היו"ר כבל פתח ואמר כי מדובר בנושא בעל משמעויות כבדות לשוק התקשורת והוסיף: "מנקודת המבט שלי ההחלטה על ההפרדה התאגידית תהייה בה פגיעה ישירה בצרכנים וזה כל הסיפור". הוא אף מתח ביקורת על מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, שנעדרה מהישיבה ואמר: "מי שלא יודע לכבד אותנו שלא יצפה לרוח גבית". יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ אלהרר, הוסיפה: "לכאורה מדובר על עוד מופע של תחרות, אבל לא באמת תהייה תחרות. שוק בתקשורת עבר שינויים מבורכים בשנים האחרונות, אבל לא ברור מה החיפזון בהחלטה הזו שבעוד שנים עשויה להתברר כבכייה לדורות". ח"כ אלהרר קראה לשר הממונה, צחי הנגבי, להמתין לדוח המבקר.
נציג משרד מבקר המדינה, יובל חיו, ציין כי המבקר פנה בסוף אוקטובר לשר צחי הנגבי וביקש ממנו להמתין עם קבלת ההחלטה על לקבלת טיוטת הדוח. לדבריו, הטיוטה נשלחה למבוקרים בשבוע השלישי של נובמבר, וזמן קצר לאחר מכן התוודענו בתקשורת על קידום ההפרדה המבנית. "בשבוע שעבר העברנו בקשה מפורטת למנכ"ל משרד התקשורת לקבל הסברים על התהליך שקיים המשרד בטרם קבלת ההחלטה. בעוד חודשיים שלושה נסיים את הכנת הדוח", אמר. היו"ר כבל שאל את המבקר האם הבקשה הייתה להמתין עד קבלת הטיוטה או הדוח הסופי, והמבקר, השופט בדימוס יוסף שפירא, השיב: "ביקשתי לחכות עד שתתקבל הטיוטה, ולאורה שיסיקו מסקנות בעצמם".
הישיבה התקיימה גם לנוכח פניית ח"כ רועי פולקמן, ח"כ אוסאמה סעדי, ח"כ עליזה לביא, ח"כ מיקי רוזנטל וח"כ זהבה גלאון. ח"כ גלאון אמרה בדיון כי העיתוי מחשיד וביקשה לדעת האם קוימה התייעצות עם היועץ המשפטי לממשלה או ועדת הריכוזיות. מנכ"ל משרד התקשורת פילבר השיב כי התקיימה התייעצות עם היועמ"ש לממשלה אך לא עם ועדת הריכוזיות, וכבר לפני 3 חודשים המשנה ליועמ"ש לממשלה, עו"ד אבי ליכט, אמר שאין מניעה לקדם את השימוע. ח"כ גלאון הוסיפה: "לא מדובר במיזוג שני דוכני פיצוחים וההודעה הנחפזת שנשלחה ביום חמישי בלילה לא עומדת במבחן הסבירות". מנכ"ל משרד התקשורת פילבר אמר כי יש חוסר הבנה של התהליך, וכי המכתב הוא צעד קטן בתהליך ארוך. הוא הוסיף כי המשרד פועל בהתאם למסמך מדיניות עוד מתקופת השר משה כחלון, לפיו לאחר ביצוע השוק הסיטונאי תבוטל ההפרדה המבנית. לדבריו, מדובר בחלק ממהלך שיכפה על בזק לשדרג תשתיות והוא ייחתם רק לאחר השימוע.
ח"כ מיקי רוזנטל אמר כי אם תבוטל ההפרדה עוד לפני שבזק תשקיע בתשתיות זה כמו להגיד למישהו לקחת מה שהוא רוצה ולשלם אחר כך. "הוא ייקח, ואז או שהוא ישלם או שלא, וזה מה שעשו עם בזק. במקום להודיע לבזק על ביטול ההפרדה לאחר ההשקעה בתשתיות, נתנו את הגזר ויש צל כבד מאוד על ההתנהלות. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עדיין מושך בחוטים ואני אומר את זה באחריות". מנכ"ל משרד התקשורת הגיב לכך ואמר: "בשום פנים ואופן לא", וח"כ רוזנטל הוסיף: "לא אמרתי שהוא מדבר אתך ואתה יודע על הראש של מי בוער הכובע. הוא מדבר עם אנשים ומעורב וזה חמור מאוד ואני גם אפרסם הקלטות בעניין".
