אנסמבל המאה ה-21 בשיתוף "נמרוד אופרה" משוויץ, יעלו ב- 5 במרץ את היצירה "קסנדרה", מונודרמה לשחקנית, אנסמבל כלי ואלקטרוניקה על פי ספרה של כריסטה וולף. ההפקה, אותה ביימה פאמלה הנטר, המופיעה גם כקריינית, והלחין המלחין השוויצרי מיכאל ז'ארל, קיבלה ביקורות נלהבות בפסטיבלים בברלין, מילנו ובניו יורק. בעזרת וידאו ומצלמה בזמן אמת, מתואר הסיפור מהמיתולוגיה היוונית כתמונות "פלאש-בק", כמונולוג של קסנדרה, ביתו של מלך טרויה, אולם בפרשנות שונה לגמרי מאשר במיתולוגיה ומנקודת ראות פמיניסטית

כלים
אנסמבל המאה ה-21 בשיתוף נמרוד אופרה יעלו את היצירה קסנדרה
אנסמבל המאה ה-21 בשיתוף נמרוד אופרה יעלו את היצירה קסנדרה

אנסמבל המאה ה-21 יעלה ב-5 במרץ את היצירה "קסנדרה" בשיתוף עם "נמרוד אופרה" משוויץ, ובניצוחו של אנדראה פסטלוצה.

היצירה שהולחנה על ידי המלחין השוויצרי מיכאל ז'ארל (Michael Jarrell) כמונודרמה, לקריינית ואנסמבל של 18 נגנים, נחלה הצלחה גדולה בכל העולם ומבוצעת תדיר בפסטיבלים. בעזרת וידאו ומצלמה בזמן אמת מתואר הסיפור מהמיתולוגיה היוונית כתמונות "פלאש-בק", כמונולוג של קסנדרה, אולם בפרשנות שונה לגמרי מאשר במיתולוגיה היוונית ומנקודת ראות פמיניסטית.

ההפקה הנוכחית של "נימרוד אופרה " משוויץ קיבלה ביקורות נלהבות בפסטיבלים בברלין, מילנו ובניו יורק. פאמלה הנטר, שביימה את המונודרמה, מופיעה גם כקריינית. עבודותיה כבמאית זיכו אותה בפרס ראשון בפסטיבל הבינלאומי בבאנף (קנדה) עבור סרט ה-BBC "פאסאד" ובפרס האמי בניו יורק על "השג יוצא דופן באמנות הביצוע".

המנצח האיטלקי אנדראה פסטלוצה מתמחה בביצוע מוסיקה עכשווית וניצח על אנסמבלים ותזמורות מהשורה הראשונה כמו הפילהרמונית של ברלין, מוזיקפאבריק, אוסלו סינפונייטה ועוד, בפסטיבלים בכל רחבי העולם. אנסמבל המאה ה-21 כבר שיתף פעולה עם "נימרוד אופרה" בביצוע האופרה "Powder her Face" של תומס אדס במשכן לאמנויות הבמה, הפקה שזכתה לשבחים רבים.

קסנדרה היא דמות מן המיתולוגיה היוונית. בתו של מלך טרויה שאפולו העניק לה את כושר הנבואה אבל גם את הקללה שאיש לא יאמין לה. היא הזהירה את הטרויאנים מפני הכנסת סוס העץ שהיוונים הותירו אחריהם לכאורה. אגממנון הביא אותה עמו כשחזר לביתו בתום מלחמת טרויה. אך אשתו קליטמנסטרה רצחה אותו.בגרסתה של כריסטה וולף, הסיפור מסופר ע"י בת דמותה המיתולוגית של קסנדרה, הנסיכה, פליטת מלחמת טרויה, שניחנה ביכולת לראות את העתיד, ונגזר עליה, שלא יקשיבו לה. המחברת, הסופרת הגרמנייה כריסטה וולף (ילידת 1929), שכתבה ופעלה במזרח גרמניה, הייתה בעצמה מעין נביאה, ואת ספרה זה, המתרחש כביכול בימים הקדומים ההם, מנחה התחושה כי החברה שבה היא פועלת נידונה לכליה. אכן, כמה שנים אחרי פרסום הספר בגרמנית, התפרקה מזרח גרמניה. הספר תורגם לשפות רבות וזכה להערכה רבה.

(הופיע בעברית בהוצאת עם עובד): הוא נתפס כביקורת הומניסטית על ההרס האדיר שזורעות המלחמות המודרניות, ובפרט על האיוולת של מרוץ החימוש הגרעיני של שני הגושים, הסובייטי והמערבי; היו שראו בו אלגוריה על דכאונו של המשטר המזרח־ גרמני; והיו גם מי שהעניקו לו פירושים פמיניסטיים ‏(וולף העמידה דמויות נשיות גם במרכז רבים מספריה האחרים, בהם"מדיאה: קולות", שמציג אף הוא גיבורה מהמיתולוגיה היוונית.

5 במרץ 2016 בשעה 20:30 במוזאון תל אביב.

מחיר כרטיס: 90 ₪ , מחיר כרטיס לסטודנט: 45 ₪ .טלפון להזמנת כרטיסים: 03-6077020 או בטלפון: 03-6077070