שר הבינוי והשיכון ויו"ר מועצת מקרקעי ישראל אורי אריאל אמר: "ישנו מחסור של קרקעות במרכז ירושלים, ועל כן מאות יחידות הדיור המשווקות יתנו מענה נוסף וראוי לביקוש הגדל של מגזרים רחבים כדי לשמור על רמות מחירים סבירים. בכוונתנו להמשיך ולפעול לשיווק במרכזי הערים ולתת מענה לביקוש ההולך וגובר, כאשר לצד השיווקים נמשיך לפעול בצעדים מגוונים ומקיפים על מנת להגדיל את קצב התחלות הבנייה".
התוכנית במתחם הממוקם ברחוב מלכי ישראל ליד כיכר השבת, בין השכונות כרם אברהם ומקור ברוך,כוללת חמישה מגרשים בהיקף של 622 יח"ד .
בשנת 2010 שווקו 3 מגרשים לבניית 218 יח"ד כחטיבה אחת ליזם אחד. במכרז זכו החברות פסגת טל וצמרת העיר, בתמורה ל־161 מיליון שקל לפני מע"מ והוצאות פיתוח.
2 מגרשים נוספים המחוזקים ע"י המכון הגיאולוגי לא שווקו באותה עת. לצורך מימוש הבנייה במגרשים אלו היה צורך לאתר שטח חלופי למכון ולהסדיר את פינויו.
לאחר דיונים ארוכים הוחלט להעביר את המכון הגיאולוגי ממתחם שנלר לשטח האוניברסיטה בגבעת רם בירושלים.
השטח החלופי הינו בבעלות המדינה, קק"ל ועיריית ירושלים ומוחכר לאוניברסיטה. נחתמו הסכמים עם האוניברסיטה לצורך פדיון הקרקע ועם עיריית ירושלים לרכישת זכויותיה בשטח החלופי.
בהתאם לתוכנית במגרש מס' 1 ניתן לבנות 182 יח"ד ב- 4 בניינים בני 8 קומות .
במגרש מס' 2 ניתן לבנות 222 יח"ד ב- 3 בניינים בני 8 קומות.
סה"כ נותרו לשיווק בתוכנית 2 מגרשים בהיקף של 404 יח"ד. בימים אלו פורסם מכרז עבור המגרשים הנ"ל.
תכנון השכונה נעשה תוך כדי שימור המבנים ההיסטוריים במקום וייעודם כמבני ציבור ואתרי מורשת כיוון שלמתחם יש חשיבות ארכיטקטונית רבה. כחלק מתהליך השימור ייועד חלקו הגדול של המתחם להקמתם של פארקים ענקיים שיכללו שטחים ירוקים, חורשות עצים וכרי דשא נרחבים, שבילי הליכה ומתקני פנאי.
מתחם שנלר נרכש במקור עבור בית היתומים מיושבי הכפר הערבי ליפתא, במימון ממשלת גרמניה, ועליו נבנו 8 מבנים, בהם בתי מגורים, כנסייה, מעון עיוורים, בתי מלאכה, אורוות וגינות ירק.
עם פרוץ מלחמת העולם השנייה נהפך בית היתומים למחנה הצבא הבריטי המרכזי בירושלים, וב־1948 עבר הפיקוד על המחנה לחטיבת עציוני. מאז ועד נובמבר 2008 שימש המתחם כבסיס פיקוד העורף וחיל הרפואה (המחנה הצבאי הועבר למחנה עופרית שבאזור הר הצופים), כמו כן פעל שם גם המכון הגיאולוגי לישראל.