>ההרחבה מתבצעת כחלק מהאסטרטגיה העירונית של פיתוח כלכלי עסקי שמנהלת עיריית כפר קאסם בשנים האחרונות במטרה להגיע למעמד של עיר איתנה נטולת מענקים. במקביל הקימה בימים אלו העירייה מינהלת לאזור התעשייה על מנת ליצור כתובת ישירה וטיפול ממוקד בעסקים באזור התעשייה.
העבודות על החלק החדש של אזור התעשייה ("לב הארץ שלב ב'") כבר נמצאות בעיצומן והוא יאוכלס במהלך 2017. את הפרויקט מבצעת עיריית כפר קאסם בעלות של כ- 23 מיליוני ₪, בסיוע של משרד האוצר, משרד הכלכלה והרשות לפיתוח כלכלי לרשויות הערביות במשרד רה"מ בראשות מר איימן סף.
אזור התעשייה מוגדר כאזור עדיפות לאומית א', מה שמאפשר ליזמים לקבל מענקים או הטבות מס ממרכז ההשקעות של משרד הכלכלה. לפרוייקט שותף היזם רוני יצחקי אשר יזם את ביצוע הקמת שלב א' של איזור התעשייה, ויזמים מקומיים מהישוב.
"אזור התעשייה לב הארץ נהנה מכל יתרון אפשרי עבור צרכים לוגיסטיים של חברות גדולות: מיקום במרכז הארץ וקרבה לגוש דן, סמיכות לכביש 6 והטבות של אזור עדיפות סוג א'", אומר ראש העירייה, עאדל בדיר. "הרחבת אזור התעשייה היא חלק מתנופת היזמות העוברת על כפר קאסם, שהצליחה להרחיב את גביית הארנונה ולהפוך ליישוב מאוזן מבחינה תקציבית".
בדיר מוסיף: "יזמים הפועלים בכפר קאסם נהנים מתשתיות מצוינות שהולכות ומשתפרות ככל שהעיר מתבססת, ואילו תושבי העיר נהנים מיותר ויותר יזמות עסקית היוצרת מקומות עבודה ומניבה ארנונה המשמשת לשיפור החינוך, התרבות, והרווחה בכפר קאסם".
הביקושים לאיכלוס באזור התעשייה רבים. בשלב א' של אזור התעשייה שוכנים כיום משרדים, מפעלים וסניפים של חברות גדולות רבות, כולל סנו, אוריין שילוח, האחים זבידה, מחסנים של סופרפארם ושל רמי לוי, ועוד. ההערכה היא שגם שלב ב' יאוכלס בחלקו הגדול ע"י חברות גדולות ומוכרות, לרבות חברות מהגדולות במשק.