ביום חמישי האחרון פורסמה תוקף תכנית ההרחבה להשלמת הבינוי בשכונת גבעת הרקפות בקרית ביאליק . התכנית הינה ביוזמת רשות מקרקעי ישראל והיא מאפשרת בנייתן של 948 דירות חדשות על שטח של 273 דונם. מרבית השטח הכלול בתכנית הינו ביעוד חקלאי ובתחום שטחי המועצה האזורית זבולון.
עדיאל שמרון מ"מ מנהל רשות מקרקעי ישראל: "שיתוף הפעולה של רשות מקרקעי ישראל עם קרית ביאליק, במסגרת הסכמי הגג, ובמסלול מחיר למשתכן, מבטיחים שיווק של אלפי יחידות דיור במחירים מופחתים לציבור והופך אותה להזדמנות אטרקטיבית עבור מבקשי דיור איכותי בצפון".
התוכנית משלימה את הבינוי בגבעת הרקפות אשר החל עם בנייתן של 850 יחידות דיור על פי תכנית שאושרה עוד בשנת 1992 בהליך הועדה המיוחדת לבניה למגורים, המשיך עם אישורה של תכנית הרחבה בת 340 יחידות דיור אשר אושרה בשנת 2012 המשווקת בימים אלו, ומסתיים באישורה של תכנית זו לבנייתן של 948 יחידות הדיור במסגרת הסכם הגג שנחתם בין עיריית קרית ביאליק לרשות מקרקעי ישראל ומשרד האוצר.
השלמת הגבעה בחלקה המזרחי מהווה השלמת הטבעת התחתונה של השכונה הגובלת עם הפארק העירוני. התכנון מתבסס על אופי של בניה מרקמית, בדומה לבניה בשכונה הקיימת, במבנים בני 7 קומות מעל קומת עמודים ובניינים בני 13 קומות הפונים אל הפארק.
שכונת גבעת הרקפות היא שכונה חדשה יחסית בעיר קרית ביאליק. השכונה משכה אליה אוכלוסייה איכותית והיא נחשבת כיום לאחת השכונות המוצלחות באזור הקריות של חיפה.
קידום התכנית נעשה על ידי המהנדס אורי הורביץ מנהל החברה מתכננת מטעם רשות מקרקעי ישראל, והיא נערכה על ידי אדריכל בני איזק. התכנית קודמה בהליך מואץ במסגרת הוועדה לדיור לאומי.
מיקום
שכונת גבעת הרקפות ממוקמת בצדה הצפון מזרחי של העיר קרית ביאליק. השכונה מנותקת מהעיר וממוקמת ממזרח לתוואי כביש עוקף קריות. כדי להגיע אליה יש לנסוע ברחוב שדרות רבין, שמקשר בין השכונה לעיר.
היסטוריה
שכונת גבעת הרקפות נבנתה על קרקעות של רשות מקרקעי ישראל. השכונה ממשיכה להתרחב עד היום. בעבר הייתה הגבעה מכוסה ברקפות ומכאן שמה וזאת בדומה לשכונות אחרות בעיר כגבעת הסביונים וגבעת הכלניות. השכונה הוקמה מתוך רצון להמשיך את פיתוח העיר תוך יצירת שכונות חדשות שימשכו אליהן אוכלוסייה חזקה מהעיר ומחוצה לה.
תכנון ובנייה
התכנון האדריכלי של השכונה נעשה בצורה מעגלית. במרכז השכונה ישנו מרכז מסחרי וכמה מוסדות ציבור, מסביבו בניינים בני 5 קומות, סביבם מעגל נוסף של בניינים בני 7-10 קומות ובניינים בני 13 קומות בטבעת המזרחית הפונה אל הפארק.
מוסדות ציבור
בשכונה מרכז מסחרי, קופת חולים, סופר-מרקט, גני ילדים, בתי כנסת ומגרשי משחקים. במסגרת תכנית זו ייבנו בשכונה בתי ספר יסודיים ובית ספר מקיף אשר ישרתו את השכונה המורחבת.
החווה החקלאית
בתחום התכנית נכללת החווה החקלאית לימודית המהווה חלק ממערך החוות החקלאיות במדינה, אשר בה תיערך פעילות חינוכית בנושאי לימודי חקלאות ומדעי הסביבה.
עם קבלת התוקף נערכים ברשות מקרקעי ישראל לקידום שיווק הקרקעות בשכונה.