בקיבוצי עמק הירדן מגדלים בעיקר בננות ותמרים, טעימים ומתוקים. גדעון הוד, חבר קיבוץ עין גב, שיפץ בנמל עין גב, על הכנרת, את המזנון המיתולוגי של עין גב, בו בילו, טעמו ונהנו מכובדים (בן גוריון, טדי קולק וכד') מפקדים וחיילים שחזרו מהקרבות בגולן והקהל הרחב. כיום מגישים במזנון, שהפך לבית פרי, שייקים של פירות טריים, גלידות, קפה טעים, עוגות וכריכים
גדעון הוד ממליץ על מתכון מיוחד לחג השבועות לשייק פירות:
המצרכים:
4-5 תמרים,
שליש כוס מנגו קלוף,
שליש כוס בננה קלופה,
8-10 עלי נענע,
יוגורט (בטעם טבעי איזה שאתם אוהבים) כמות שמכסה את כל הפירות וממלא את הכוס.
לאלו שאוהבים חמוץ, אפשר להוסיף כף חמוציות.
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בבלנדר ומרסקים עד לקבלת המרקם הרצוי.
טיפ של גדעון - על מנת לקבל שייק פירות סמיך וקר כדאי להקפיא את הפירות קודם, ולא להוסיף קרח.