ראש אגף התקציבים באוצר, אמיר לוי, אמר כי "בכלכלה יש רגעים שבמבט לאחור מבינים שנעשתה טעות ולוקח שנים לתקן אותה, כמו במקרה של קלאבמרקט. עבדנו שנים שהשוק יהיה תחרותי ואנחנו לא מתכוונים לחזור לאחור. השאלה היא איך ומתי עושים מבטלים את ההפרדה. העיתוי צריך להיות בהתאם לתחרות והתשובה החד משמעית היא שרמת התחרות לא מספיקה. אם ההפרדה תבוטל עכשיו רפורמת השוק הסיטונאי באינטרנט תיעצר ובתשתיות הפסיביות לא תתחיל. מסמך המדיניות אומר שאם תהייה פגיעה בתחרות או בציבור לא תהייה הפרדה מבנית – וזה המצב כרגע לכן אנחנו חושבים שעוד לא הגיע הזמן להפרדה". הממונה על הרשות להגבלים עסקיים, מיכל הלפרין, אמרה כי הרשות לא חושבת שיש נזק מביטול ההפרדה התאגידית, אבל אם מטרת העל היא לקדם את השוק הסיטונאי אז לא קרו מספיק דברים שיצדיקו את המהלך. היא הוסיפה כי בזק מערימה קשיים אל רפורמה השוק הסיטונאי ואמרה: "ככל שמשרד התקשורת קושר בין הדברים אנחנו מסתייגים מהקשירה הזו מאוד".
ח"כ עליזה לביא אמרה כי החיפזון הוא מהשטן ויש הזדמנות לעצור מהלך שיגרום להרבה מאוד נזק. לדבריה, בזק שמה מקלות ברפורמת השוק הסיטונאי וכשאין תחרות הנזק יהיה מאוד מאוד גדול. ח"כ סעדי אמר כי לאחר שנשמעו הדברים ברור שיש כשל בתהליך קבלת ההחלטות ומישהו רצה להקדים ולקבוע עובדות בשטח, הוא קרא להמתין עם ההחלטה עד לפרסום דוח המבקר. ח"כ איילת נחמיאס ורבין אמרה כי זה לא מה שיביא בשורה לשוק התשתיות וציינה כי ב-3 השנים האחרונות משכה בזק דיבידנד בסך 6.7 מיליארד שקל. ח"כ רועי פולקמן הוסיף: "ביטול ההפרדה המבנית הוא אמצעי ולא מטרה. בעת הזו, זה לא ישפר שירות לצרכן ולא ישפר תחרות בתשתיות. רק תחרות תגרום לבזק לפרוס תשתית לא מתנה כספית לבעלי המניות״.
נציגת משרד המשפטים, עו"ד אלידור בליטמן, התייחסה לדברי המנכ"ל פילבר על ההתייעצות עם היועמ"ש לממשלה ואמרה: לא היה תיאום אתנו על המכתב ועיתוי הוצאתו, עמדנו על קיום השימוע לפני החלטה ולא אחרי, הופענו מהמכתב והוצאנו בקשה להתייחסות של משרד התקשורת". היו"ר כבל ביקש כי משרד המשפטים יעבר לוועדה התייחסות למהלך בימים הקרובים. המנכ"ל פילבר שב ואמר כי הרקע להחלטה הוא שיפור התשתיות, והסביר כי המשרד יאפשר את ביטול ההפרדה רק אם בזק תתחייב לפרוס סיב אופטי ל-76% ממשקי הבית תוך 3 שנים.
המבקר שפירא הציע למשרד התקשורת "בלשון משפטית לעשות עיכוב ביצוע של זה לשלושה חודשים, עד לקבלת הדוח, ולקחת עוד 10 ימים ללמוד אותו". פילבר השיב: "אני מבצע את מדיניות השר הנגבי ואני מציע שאת הדיון הזה תעשו עם השר".
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ח"כ אלהרר אמרה כי לא היה רגולטור אחד שאמר שההחלטה היא במקום ובזמן הנכונים, ולא ברור מה הלחץ ולאן ממהרים במשרד התקשורת, עם החלטה שפוגעת בתחרות. היא הציעה לשר הנגבי ולמנכ"ל פילבר לקבל את הצעת המבקר. יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כבל אמר כי בכוונתו לקיים דיון מיוחד בנושא התשתיות, והוסיף כי היום לא מתקיימת תחרות אמתית בשוק התקשורת. ממשלות ושרים מתחלפים והחברות מנצלות זאת לעשיית רווחים. אנחנו מאמצים את בקשת המבקר ונפנה לאלתר לשר הנגבי, אין לי ספק שגם הוא יסכים לקבל את בקשת מבקר המדינה", אמר.