תכנית שקודמה במשך מספר שנים על ידי רשות מקרקעי ישראל לרובע עירוני חדש בקריית גת בהיקף של 10,000 יח"ד אושרה היום להפקדה בותמ"ל דרום. בהתאם להחלטת קבינט הדיור 10 אחוז מתוכן- כ 1000 יח"ד - ייועדו להשכרה, דבר שיעשה בעת שיווק הקרקע. מ"מ מנהל רמ"י, עדיאל שמרון : אנו פועלים בכל דרך אפשרית להתמודד עם הביקושים לקרקע בדיור. הרובע העירוני החדש בקריית גת נמצא ממערב לכביש 40 ובסמוך ליער פלוגות. בכך תהפוך קריית גת לעיר המונה כ 32,000 בתי אב לעומת כ 15,000 כיום

השכונה החדשה בקרית גת תמשיך את כרמי גת
השכונה החדשה בקרית גת תמשיך את כרמי גת

בהמשך לשיווקים המוצלחים של רשות מקרקעי ישראל בשכונת "כרמי גת" אושרה היום להפקדה תכנית חדשה במערב קריית גת ל 10,000 יח"ד. עד כה שווקו כ 5,000 יח"ד בשלב א' של כרמי גת, המצוי בפאה הצפונית של קריית גת ומונה בסה"כ כ 7500 יח"ד.

קרית גת מערב - מתוכננת בהתאם לתמ"א 35 המגדירה את השטח לפיתוח עירוני. תכנון השכונה משלב סוגים שונים של בנייני מגורים בבניה מרקמית, בניינים גבוהים וצמודי קרקע, המאפשר מגוון אוכלוסייה- צעירים, זוגות, משפחות, משפרי דיור, ואוכלוסייה מבוגרת. התכנית קובעת כי 25% מכלל יח"ד יהיו יחידות דיור קטנות (87 מ"ר).

גובה הבינוי נע מצמודי קרקע בסמיכות לשטח הפתוח ולרצועת הנחל במערב התכנית, (אינטנסיביות נמוכה) וצמודי קרקע במזרח בסמיכות לציר כביש 40, לבניה מרקמית של 2-1 קומות בשכונה, בניני "שדרה" בגובה של 11 קומות, הצירים הראשיים של השכונה ובינוי של "בתי כיכר" בגובה של 20 קומות בשני הכיכרות המוצעות בשכונה. צפיפות המגורים המוצעת בתכנית עומדת על 12.8 יחידות דיור לדונם/ נטו ועומדת בטווח הצפיפות הקבוע בתמ"א 35.

השכונה טובלת בשטחים ירוקים שישרתו את תושביה - יער פלוגות בצפון, פארק יובל לכיש ושדרות נופיות המהוות חלק מטבעת נופית של פארקים, יער וטיילות סביב כל העיר קרית גת.

הרובע בנוי על מערכת שלוש שדרות ראשיות המחברות את השכונה לעיר הקיימת ומובילות לפארק יובל לכיש ממערב. השדרות מציעות גישה נוחה לתחבורה ולהולכי רגל בין השכונה החדשה לעיר הקיימת.

השדרה הראשית- שדירת צה"ל-היא ציר ראשי בקרית גת שלאורכו מוסדות ציבוריים רבים. הציר ממשיך אל תוך השכונה החדשה כשדירה ראשית שבמרכזה כיכר עירונית המשלבת מסחר, תעסוקה ומגורים. שדרה נוספת מצפון לדרום מקשרת את כל מתחמי השכונה אל יער פלוגות.

התכנית משלבת רחובות, שדרות, כיכרות, רחובות ממותני תנועה ושבילי הולכי רגל ורוכבי אופניים המאפשרים התאמה ונגישות לילדים, לקשישים, לבעלי צרכים מיוחדים, לאורחים מזדמנים ולכלי רכב ומשולבים במוסדות ציבור, חינוך וחברה.

בתכנית מבני ציבור ושטחים ציבוריים (שצ"פים) פתוחים שכונתיים במרחק הליכה. התכנון שם דגש על תנועת הולכי רגל באמצעות מערכת שבילים שתאפשר חציה בין מגרשי המגורים כך שמרחק ההליכה קטן יחסית.

בנוסף, יובל נחל לכיש העובר ממערב לתכנית מלווה ברצועה של שטחים פתוחים לרווחת הציבור.

התכנית קובעת שטח של כ 277 דונם עבור מבני ציבור, אשר ישרתו אוכלוסייה של כ 30 אלף נפש כ 230 דונם עבור מבנים לחינוך, כ- 40 דונם למבני תרבות וקהילה, והיתרה למבני דת.

התכנית כוללת שטחים פתוחים המלווים את יובל נחל לכיש ברמת פיתוח נמוכה בהיקף של 796 דונם ושטחים ציבוריים פתוחים אינטנסיביים בהיקף של 538 דונם.

התכנית כוללת תעסוקה ביעוד מגורים מסחר ותעסוקה בכיכר המרכזית של השכונה ביעוד זה מתאפשר מסחר בקומת הקרקע. מעבר לכך, מדרום לשכונה ולכביש 355, מתוכנן אזור תעסוקה המיועד לתכנון בעתיד ויישען על מסילת הרכבת הסמוכה. השטח הדרומי המתארי יאפשר היקפי בינוי גדולים בהתאם לצרכים העתידיים של העיר, כולל אפשרות למסוף לוגיסטי.

מ"מ רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון, אומר כי רמ"י מאיצה בכל דרך את שיווק הקרקעות וגם את התכנון על מנת לייצר בזמן קצר ככל האפשר היצע קרקע שיתמודד עם הביקוש הגדול לדיור בישראל.

רפי אלמליח, מנהל אגף בכיר לתכנון ופרויקטים ברשות מקרקעי ישראל ציין כי מדובר בתכנית בעלת חשיבות גדולה למשק הישראלי המציעה היקפי הבינוי נרחבים ומחזקת את העיר קריית גת בהיותה ממוקמת בטבעת השניה של הביקושים בשוק הדיור.

העיר קריית גת היא מחלוצות הסכמי הגג עם רשות מקרקעי ישראל, היבט נוסף המאפשר המשך פיתוח העיר ועיגונה כמוקד מגורים, תחבורה ותעסוקה נרחב.

מתחם זה, מתווסף למתחם כרמי גת המצוי בשיווק בימים אילו וצפוי כי עצם קידום התכנית במסלול הותמ"ל יסייע רבות לסיים את ההליך התכנוני בהקדם ויעמיד לטובת הציבור את יחידות הדיור ואת שטחי הציבור הנרחבים המוצעים במסגרת התכנית, כמו את מכלול התעסוקה והתחבורה הכלול בה.

התכנית מאפשרת חיבוריות טובה לרקמה הבנויה, מתחשבת בסביבתה, מספקת את צרכי הציבור הנדרשים לתושבים הן מבחינת מבני הציבור והן מבחינת שטחים פתוחים, שצ"פים והיקפי מסחר.

התכנית קודמה ע"י רמ"י באמצעות יער אדריכלים (טלי ויעקב יער).