באגן וילדה את בנה הבכור בניתוח קיסרי

(חדשות הבריאות )

pregnancy2בשורה משמחת לנשים הנמצאות בהריון. מעתה ניתן לבצע בישראל בדיקת דם פשוטה לזיהוי מוקדם של רעלת הריון. מדובר בבדיקת דם חדשה הנקראת בדיקת חלבון שלייתי, של חברת הסטארט אפ דיאגנוסטיק טכנולוג'יס. המתבצעת בשבועות 8-13 להריון. הבדיקה מאפשרת לראשונה בעולם לחזות את הסיכון להתפרצות רעלת היריון 6 חודשים מאוחר יותר והיא פרי פיתוח של ישראלית הנקראת דיאגנוסטיק טכנולוג'יס.